“Državna tajnica” na Doma TV-u

“Državna tajnica” (Madam Secretary) je uzbudljiva i inteligentna politička drama koja prati život Elizabeth McCord, odlučne nove državne tajnice koja se suočava s globalnim i lokalnim izazovima u međunarodnoj diplomaciji. Glavnu ulogu Elizabeth McCord tumači talentirana glumica Téa Leoni. Ona se istovremeno bori s uredskom politikom, zaobilazi protokole i pregovara o ključnim pitanjima kako u Bijeloj kući, tako i kod kuće. Elizabeth McCord, nekadašnja oštroumna analitičarka CIA-e, vraća se u javni život kao državna tajnica nakon sumnjive smrti njezinog prethodnika. Predsjednik, koji cijeni njezine stavove, stručnost u pitanjima Bliskog istoka, ljubav prema stranim jezicima i njezinu nekonvencionalnu razmišljanju, poziva je da preuzme ovu važnu funkciju. Serija je osvojila brojne obožavatelje diljem svijeta, privlačeći pažnju gledatelja svojom intrigantnom pričom i kvalitetnom produkcijom, a od 7. kolovoza gledatelji će je imati prilike pratiti na Doma TV-u.

Likovi

Elizabeth McCord (Téa Leoni)

Elizabeth McCord je odlučna državna tajnica koja preuzima izazovnu ulogu vođenja međunarodne diplomacije. Bivša profesorica i analitičarka CIA-e, ona se vraća u javni život nakon sumnjive smrti svog prethodnika. Elizabeth je inteligentna,  sposobna i neustrašiva žena koja se suočava s brojnim izazovima u Bijeloj kući i istovremeno balansira svoju političku karijeru sa svojom ulogom majke i supruge.

Henry McCord (Tim Daly)

Henry McCord je suprug Elizabeth McCord i profesor. Iako su u braku s moćnom političarkom, Henry je podržavajući i posvećeni suprug. Njezina karijera nije poljuljala njihovu vezu, a njegova prisutnost pruža emocionalnu podršku Elizabeth u njezinim političkim borbama. Henry je inteligentan, karizmatičan i istinski partner svojoj supruzi.

Blake Morgan (Erich Bergen)

Blake Morgan je jedan od ključnih članova tima državne tajnice Elizabeth McCord. On je njezin osobni asistent i povjerljivi suradnik. Blake je inteligentan, organiziran i posvećen svom poslu. Svojim analitičkim vještinama i stručnošću pomaže Elizabeth u vođenju međunarodne diplomacije. Ima snažan karakter i često se ističe kao ključni igrač u rješavanju političkih izazova.

Russell Jackson (Željko Ivanek)

Russell Jackson je iskusni političar i glavni savjetnik predsjednika. Kao čovjek od povjerenja, on je uvijek prisutan u Bijeloj kući i ima velik utjecaj na političke odluke. Russell je inteligentan, manipulativan i vrlo sposoban u igri političkih intriga. Njegova dinamika s Elizabeth je složena, jer često imaju različite stavove, ali međusobno poštuju jedno drugo kao političke protivnike.

Stephanie McCord (Wallis Currie-Wood)

Stephanie McCord je starija kći Elizabeth i Henryja McCorda. Ona je pametna, samostalna i ambiciozna mlada žena koja je naslijedila roditeljski interes za politiku. Stephanie je studentica prava i često se suočava s izazovima u pronalaženju  ravnoteže između obitelji i vlastite karijere. Ima snažan moralni kompas i podržava majčinu predanost javnoj službi.

Daisy Grant (Patina Miller)

Daisy Grant je još jedna ključna članica tima državne tajnice. Ona je posebno zadužena za medijske odnose i komunikaciju. Daisy je inteligentna, vješta i odlučna u izvršavanju svojih dužnosti. Ima duboko razumijevanje političke igre i sposobnost prilagodbe u složenim situacijama. Daisy je vjerna prijateljica Elizabeth i podržava njezinu viziju za promjene u svijetu.

Ne propustite hvaljenu seriju ‘Državna tajnica’ od 7. kolovoza na Doma TV-u.


Autorica serije: Barbara Hall

Godina: 2014.

Glumci:

Téa Leoni – Elizabeth McCord
Tim Daly – Henry McCord
Erich Bergen – Blake Morgan
Željko Ivanek – Russell Jackson
Wallis Currie-Wood – Stephanie McCord
Patina Miller – Daisy Grant