Zašto prečesto volimo one koji ne vole nas

Ljubavne veze vas zbunjuju? Tražite duboku i trajnu ljubav? Bol od prekida još traje? Što znači istinski voljeti? Jay Shetty – bivši redovnik, voditelj popularnog podcasta i autor bestselera New York Timesa Razmišljaj kao redovnik – spojio je drevnu mudrost i najnoviju znanost i napisao nezaobilazan vodič za svaku fazu romanse.

Većinu nas nitko ne uči kako voljeti pa vještine i znanja potrebne za dobru vezu crpimo tek iz romantičnih filmova i popularne kulture.

Umjesto da o ljubavi govori kao o eteričnom konceptu ili zbirci klišeja, Jay Shetty nudi konkretne korake koji će nam pomoći da razvijemo potrebne vještine kako bismo prakticirali i njegovali ljubav bolje nego ikad dosad. On s nama dijeli uvide o tome kako pobijediti ili izgubiti zajedno, kako definirati ljubav i zašto se prekid ne događa odjednom.

Nadahnuta vedskom mudrošću i potkrijepljena suvremenim znanstvenim istraživanjima knjiga “8 pravila ljubavi” razlaže cijeli proces veze; od prvih spojeva preko zajedničkog suživota pa sve do prekida i novog početka te nam pokazuje kako izbjeći lažna obećanja i neispunjavajuće partnere.

Shetty nam nudi osam zlatnih pravila pomoću kojih možemo voljeti sebe, svog partnera i svijet bolje nego što smo ikada mogli zamisliti.

Jay Shetty vodi čitatelja zamršenim putevima ljubavi – na prekrasan se način dotičući nesavršenosti naših izbora i izazova – Esther Perel

„Odrastao sam u obitelji u kojoj ste imali tri opcije: postati doktor, odvjetnik ili promašeni slučaj. Moja je obitelj zaključila da sam se odlučio za treću opciju. Umjesto na dodjelu diploma po završetku studija, otišao sam u Indiju kako bih postao redovnik, meditirao od četiri do osam sati na dan i posvetio život pomaganju drugima“, piše Shetty.

Nakon tri godine provedene u ašramu, jedan od njegovih učitelja rekao mu je da će ostaviti veći trag u svijetu napusti li put redovnika i posveti se dijeljenju svog iskustva i mudrosti s drugima. Po povratku u rodni London, Shetty je shvatio da su svi njegovi stari prijatelji iz škole, sada zaposleni u vodećim svjetskim korporacijama, mahom nezadovoljni, pod stresom i nesretni. Pozvali su ga da ih poduči blagostanju, svrsi i usredotočenoj svjesnosti.

Prečesto volimo ljudi koji ne vole nas, a ne uspijevamo uzvratiti ljubav onima koji nas vole, Jay Shetty

JAY SHETTY je autor, nagrađivani govornik, voditelj podcasta i bivši redovnik koji pomaže ljudima da vježbaju i umire svoj um i pronađu svoju svrhu.

Godine 2017. časopis Forbes ga je uvrstio na popis 30 najutjecajnijih osoba mlađih od 30 godina za velik utjecaj u medijima. Njegovi viralni videozapisi pregledani su više od 10 milijardi puta te ima više od 50 milijuna pratitelja na društvenim mrežama. Godine 2019. osmislio je On Purpose, danas najslušaniji podcast u svijetu u kategoriji Zdravlje i wellness. Njegovu online školu pohađalo je više od 2 milijuna ljudi, a njegova zajednica Genius Coaching nudi tjedne programe o principima i praksama na području zdravlja i wellnesa tisućama članova u više od 100 zemalja.