Serija “Duhovi prošlosti” snimljena po istinitoj priči

Serija”Duhovi prošlosti” snimljena po istinitoj priči nadahnuta je romanom “Madalyonuniçi” dr. Gulseren Budajidžioglu. Priča se zasniva na tražnju odgovora na pitanja o životu, ljubavi i obitelji koje likovi mogu postaviti samo sebi.

Safije i Gulben dvije su sestre koje imaju ozbiljne opsesije. Kod kuće održavaju krhak poredak. Kad nema njihova brata Hana, sve se uruši. Han, kao i uvijek, i te večeri izađe s posla i što prije želi stići kući. U suprotnom će kod kuće izbiti kriza.

Zbog Indži, koja mu se iznenada nađe na putu, doživi nesreću i završi u bolnici. Indži se pak osjeća krivom pa ostaje kao pratnja Hanu s kojim nema tko ostati. S vremenom jedno na drugo ostave dojam. Međutim, nijedno od njih nema hrabrosti učiniti neki korak.

Nakon uzbudljive noći u bolnici, Han i Indži opraštaju se, uvjereni da se više nikada neće vidjeti. Međutim, njihov sljedeći susret neće zauvijek promijeniti samo njihove živote, nego i živote njihovih obitelji.

Likovi

Han (Birkan Sokullu)

Han živi s tri sestre i bolesnim ocem i osoba je koja je u potpunosti odustala od svojih snova. Živeći rastrgan između starijih sestara punih opsesija i posla, Han se trudi obitelj održati na nogama. Njegov susret s Indži za njega predstavlja prekretnicu.

Indži (Farah Zeynep Abdullah)

Indži radi kao šefica programa na radiju i živi sa svojim zaštitnički nastrojenim djedom i bratom Egeom. Indžin će se život uvelike promijeniti kad slučajno upozna Hana i preseli se u zgradu Masumlar.

Safije (Ezgi Mola)

Hanova starija sestra. Od majke je naslijedila svoju opsjednutost čistoćom, opsesivno poimanje morala i sitničavost. Koliko god se prala, uvjerena je da ne može sprati prljavštinu.

Gulben (Merve Dizdar)

Najtiša i najneupečatljivija članica obitelji koju nitko ni u čemu ne pita za mišljenje. Cijeli je život provela pod jarmom starije sestre Safije. Gulben ni od koga nije dobila ljubav, pa spas traži u romantičnoj ljubavi i često se zanosi nemogućim snovima.

Ege (Emir Özden)

Mladi Ege, Indžin je brat koji živi s njom i djedom. Iako se isprva čini drag i susretljiv, Ege je zapravo tašta osoba koja izbjegava svaku odgovornost, propalica prkosnog duha.

Tursku seriju ‘Duhovi prošlosti’ pratite od 2. listopada, od ponedjeljka do petka u programu Nove TV od 10.35 sati.


Masumlar Apartmani

(Turska, dramska serija, 2020.)

Glumci:

Burkan Sokullu – Han Derenglu

Merve Dizdar – Gulbem Derenoglu

Ezgi Mola – Safije Derenoglu

Farah Zeynep Abdullah – Indži Ozdemir

Emir Ozden – Ege Ozdemir