“Oproštajno pismo” na Novoj TV

Uskoro se na Novoj TV počinje emitirati emotivna dramska serija o ljubavi koju je naprasno prekinulo jedno oproštajno pismo, ali ni 30 godina kasnije ljubavna vatra nije se ugasila.

Alanurin život, koji je u potpunosti ovisio o Ziji, primljenim pismom se okreće naglavačke. Točno 30 godina kasnije, bilo da to nazivamo igrom sudbine, nepogrešivom pravdom svemira ili snagom ljubavi, putevi obitelji Jildiz i Karli ponovno se križaju.

Sudbina dviju suprotstavljenih obitelji, posebice Alanur i Zije, sada je u rukama njihove djece, Asli i Mehmeta. Dok ljubav čeka da se nađe na pravom mjestu u pravo vrijeme, sudbina Asli i Mehmeta spaja se na pogrešnom mjestu u pogrešno vrijeme. Asli će ići na Sorbonnu, jednu od najprestižnijih škola u Francuskoj, a Mehmet će oženiti Hatice, koju voli kao sestru. Unatoč protivljenju njihovih obitelji, odlučuju zajedno koračati tim putem. Ono što ovo dvoje ljubavnika ne zna jest da korijeni njihovih snažnih osjećaja sežu mnogo dalje, prije 30 godina. Dok su se Mehmetov otac Zija i Aslina majka Alanur spremali vjenčati, Zija je iznenada nestao i ostavio Alanur samu.

O likovima

Asli

(Rabia Soyturk)

Asli je vesela mlada djevojka koja ide u srednju školu. Za razliku od svoje starije sestre Beste, majka je ne može kontrolirati. Ona je buntovna i želi sama donositi odluke. Nakon mature, pod majčinim pritiskom, planira otići u Francusku kako bi studirala na Pravnom fakultetu iako sanja o tome da postane plesačica. Svojom snažnom osobnošću i buntovnom prirodom, Asli podsjeća na svoju majku Alanur. Zbog neočekivanih događaja zaljubljuje se u Mehmeta i odlučuje se za njega udati iako je još premlada. Unatoč majčinu negodovanju, Asli se pobuni protiv svoje majke i odluči slijediti svoje srce. Njezin izbor ne utječe samo na njezin život, već utječe i na život njezine majke.

Mehmet Karli

(Emre Kivilcim)

Mehmet je najstarije dijete Zije i Seher. Radi u svojoj obiteljskoj tvrtki. Budući da nema vjere u pravu ljubav, pod pritiskom obitelji pristaje oženiti svoju nećakinju Hatidže. Mehmet je odrastao zajedno s Hatidže i ne gaji nikakve osjećaje prema njoj. Žive u istoj kući i on Hatidžu smatra sestrom. Međutim, Mehmet se ne želi pobuniti protiv želja svoje obitelji i prihvaća vjenčanje. Kad Mehmet naleti na Asli, zaljubi se u nju na prvi pogled i doživi pravu ljubav. Unatoč negodovanju obitelji, Mehmet slijedi svoje srce. Njegov život postaje izazovan nakon vjenčanja jer se trudi pronaći ravnotežu između obitelji i supruge. Asli i Mehmet izazivaju sve, pokušavaju svladati sve prepreke i snagom svoje ljubavi liječe rane iz prošlosti. Međutim, njihovi životi postaju vrlo teški jer moraju pronaći ravnotežu između svojih ljubavi i obitelji.

Alanur Yildiz

(Nurgul Yesilcay)

Alanur je vrlo snažna, moderna i privlačna žena koja ima dvije kćeri: Asli i Beste. Odrasla je u imućnoj obitelji i radi kao voditeljica umjetničkog studija. U tinejdžerskim godinama počinje izlaziti sa Zijom i okrene se protiv svoje obitelji kako bi slijedila svoje srce. Ona čak bježi od svoje kuće kako bi se udala za njega. Međutim, Alanur postaje povrijeđena kada Zija nestane tog dana, šaljući kratko, hladno oproštajno pismo. Ona se pretvara u ženu ledenog srca. Zakopa svoje srce, odustane od svojih snova i pristane na brak koji želi njen otac. Nakon toga živi bez ljubavi i strasti. Alanur je dala sve od sebe da sama odgoji svoje dvije kćeri nakon što se razvela.

Ona ima dominantan karakter i želi sve kontrolirati. Svojim kćerima želi omogućiti sretan život i želi da postanu jake i neovisne. Godinama kasnije, Alanur susreće svoju prvu i jedinu ljubav Ziju kada se njena kći Asli zaljubi u Mehmeta. Ona ne odobrava vezu svoje kćeri i Zijinog sina, uči iz vlastitog iskustva i pokušava svoju kćer držati podalje od Mehmeta kako bi je zaštitila. Što god je ostalo nedovršeno prije mnogo godina, ovog puta postaje prepreka Asli i Mehmetovoj ljubavi. Životi dviju obitelji okreću se naglavačke. Moraju otvoriti nezatvorena poglavlja prošlosti i zagrebati rane zakopane u prošlosti.

Zija Karli

(Selim Bayraktar)

Zija je čovjek mekog srca, miran i pun razumijevanja. Potječe iz skromne i konzervativne obitelji. Iako Alanur ima sasvim drugačiji život, Zija se zaljubljuje u nju. Njegova tradicionalna obitelj protivi se njegovom braku s Alanur i prisiljava ga da se vjenča sa Seher koja živi u istom susjedstvu. Zija se pobuni protiv svoje obitelji kako bi slijedio svoje srce i bježi iz svog doma kako bi se oženio s Alanur. Međutim, postaje shrvan kada dobije kratko, hladno pismo od Alanur. Iako Zija voli Alanur, on se ženi sa Seher i pokušava zaboraviti svoju ljubav. Zija je sada u braku sa Seher i ima troje djece: Mehmeta, Seldžuka i Mine. Nikada ne zaboravlja svoju prvu ljubav, ali daje sve od sebe da postane dobar otac i dobar suprug za svoju obitelj. Iako je Seher od malih nogu zaljubljena u svog supruga, nikako ne može osvojiti njegovo srce. Stoga postaje žena slomljena srca i cijeli se život bori sa sjenom druge žene. Zbog svoje nove snahe Asli nailazi na svoju prvu i jedinu ljubav Alanur. Podržava svoju snahu i daje sve od sebe da pronađe ravnotežu u svojoj obitelji.

Seher Karli

(Bennu Yildirimlar)

Seher je Zijina supruga i majka troje djece. Zaljubljuje se u Ziju, sina čovjeka iz nižeg društvenog statusa koji radi za njenog oca. Gaji veliku ljubav prema Ziji i ne odustaje iako zna da je Zija zaljubljen u Alanur. Kako bi postigla svoj cilj, Seher piše pismo i razdvaja Ziju i Alanur. Nakon udaje, Seher se cijeli život bori sa sjenom druge žene i daje sve od sebe da dobije ljubav svog supruga. Kada sazna da se njen sin Mehmet želi oženiti Asli, ona ne odobrava taj brak. Kada shvati da je Asli Alanurina kći, Seherine traume, za koje ona misli da su zataškane, ponovno se pokreću i pretvaraju u savršenu oluju.

U međuvremenu, Zija također ne odobrava vezu između svog sina i Alanurine kćeri. Međutim, Seher shvaća da ne može nagovoriti sina da odustane od ljubavi, stoga odlučuje ostati uz sina kao da odobrava ovu vezu. Zapravo, ona ih potajno pokušava razdvojiti. Na svojoj novoj snahi iskaljuje bol ljubomore koju je godinama držala u sebi.


(Veda Mektubu), Turska, dramska serija, 2023.

Glumci:

Nurgul Yeliscay – Alanur Jildiz

Rabia Soyturk – Asli Jildiz

Emre Kivilcim – Mehmet Karli

Selim Bayraktar – Zija Karli

Benu Yildirimar – Seher Karli