Griselda Blanco, “Kraljica kokaina”

Upoznajte Patience Portefeux, pedesettrogodišnju, slabo plaćenu francusko-arapsku prevoditeljicu za Ministarstvo pravosuđa koja se specijalizirala za prevođenje zapisa dobivenih prisluškivanjem telefona. Nakon iznenadne smrti muža, Patience je u škripcu zbog plaćanja školarina za odrasle kćeri i troškova staračkog doma za ostarjelu majku.

Otkrivajući osobite informacije u nizu policijskih prisluškivanja prije svih ostalih, Patience donosi odluku koja joj radikalno mijenja život, i uključuje se u golemi posao s drogom.

Ovo nije francuska idilična razglednica ni stock fotografija. S galerijom dilera, policajaca i političara, Kuma baca oštar i zabavan pogled na svakodnevno preživljavanje u suvremenoj Francuskoj. S nezaboravnom ženom u središtu, bestseler Hannelore Cayre otkriva europsko kriminalno podzemlje kakvo se rijetko viđa.

Knjiga o Griseldi Blanco, poznatoj kao “Kraljici kokaina” zbiva se u svijetu narkotika tijekom 1970-ih i 1980-ih. Njezina je priča, prepuna kriminala, intriga i moći.

Knjiga istražuje njezinu turbulentnu karijeru, od početka u Kolumbiji do vladavine narko-kartela u Sjedinjenim Američkim Državama. Fokusirana je na njezinoj odlučnosti, okrutnosti i nevjerojatnoj sposobnosti izbjegavanja pravde.

Hannelore Cayre dobitnica je Europske nagrade za kriminalistiku i Grand Prix de Littérature Policière, najprestižnije francuske nagrade za kriminalistiku.