LJETO U ESPLANADI Osvježenje u opuštenoj atmosferi

Terase Le Bistroa i Esplanade 1925 Lounge & Cocktail bara za ovo su ljeto pripremile osvježavajuće limunade, ružičasti šampanjac, koktele, cijeđene sokove, lagane zalogaje i slasne domaće sladolede.

Esplanade 1925 Lounge & Cocktail bar s Oleander terasom i ostakljeni Le Bistro hotela Esplanade pozivaju goste na uživanje u novim kreacijama s ljetnih jelovnika. Chef Ana Grgić i barmen Zlatko Orečić inspiraciju su pronašli u sezonskim namirnicama koje svojim mirisima i okusima oduševljavaju. Ljetne vibracije grada pretvorili su u koktele, osvježavajuće limunade, svježe sokove i slasne gurmanske užitke.

Francuski Le Bistro tako je svoju à la carte ponudu obogatio domaćim vinima i koktelima kojima je baza pjenušac – Bellini s pireom od breskve i Hugo s okusom bazge i mente. Neodoljivi sezonski sladoledi iz kreativne Esplanadine slastičarnice našli su se u ponudi obje terase, pa će se gosti ovog ljeta moći rashladiti primamljivim okusima bazge, prženih pinjola, bobičastog voća i neodoljive marelice, kao i selekcijom svježe rezanog sezonskog voća na ledu.

Kokteli Southside Mojito, Bulleit Min Julep, Golden Godfather, Zacapa Old Fashioned i Pimm’s Cup uronit će svakog gosta u ljetno raspoloženje, baš kao i osvježavajuće limunade s dodatkom đumbira, ananasa i aromatičnog yuzua u Esplanade 1925 Lounge & Cocktail Baru.

 

Ledeni mjehurići vrhunskih šampanjaca Moët & Chandon Ice i Veuve Clicquot Rich idealan su izbor za vruće ljetne dane. Klasici poput kave i čaja dobili svoju ljetnu ledenu inačicu, dok će kombinacija lubenice, kruške i ružmarina, ili pak ananasa, marakuje, aromatičnog đumbira i korijandera u obliku svježe cijeđenih sezonskih sokova oduševiti ljubitelje prirodnih i zdravih napitaka.

Lagani slasni zalogaji u kreativnoj izvedbi chefa Ane Grgić savršeni su za ljeto – hrskavi jastučići punjeni sušenom rajčicom i burratom posluženi uz hladan gazpacho, osvježavajuća salata s prženim kozicama i dressingom od jogurta, kroketi od parmezana s čipsom od pršuta i salsom od rikole, panna cotta od šparoga s dimljenim lososom, egzotični falafel s tahinijem i salatom od cikorije samo su dio ponude.

Nezaobilazan sastojak ljetnih delicija – rajčica, podrijetlom iz Perua svoj je put u Europu pronašla na španjolskim galijama te je zbog svojeg neobično magičnog okusa nazvana jabukom ljubavi. Kombinacije sočnih okusa na suncu dozrelih rajčica sinonim su ljeta i svojim božanstvenim okusom unose dašak mediteranske čarolije u ove vruće ljetne dane.

 

 

Tu su i lagane ljetne gastro kombinacije poput carpaccia od rajčice s hrskavim brie sirom i listovima svježeg bosiljka, sušenih malih rajčica u maslinovom ulju i acetu balsamicu posluženih uz hrskavi kruh s dimljenim sardinama, kremasti rižoto u kombinaciji s aromatičnim sušenim rajčicama i dimljenom burratom, krem juha od rajčica, osvježavajući gazpacho poslužen uz fine hrskave krokete od maslina.

Novost u ponudi Oleander terase je i ukusno piće iz legendarne Moët & Chandon obitelji – Moët Ice Impérial Rosé, prvi šampanjac stvoren isključivo za posluživanje s ledom. Bogati voćni okusi breskve, trešnje i brusnice uz oštre tonove grejpa i nektarine na završetku, svaki gutljaj pretvaraju u aromatično osvježenje.

Moët Ice Impérial Rosé poslužen uz tri kocke leda može se kušati samo u ljetnim mjesecima na globalnim „hotspots“ mjestima poput Esplanade bara i Oleander terase.

Za maksimalno uživanje u ljetnim večerima na Oleander terasi uz laganu lounge glazbu utorkom, srijedom i četvrtkom pobrinut će se DJ Luca Goya.

Opuštena atmosfera, mlada i šarmantna ekipa kuhara i konobara, profinjeno ozračje te sjenoviti živopisni ugođaji terasa s daškom uličnog teatra čine Esplanade trendi gurmanskim odredištem bez premca nudeći pravo osvježenje u ove vruće ljetne dane za domaće, ali i brojne inozemne goste.