Pogledajte najljepše božićne prizore na svijetu

Najspektakularnije do sad, takve će kažu biti žive jaslice što se ove godine po 28. put upriličuju u Postojnskoj jami.

Šesnaest različitih prizora, 150 sudionika, 2100 lampica na 5 kilometara dugoj trasi, ono je što posjetitelje očekuje od 25. do 30 prosinca u 13, 14 i 15 sati.

Režiju potpisuje Gabrijela Brovč, koja je za žive jaslice u Postojni zadužena već 24 godine, a čaroliji će doprinijeti i pjevačke izvedbe Irene Yebuah Tiran, Ota Pestner i Teje Saksida.

Light show, glazba i tisuće detalja stvorit će pravu čaroliju, koju prije prve izvedbe možete vidjeti u našoj foto-galeriji.

Šesnaest prizora koji se odigravaju na različitim mjestima na turističkoj stazi Postojnske jame duge pet kilometara prikazuju Isusovo rođenje, a popraćeni su glazbenim nastupima i posebnim svjetlosnim efektima koji stvaraju doista veličanstven doživljaj.

Predstava počinje vožnjom vlakićem, nakon čega slijedi šetnja kroz predstavu i bajkovito preobraženu Postojnsku jamu. Predstava traje 90 minuta.

Treba istaknuti i veličanstvenu te slikovitu rasvjetu, predstave Magičnog kazališta Serpentes, fotografsku izložbu i egzotične jaslice koje su djelo međunarodne umjetnice, Slovenke Ejti Štih koja živi i radi u Boliviji.

Prve i jedinstvene slovenske božićne žive jaslice  svrstane su u najljepše božićne prizore na svijetu.