VIDEO Znate li što povezuje violinistu Andréa Rieu i glumca Anthonyja Hopkinsa?

Hrvatska radiotelevizija u subotu 21. travnja na Drugome programu s početkom u 19.25 prikazuje prvi nastavak petodijelne dokumentarne serije André Rieu – Dobro došli u moj svijet. Riječ je o djelu koje opisuje uspone i padove Andréa Rieua i njegova orkestra, a gledatelju pruža jedinstvenu priliku da svjetski poznatoga i popularnoga violinista slijedi diljem svijeta.

Moći će ga se vidjeti kako nastupa u Meksiku, šeće umjetničkim četvrtima Buenos Airesa, razgledava predivnu džamiju i bazar u Istanbulu ili se fotografira s obožavateljima u Australiji. Serija donosi i scene iza pozornice prije i poslije njegovih koncerata, njegove pripreme s orkestrom za nastup te donosi uvid u nervoznu atmosferu u garderobama, ali i opuštanje nakon koncerta uz ugodan obrok.

Kamera je zabilježila i kako se André Rieu prisjeća nekih vrhunaca, ali i najgorih trenutaka u svojoj karijeri.

Gledatelji će ga moći upoznati sretna kao dijete dok kupuje lijepe darove za obitelj, ali i prepuna emocija nakon nastupa s osobama s poteškoćama u razvoju.

Tu su i jedinstveni razgovori s njegovim orkestrom, s njegovom dvojicom sinova Marcom i Pierreom, ali i s raznim gostujućim umjetnicima i prijateljima, primjerice s Anthonyjem Hopkinsom s kojim ga povezuju dirljiva priča i prekrasan valcer. Pogledajte video.