RETROGRADNA VENERA DO 16. STUDENOGA Na što obratiti pažnju

Iako je Venera retrogradna od 6. listopada, namjerno sam pričekala s ovim tekstom jer Venera vlada mojom šestom kućom, kućom posla, pa je sada opravdano da kasni

No, od iskustava i prakse ipak ne može pobjeći.

A sada dobro pratite i čitajte dva puta!

Onima koji imaju retrogradnu Veneru u svom natalnom horoskopu i onima koji imaju Veneru u Škorpionu ili Vagi počelo je razdoblje od 40 dana transformacije i regeneracije.

Zapamtite, ništa bez našeg natalnog horoskopa neće se realizirati samo zato što je retrogradna Venera.

Onima koji imaju retrogradnu Veneru u svom natalnom horoskopu, neće se vratiti stara ljubav i neće imati financijskih gubitaka, naprotiv, oni tek sada funkcioniraju.

Sjećam se jedne zgode s retrogradnim Merkurom. Kupila (prisilno, nova tarifa, ovo je odlično za vas i tako to) tablet na retrogradni Merkur.

Nije prošlo ni 10 dana, a on nov novcat na popravak.

Prvi put kao “sve je O.K.” ali ne funkcionira.

Drugi put “odličan”, a ne radi.

Treći put vidim ja da to ne vodi nikuda, pa zamolim dragog prijatelja koji natalno ima retrogradni Merkur i koji se razumije u kompjutore da mi pogleda tablet. Naravno, čekala sam da opet bude retrogradni Merkur. Nakon, dan ili dva on mi vraća tablet i kaže da je sve u redu. I dan danas taj tablet radi!

Poanta ove priče je da osoba koja ima u svom natalnom horoskopu retrogradni Merkur  može naći najsitnije i najkompliciranije greške onda kada je retrogradan Merkur. Znači, oni koji imaju natalno retrogradni Merkur  funkcioniraju najbolje kad je ta planeta retrogradna. To bi onda značilo da i oni koji u natalnoj karti imaju retrogradni Mars, Veneru ili Jupiter dođu na svoje kad su te planete retrogradne.

Dragoj prijateljici koja ima retrogradnog Marsa ovo je ljeto (kad je Mars bio retrogradan) bilo jedno od najzanimljivijih ljeta u zadnjih ohoho godina.

Znači, ako imate retrogradnu Veneru, sada je vaše vrijeme.

Idemo malo u prošlost, kad je zadnji put Venera bila retrogradna u znaku Škorpiona i Vage, od 8. listopada do 18. studenog 2010. Što vam se tada točno događalo? Je li bilo velikih promjena? Je li vam se dogodila karmička ljubav, nešto što ste odlučili u ovom životu odraditi.

Oni koji imaju Veneru u Škorpionu do kraja listopada najviše će osjetiti utjecaj ove retrogradne Venere. Poslije je red na one koji imaju natalno Veneru u Vagi, sve do 16. studenoga.

Što ako nemate retrogradnu Veneru

Nema neke velike štete kod kupovine za vrijeme retrogradne Venere. Tajna je u tome da znate što kupujete i po kojoj cijeni. Ovo je izvrsno vrijeme za cjenkanje i zamjenu.  Jedno je nekom višak, a drugom je blago. Što se tiče luksuznih stvari, ipak bi trebalo pričekati dok Venera ne krene direktno, kada će pasti i cijena. Dionice bi bilo najbolje sad ne dirati.

Što se tiče odnosa, bilo poslovnog ili ljubavnog, ipak bi trebalo malo pričekati dok Venera ne krene direktno ako želimo ući u partnerstvo. Zašto? Zato što se možemo predomišljati i na kraju ponoviti istu situaciju dok Venera bude direktno.

Jedan moj prijatelj se oženio na retrogradnu Veneru. Istina, njegova žena je imala natalno retrogradnu Veneru i njoj je to bilo savršeno vrijeme da ispuni obećanja iz svog natala. Njemu nažalost – nije.

Što ako ste u vezi

Ako ste u vezi, ova retrogradna Venera u Škorpionu će vam donijeti  mogućnost rješavanja nekih problema s vašim partnerom. Oni koji imaju Veneru u Ribama i Raku učvrstit će odnos, oni koji imaju Veneru u Vodenjaku, Lavu ili Biku odlučit će što će s tom vezom, hoće li ostati ili odustati, jer dok Venera bude retrogradna neće raditi baš ugodne aspekte za ostanak u vezi.

Moda, izgled

Što se tiče mode, retro će nas privlačiti. Nije dobro vrijeme za napraviti velike promjene, posebno u frizuri ili načinu odijevanja. To posebno vrijedi za ono što je luksuzno, jer platit ćete više nego što vrijedi. Za mjesec dana cijena tog istog predmeta će biti u pola cijene.

Financije

Venera vlada financijama. Sada možemo procijeniti naše mogućnosti i rebalansiranje financija. Idealno vrijeme da vratimo dug ili napravimo ponovnu procjenu naših kredita. Ono kad vam  banka ponudi da sva tri kredita koja imate možete sjediniti u jedan, može biti odlično jer tako ćete dobiti manju kamatu, a i manju ratu kredita.

Kome se mogu javiti bivše ljubavi?

To me često pitaju, a ja im kažem – onima koji nisu riješili bivše odnose. Moje pravilo je – ako vas zove bivši nakon prekida, a vi nemate potrebu s njim pričati, očito da on nije riješio neke svoje karmičke dugove, njegov problem.

Ako vi imate potrebu nazvati bivšeg, znači da vi niste riješili nešto sa sobom, a ne s njim, jer je on odavno otišao. Vrlo jednostavno jer to se događa bez obzira na retrogradnu Veneru.

Je li vrijeme za rješavanje problema u ljubavnoj vezi?

Kad Venera vlada šestom kućom, kućom posla, sada vam neće ni na kraj pameti biti rješavanje ljubavnog života, nego su posao i zdravlje u prvom planu. Znači, ono što vam je najbitnije, ovisi o tome gdje se Venera nalazi u vašem natalnom horoskopu i na što ona u ovom retrogradnom razdoblju utječe!

Oni koji nisu osjetili nešto posebno retrogradnu Veneru u Škorpionu i Vagi u jesen 2010. idu dalje! Ništa posebno se neće dogoditi ni sada s ovom retrogradnom Venerom.

Sažetak

Vrlo jednostavno, znamo da smo u dobu Škorpiona i da sve dođe na naplatu. Ljubomora vlada, ali život je tako kratak i dragocjen da moramo naučiti iz vlastitih greška i ono što je najbitnije ne ponavljati i ne zaboraviti (Škorpion, zbog nas samih).

Venera će utjecati na ljubav i financije u našim životima. Tijekom ovog razdoblja javljat će se nesigurnost  u ljubavi. Također, bit će dosta naglašeno nerazumijevanje, nedostatak tolerancije i teško će se postići harmonija u odnosima. Isto tako, ovo nije povoljno razdoblje za uzimanje novog kredita ili ulaganje novca u projekte ili započinjanje nekog posla vezanog uz investiciju. Bit će naglašena neumjerenost i neoprezno raspolaganje novcem.

Ako nije dobro razdoblje u ljubavnim odnosima, onda ovo može biti prilika da se nešto popravi ili ako ni to nije moguće, onda bi se trebalo posvetiti sebi.

Jer, sada je idealno vrijeme da sami sebi budemo najvažniji i najbitniji… E onda, kada Venera krene direktno, može se očekivati ljubav.

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com