HOROSKOP ZA PETAK, 10. SIJEČNJA Pomrčina punog Mjeseca u Raku

Danas u večernjim satima imamo pomrčinu Mjeseca na 20. stupnju znaka Raka.  Mjesec će biti u suradnji sa sjevernim čvorom i suočit će se s grupom ozbiljnih energija u Jarcu. Kad imamo pun Mjesec na površinu izlazi ono što je skriveno, nepoznato i opažaju se stvari koje normalno ne dobivaju pažnju koju zaslužuju. Pod ovim utjecajem moguće je suočiti se sa životnim okolnostima i neispunjenim željama i ovo je vrijeme kad je vrlo važno da budemo iskreni, prije svega prema sebi.

Danas se problemi mogu pogoršati, a emocije povećati. Mogući su neočekivani događaji.  Ovaj se put mogu i dovršiti neki projekti ili odnosi. Ili će biti potrebno preispitati pozicije i pristup kako bi posao ili odnos dobili priliku za nastavak. Budimo oprezni.

Ovih dana vidjet će se dinamika projekta i suština onog što se događa. Ljudi i situacije pojavit će se u pravom svjetlu. Ovaj put mogu se riješiti kontradikcije ako projekt i odnos imaju potencijala. No mogu se pojaviti negativni osjećaji koji uzrokuju disharmoniju, a sad će biti moguće razumjeti njihove uzroke i načine rješavanja problema. No ako dijalog ne uspije i kompromis je nemoguć,  ne smijemo zatvoriti oči pred istinom. To će samo pojačati kontradikcije, ali neće riješiti problem. Važno je stvarnost gledati jasno u oči.

Ova pomrčina pruža svijest o tome što treba eliminirat. Pri donošenju odluka polazite od svojih želja, ali ne neposrednih već istinskih i stabilnih. Međutim, donošenje odluka na sam dan pomrčine i danima blizu pomrčine se ne preporuča. Dajte si vremena.  Kad se emocije smire, bit će lakše ispravno procijeniti situaciju i napraviti pravi izbor.

No, s pozitivne strane ovo je vrijeme da se riješite emocionalnih tereta iz prošlosti, omogućava uspostavljanje emocionalne ravnoteže pronalaženjem ravnoteže između osjećaja i dužnosti, između posla i osobnog života, između privatnog i društvenog života. Ovo je vrijeme davanja prioriteta. Ako postoji izbor, sada treba dati prednost osobnom, bliskom, biti osjetljivi prema drugima i ne rješavati njihova pitanja, prelazeći preko svojih interesa, posebno interesa voljenih osoba.

Učinak pomrčine Mjeseca najviše će osjetiti osobe koje u svom natalnom horoskopu imaju osobne planete i važne točke od 18. do 23. stupnja Raka, Jarca, Vage, Ovna, Škorpiona i Riba.

Mjesec cijeli dan provodi u Raku i tijekom dana nemamo prazan hod Mjeseca.

Astrološke prognoze možete pratiti svakog dana na web stranici Ceresa.

 

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com