MUŠKARAC STRIJELAC: Dok citira Shakespearea otkopčavat će vam grudnjak

Razvod me potpuno iznenadio. Tako to bude kad nisi doma osamnaest godina, izjava je Leeja Trevina koju u dijelu knjige “Born on a rotten day” posvećenom Strijelcima, rođenima u razdoblju od 23. studenoga do 21. prosinca, navodi astrologinja Hazel Dixon-Cooper.

Muški predstavnici tog horoskopskog znaka su iskreni, puni povjerenja, vječni optimisti koji svojoj partnerici neće ograničavati slobodu niti ju spriječavati da večer provede vani s prijateljima, a ne kod kuće s njim. Od žene svog života očekivat će da ga prati na čestim, spontanim izletima na predivna, različita, nova mjesta jer on smatra da život treba istraživati i u njemu uživati.

Strijelac definitivno ima problem s obvezivanjem i čim prije to shvatite, bolje za vas. Mladost i većinu života provede jureći iz avanture u avanturu, na glasu je kao dobar ljubavnik kojem nije toliko važno s kim uživa, nego to da – uživa. S dječačkim osmijehom na licu citirat će Shakespearea i istodobno vam otkopčavati grudnjak.

Ako živite zajedno primijetit ćete da je dobar prijatelj, no međutim, nećete ga često sretati jer njemu dom služi samo za presvlačenje i tuširanje. Ipak, obzirom da bi Strijelac sretno mogao živjeti i u pećini, grickajući krekere i promišljajući velika životna pitanja, čak i ako ste u braku mogli bi se osjećati kao da ste još uvijek sami. Nemojte očekivati od njega da vam bude rame za plakanje, ali budite spremni biti njegova frendica koja će mnoge noći provesti samujući.

On nije niti ljubomoran niti posesivan. Štoviše, želi da budete nezavisni jer to i njemu omogućuje da može piti pivu s prijateljima i pratiti nogometni tim za koji navija na svim gostovanjima. Ustvari je stvoren da bude neženja. Tražite od njega da jednu večer ostane s vama i ne izađe s prijateljima i uznemirit će se jer ugrožavate njegovu slobodu.

Nije ga briga kako se oblačite, nije ga briga s kim se družite ili kako provodite svoje slobodno vrijeme sve dok ga ne gnjavite s pojedinostima. Ionako je previše zauzet sa svojom najnovijom teorijom kako će riješiti sve probleme svijeta.

Poštuje autoritet sve dok je on sam taj autoritet. Dovedete li njegovu vladavinu u pitanje, shvatit ćete što je to jupiteranska narav.

Njegova omiljena igra je “od goreg na lošije”. Prijavite li mu da treba popraviti slavinu, poplavit će podrum jer je zaboravio zatvoriti vodu prije no što je krenuo okušati se u ulozi vodoinstalatera.

Može vas iscrpiti svojom rječitošću, nenamjerno vas povrijediti bezobzirnim primjedbama, ali on je dobroćudno stvorenje koje nije zlo i koje ne radi trajnu štetu. No, Dixon-Cooper podsjeća da je i Walt Disney, također Strijelac, imao svoju mračnu stranu. Sjetite se Bambija koji je ostao bez majke, Snjeguljice kojoj je maćeha htjela izvaditi srce i Pepeljuge koja je bila sluškinja u vlastitoj kući. Nimalo bajkovito.

Mislite da to ne možete izdržati, pa možda da pogledate ima li koji Jarac u vašoj blizini jer oni su jaki, pomalo sramežljivi i što je najvažnije – na njih se možete osloniti. Bez obzira na to je li siromašan ili bogat, Jarac će uvijek biti primjereno odjeven. Vjerojatno je sam sebi šef, a žene impresionira svojim suzdržanim, pristojnim ponašanjem. Može vas podsjetiti na staromodnog momka zlatnog srca poput Humphreya Bogarta, no ubrzo ćete shvatiti da on nije lik koji mu je uzor. Vjerojatnije se ipak ugledao na nekog bankara.