Ovih 10 apartmana u Hrvatskoj ima najljubaznije domaćine

Booking.com je danas objavio dobitnike nagrade Traveller Review Awards 2020. Gotovo milijun nagrada (986.449) je dodijeljeno, a među 10 zemalja s najviše dobitnika našla se i Hrvatska s 42 763 dobitnika.

Osim mnogobrojnih partnera koji pružaju uslugu smještaja, u osmom izdanju godišnje nagrade kojom se odaje priznanje partnerima Booking.com prvi je put nagradio i partnere koji pružaju uslugu prijevoza. Nagradama se odaje priznanje tim partnerima za vrhunsko gostoprimstvo i za to što putnicima osiguravaju nevjerojatna iskustva prilikom rezerviranja smještaja, automobila za najam ili taksija iz/do zračne luke.

Mjesta u kojima se pruža najtoplija dobrodošlica na tržištu u Hrvatskoj su:

Dubrovnik, Zagreb, Opatija, Baška, Cavtat, Osijek, Cres, Korenica, Slunj, Rakovica.

Top 10 smještajnih objekata koji su primili nagradu Traveller Review Awards za 2020. u Hrvatskoj su:

Apartment Spectre, Zagreb

„Nama se sve svidjelo, od gostoprimstva, uljudnosti, topog dočeka do besprijekorne čistoće apartmana, koji je opremljen sa svim kao u vlastitu domu. Sve pohvale, vraćamo se opet”, poručuje  Sanja iz Njemačke.

Embassy Row BnB, Zagreb

„Nadia je prekrasan domaćin. Najbolji kojeg sam sreo u svim svojim putovanjima. Jednostavno osoba koju kad vidite i počnete razgovarati kao da se znate cijeli život. Zaista preporuka od srca svima koji namjeravaju posjetiti ovaj objekt”, komentira Marjo iz Hrvatske.

Studio Makala, Trogir

„Ovaj moderni studio apartman smješten je na središnjoj lokaciji i uređen je u tradicionalnom stilu. Super prijateljski domaćini koji će učiniti sve što mogu za vas (u ponudi su usluga prijevoza iz/do zračne luke, osvježavajuća pića u hladnjaku i dobra komunikacija tijekom praznika)”, hvali domaćine Sarah iz Velike Britanije.

Momentum Apartment, Split

„Jako lijep i uredan apartman! Vlasnica ljubazna, susretljiva i jako simpatična! Lokacija odlična!!! Za svaku pohvalu!”, komentira Iva iz Hrvatske.

Apartments Beso, Makarska

„Savršeni domaćini, savršena lokacija, savršena smještajna jedinica. Potpuno opremljeni, potpuno novi, udobni i elegantni apartmani (s perilicom rublja, potpuno opremljenom kuhinjom itd.). Lokacija je u srcu Makarske. Bežični pristup internetu je izvanredan. Ipak, u našem slučaju domaćini su bilo ono najbolje: oboje su činili sve da bismo se mi osjećali ugodno. Puno hvala Beso i Draga za svu zabavu i toplu dobrodošlicu!”, poručuje Cecilia iz Mađarske.

Luxury Apartment Dvor, Split

We absolutely loved this place! The lovely host Dana has done a fantastic job with the place. Located in the old town, you have the best bakeries,coffee and ice cream right on the doorstep! Dana has paid a lot of attention to detail and the small things and it really shows! We got way more then we expected! She also arranged the cutest birthday surprise for us with balloons and cakes! We are still so touched! She also arranged an airport transfer for a great price with the coolest driver Nandi! A huge thank you to Dana and Nandi who made our trip to Split fantastic!, opisuje svoje iskustvo Fauzia iz Velike Britanije.

Apartment Roman Heritage, Split

“First of all, Thanks a lot Mr. Zoran!!! He is a really nice person! His apartment was cozy, historical, comfortable and clean. The location was excellent that was really center of the Split back yard of the Roman Colonnade. We enjoyed ancient Roman city in our hearts! He helped us a lot. He picked us up at the airport and guided us whole city of Split. He also took us to Trogir by his car next day. We were happy to stay at your place!!! Thanks again”, napisao je na stranici Booking.com Junko iz Japana.

Neretva Valley Apartments, Metković

„Izvrsna lokacija, iznimno čist i moderno uređen apartman. Domaćin jako ljubazan. Apsolutno prezadovoljan, ovo je doista apartman na jednom višem nivou od svih u kojima sam boravio”, smatra Venci.

Apartmani Nila, Pučišća

„Sve pohvale i topla preporuka svima koji žele provesti miran odmor s predivnim pogledom na more. Jako ljubazni domaćini, domaći dalmatinski kolači – kroštule, koje su nas dočekale na stolu, sok i voda u frižideru, bomboni na stolu, sitnice su koje pokazuju da je domaćinima jako važno da se gost osjeća dobrodošao. Uredan i čist apartman, ukusno sređen, sve novo, velik i udoban bračni krevet, pogled na uvalu i na otvoreno more, roštilj na terasi, kuća na samom moru, plaža odmah ispod apartmana. Svakako ćemo ponovno doći”, kaže Doris iz Hrvatske.

Apartman Premium, Osijek

„Fantastičan domaćin, izvrsno uređen i udoban stan, svakako za preporuku i vratit ćemo se ponovno”, obećava Lana iz Hrvatske.

Spektakularan porast broja dobitnika nagrade nastavlja se i ove godine među apartmanima. Ta je vrsta smještaja i ove godine ponovno na vrhu popisa i čini gotovo 40% dobitnika među smještajnim objektima globalno u 2020. Treću godinu zaredom četiri od pet najnagrađivanijih vrsta smještaja: apartmani (380.936), hoteli (179.869), privatni smještaj (94.162), vikendice (82.241) i smještaji s doručkom (75.875). U Hrvatskoj, najnagrađivanije vrste smještaja su: apartmani (33827), privatni smještaj (3989), vikendice (1555), vile (933) i hoteli (729).

Iako su hoteli na globalnoj razini opet drugi po broju nagrada, tri četvrtine svih nagrađenih smještajnih objekata (75%) čine apartmani i kuće za odmor te ostali jedinstveni smještajni objekti, uključujući opcije od brodova i iglua do smještaja kod domaćina i ladanjskih kuća. U nedavnom istraživanju koje je Booking.com proveo nad više od 22.000 putnika otkriveno je da gotovo dvije petine (39%) globalnih putnika preferira boraviti u vikendici ili apartmanu u odnosu na hotel. Booking.com ponosan je na to što nudi toliko velik broj jedinstvenih smještajnih objekata koji pružaju odličnu dobrodošlicu.