Novi krimići iz Znanja za fantastičan početak godine

Nakladnička kuća Znanje predstavlja dva krimića koja će zadovoljiti očekivanja i najizbirljivijih knjigoljubaca.

Roman Sedam smrti Evelyn Hardcastle iz pera britanskog pisca Stuarta Turtona proglašen je najmaštovitijom knjigom 2018. godine. Ovaj uzbudljivi bestseler koji vodi čitatelja u avanturu nalik nečemu što bi poteklo iz spisateljskog pera Agathe Christie, osvojio je nagradu Costa za najbolji debitantski krimić i proglašen je knjigom godine od strane The Guardiana, Financial Timesa i Daily Telegrapha.

Evelyn Hardcastle neće umrijeti samo jednom. Utjelovit ćete se u osam različitih svjedoka tijekom osam dana. Dokle god Aiden Bishop, jedan od uzvanika, ne riješi njezino ubojstvo, dan će se ponavljati bez kraja i konca. I uvijek će završiti sudbonosnim hicem iz pištolja… Poznata producentska kuća koja je radila čuvenu seriju Downton Abbey kupila je prava za TV-seriju po ovoj knjizi.

Znanje predstavlja i novi roman o detektivki Eriki Foster iz pera popularnog autora kriminalističkih romana Roberta Bryndze. Mračan, dinamičan i žestok, no istovremeno emotivan, Hladna krv peti je nastavak u serijalu o detektivki Foster. Prvi roman iz serijala Žena u ledu postao je svjetski bestseler, a nakon njega su uslijedili romani Noćna grabežljivica, Mutna voda i Posljednji dah (svi objavljeni u Znanju).

Sedam smrti Evelyn Hardcastle (The Seven Deaths of Evelyn Hardcastle, 2018.).

Stuart Turton honorarni je novinar-putopisac koji je radio u Šangaju i Dubaiju. Sedam smrti Evelyn Hardcastle njegov je književni prvijenac. Dobitnik je nagrade Brighton and Hove za kratku priču. Živi u Londonu.

Pravila su vrlo jasna: Večeras u 23 sata netko će ubiti Evelyn Hardcastle. Ponovo. Utjelovit ćete se u osam različitih svjedoka tijekom osam dana. Pustit ćemo vas s imanja nakon što nam otkrijete ubojicu. Jasno? U tom slučaju, krenimo…

Umjesto proslavom, bal pod maskama završava tragedijom. Dok gosti zadivljeno promatraju vatromet, netko će lijepu i mladu kćer vlasnika imanja Blackheath lišiti života.

No Evelyn neće umrijeti samo jednom. Dokle god Aiden Bishop, jedan od uzvanika, ne riješi njezino ubojstvo, dan će se ponavljati bez kraja i konca. I uvijek će završiti sudbonosnim hicem iz pištolja. Jedini način da prekine taj začarani krug jest da otkrije ubojicu.

No Aiden se iz dana u dan budi utjelovljen u tijelu druge osobe. Svjestan da sitnice mogu promijeniti ishod i donijeti nove informacije, on upija intelektualne i fizičke osobine gostiju i pokušava promatrati svijet njihovim očima. Zbunjeni ste? Otvorite širom oči, jer detalji su svuda oko vas.

Prijevod: Jelena Pataki

Cijena: 119 kn

Hladna krv (Cold Blood, 2017.).

Robert Bryndza (1979.) britanski je autor kriminalističkih romana koji su prevedeni na 28 jezika i prodani u više od 3 milijuna primjeraka širom svijeta. Svoju spisateljsku karijeru započeo je humorističnim romanima o Coco Pinchard, a najveći uspjeh postigao je serijalom o detektivki Eriki Foster.

Prvi roman iz serijala Žena u ledu postao je svjetski bestseler, a nakon njega su uslijedili romani Noćna grabežljivica, Mutna voda i Posljednji dah (svi objavljeni u Znanju). Hladna krv peti je nastavak u serijalu o detektivki Foster. Robert Bryndza je nedavno objavio i prvi roman u svom novom serijalu o privatnoj istražiteljici Kate Marshall, pod nazivom Nine Elms.

Na obali rijeke Temze pronađen je veliki putni kovčeg i detektivka Erika Foster pozvana je kako bi provjerila sumnje da se u kovčegu nalazi ljudsko tijelo. Erika je radila na mnogim zastrašujućim slučajevima, no ništa je nije moglo pripremiti na sliku raskomadanog tijela mladog muškarca. Nakon što njezin tim pokrene istragu, otkriva se da je nedavno pronađeno još jedno, ovoga puta žensko tijelo, osakaćeno i bačeno u rijeku na isti način. Erika shvaća da je na tragu hladnokrvnom serijskom ubojici.

Ubrzo i sama Erika postaje metom brutalnog pljačkaškog napada, a kćeri blizanke zapovjednika Marsha netragom nestaju. I dok ulozi u potrazi za ubojicom postaju sve veći, ni teške ozljede, zavjera niti izdaja Eriku neće spriječiti da pokuša spasiti djevojčice prije nego postane prekasno. U utrci s vremenom Erika dolazi do uznemirujućeg otkrića – postoji više od jednog ubojice…

Prijevod: Predrag Mavar

Cijena: 99 kn