Marsov dan: (Dis)balans u prvom energetskom centru

Utorak je.

Marsov dan.

Mars se povezuje s prvim energetskim centrom.

Na energetskoj razini Mars je najvažnija planeta jer je on sam energija.

Danas te ovaj Mars pita: “Koliko si duboko pustio svoje korijenje?”

Preko prvog – Marsovog energetskog centra, ti se spajaš sa zemljom (tlom) i od tud crpiš hranu kao i biljka. Za razliku od biljke, tvoje tlo je tvoja obitelj, tvoji pretci, tvoj dom, tvoj grad i tvoja država.

Ovo je centar koji bi ti trebao pružiti sigurnost. Ovo je centar egzistencije i materijalizacije. Centar koji je zadužen za tvoj opstanak i preživljavanje, za hranu koju unosiš u sebe, za dom u kojem spavaš, za odnos s roditeljima i pretcima, za novac, za tvoju fizičku snagu, zdravlje i izdržljivost. Ovo je centar koji je bitan za tvoj imunitet, za seksualnu želju, fizičku fleksibilnost i reflekse.

Prvi energetski centar blokira se strahom i zato ako se bojiš za svoju egzistenciju, bojiš se upustiti u bilo što što ti je novo i nepoznato ili pretjerano brineš za svoju budućnost znaj da si suočen s uvjerenjima svojih roditelja ili uvjerenjima svojih baki, djedova i daljnjih predaka. Ovo su sjećanja koja se prenose genima.

Možda nemaš jasno definirane granice prema svom okruženju ili ti se čini da si kao brod bez sidra koji pluta i niti u jednoj se luci ne može usidriti. Možda često skačeš s jedne stvari na drugu, brzo donosiš zaključke, ali ih isto tako brzo i mijenjaš. Možda ne možeš nigdje ostati dovoljno dugo jer tvoje korijenje ne prodire dovoljno duboko u zemlju. Sve ovo predstavlja disbalans u prvom – Marsovom energetskom centru i traži karmičko razvezivanje od tvojih predaka.

Sanja Vicić