Merkurov dan: Ideje, kreativnost, komunikacija

Srijeda je.

Merkurov dan.

Merkur se povezuje s petim energetskim centrom.

U astrologiji Merkur vlada ljudskim znakovima – Blizancima i Djevicom.

Peti – Merkurov – energetski centar nalazi se u području grla i jedan je od najvažnijih centara za komunikaciju.

Ovo je tvoj kanal za razmjenu ideja i kanal kroz koji možeš izraziti svoju kreativnost. Kroz Merkurov centar učiš kako osvijestiti, prihvatiti i izraziti svoju autentičnu prirodu te kako se osloboditi slike koju stvaraš o sebi na temelju mišljenja drugih ljudi.

Ovo je centar u kojem se oslobađaš glasova koji nisu tvoji i mjesto gdje prepoznaješ i otkrivaš svoj unutrašnji glas…, a da bi čuo i s njim komunicirao potrebna ti je tišina. Potreban ti je tvoj unutrašnji mir. Do njega ćeš najlakše doći tako što si budan i prisutan u sadašnjem trenutku.

Kad dozvoliš sebi postati budan i prisutan sad i ovdje ti postaješ kanal za Univerzalni um. Tvoje ideje i uvidi postaju vidljivi jer vibriraju svojom najvećom snagom. Ti dozvoljavaš sebi izražavati se na slobodan, spontan, kreativan i autentičan način. Sposoban si jasno izraziti svoje misli, ali i čuti ono što ti drugi govore. Tvoj glas je ugodan i dopire do svakog do koga treba doprijeti. Tvoj glas u drugima budi radost, uzbuđenje, radoznalost i podiže im energiju.

Kad je tvoj peti energetski centar u balansu ti svoje mišljenje slobodno izražavaš i svoje misli lako pretvaraš u riječi, a riječi u glas. Tvoja kreativnost i autentičnost prisutni su u svemu što radiš i lako donosiš i najteže odluke.

Za potpuno iscjeljenje ovog centra potrebna je iskrenost i oslobađanje od nametnutih misli, uvjerenja i stavova tvojih predaka.

Sanja Vicić