Šest načina kako dom pretvoriti u dječji zabavni centar

Stigli su nam topliji i sunčaniji dani, no zbog trenutne situacije nismo baš u mogućnosti u potpunosti uživati u njima.

Za obitelji s djecom to je veliki izazov – sve teže je mališane zadržati kod kuće i vrijeme u zatvorenom učiniti im što zabavnijim kako se ne bi dosađivali. IKEA-ini dizajneri interijera osmislili su nekoliko ideja kako bi pomogli roditeljima da vrijeme provedeno kod kuće s najmlađima bude što kvalitetnije.

1. Mali kuhari

Maleni vole biti uz odrasle pa kuhinja može postati mjesto za druženje i kreativnu zabavu. Kako biste im pomogli da vam se ravnopravno pridruže, dobro je imati i prenosivu stepenicu (da maleni mogu dosegnuti radnu plohu), a male kuhare mogla bi razveseliti i DUKTIG kuhinja po njihovoj mjeri, kao i dječji pribor koji je siguran za njihove ruke. Mnoštvo inspiracije za prve dječje specijalitete krije se u kuharici MATVRA, a dok mali kuhari vješto pripremaju hranu, za stolom ih mogu čekati gosti – plišane igračke.

2. Multifunkcionalni namještaj

Osobito sada kada većinu vremena provodite kod kuće, važno je da namještaj bude višenamjenski i prilagodljiv kako bi zadovoljio potrebe mališana.

Stolić u dnevnoj sobi može postati odlično mjesto za interaktivnu igru – pogotovo ako svemu dodate i dašak kreativnosti pa preko stolića zalijepite traku s oznakama. Nakon igranja, rekvizite možete pospremiti ispod sofe u mjesto za pohranu.

3. Oslobodite pod u dnevnom boravku

Slobodna igra često zahtijeva i puno prostora koji omogućava slobodno kretanje. Oslobodite pod u dnevnom boravku kako bi mališani mogli iskoristiti svoju maštu i kreativnost. U tome vam mogu pomoći i tepisi koji se u jednom trenu mogu pretvoriti u ‘more’, ali i mjesto za sport.

4. Jednostavno do sobe u sobi

Mališani vole imati samo svoje mjesto za igru. Podlogom za vježbanje možete jednostavno pregraditi prostor i napraviti sobu u sobi, a u tome vam može pomoći i mali dječji šator. Dobro će poslužiti plahte i jastuci kako bi najmlađi mogli skakati, igrati se, ali i samostalno stvoriti svoja skrivena carstva za igru.

5. Dječje kazalište kod kuće

Iako mališani trenutno ne mogu posjetiti dječja kazališta, ona mogu lako doći k njima. Tamnijim zastorima moguće je napraviti kazališni ugođaj i pozornicu za male dječje nastupe. Njima će se posebno svidjeti ako odrasli u prvome radu zauzmu svoje pozicije, pa će stoga biti potrebna i koja stolica. Uz plišane igračke, poput VANDRING UGGLA ili TITTA DJUR, moguće je stvoriti i lutkarsku predstavu, a u tome će im pomoći i SPISIG, koji osim što može biti kuhinja ili prodavaonica, u tren može postati i dio scenografije.

6. Aktivnosti na balkonu

Ako imate balkon ili terasu, mališani će zasigurno uživati uz nekoliko prigodnih alatki. Plastične šarene stolice i stol  MAMMUT mogu postati poprište njihove kreativnosti, a prednost je što se lako prenose iz prostorije u prostoriju.

Crtačke sposobnosti maleni mogu vježbati na štafelaju. Znamo da se vole zavlačiti i sakrivati, pa će tako aktivnu dječju igru omogućiti BUSA tunel za igru, a u slučaju da se zabava nastavi na podu, preporučljivo je postaviti podne obloge koji će pružiti osjećaj meke trave pod nogama.

Više inspiracije za što zabavnije i kreativnije vrijeme provedeno kod kuće, možete pronaći na IKEA internetskoj stranici.