SATURN U VODENJAKU DO 2023. Kako će djelovati na društvo, tehnologiju, nas

Saturn je u Vodenjaka prvi put ove godine ušao 21. ožujka i u Vodenjaku će boraviti do 1. srpnja kada se vraća u Jarca završiti lekcije od zadnje dvije godine. Nakon toga u prosincu 2020. on definitivno ulazi u Vodenjaka gdje ostaje sve do ožujka 2023. Kako će promijeniti naše društvo i utjecati na tehnologiju?

Ovo je inače ključni tranzit ove godine i on će nam pokazati u kojem smjeru ide sve ovo što se događa. Uvijek kada planet tek krene u novi znak najavljuje nam što će to biti aktualno u iduće tri godine. U ovom slučaju već sad nam je ovaj Saturn u Vodenjaku donio ograničenje u kretanju, povezanost sa zajednicom online, izolaciju, odvajanje, čekanje, odgovornost. 

Sve što se tiče interneta i novih tehnologija, te zajednice i socijalnih kontakta pripada pod Vodenjaka. Trenutno se nalazimo u ciklusu učenja i nalaženja novih načina kako se spojiti  s drugima. 

Da bismo razumjeli što možemo očekivati od ovog tranzita, vratimo se na osnove, da shvatimo što Saturn i Vodenjak označavaju u astrologiji. 

Naučimo cijeniti trenutke

Saturn je planet ograničenja i restrukturiranja. Neke od Saturnovih riječi su pravila, disciplina, ograničenje i zrelost. Saturn je i planet granica, on vlada kožom i sad zamislite da mi nemamo kožu, tko bi držao naše tijelo kosti, mišiće? On je i zadnji planet koji se vidi golim okom, pa se za njega kaže da je i granica naše stvarnosti. Saturn govori ono što se radi i ono što se ne radi.

Sada je važno zapamtiti da su teške lekcije koje Saturn donosi  uvijek one koje donose najveći rast. Trenutno sada Saturn nas upozorava da smo odgovorni za svoj pojedinačan utjecaj na čitavu zajednicu i svijet.

Vodenjak je znak tehnologije i Saturn će ovdje sigurno ojačati tržište aplikacija koje ljudima omogućava virtualno povezivanje. U ovoj izvanrednoj  situaciji ovisimo o internetu i online komunikaciji. Opet, sad se postavlja pitanje – ako je Saturn planet ograničenja, koliko će nam se onda ograničiti internet i naša slobodna volja komunikacije? 

Tek sad ćemo biti svjesni koliko istinski cijenimo jedni druge i koliko nam je bitan dodir, kontakt ili druženje. Polako će se sve promijeniti, pa nećemo kad odemo na druženje, kavu ili bilo kakvo okupljanje tipkati po mobitelu i obavještavati svih gdje se nalazimo. Lekcija je da naučimo cijeniti te trenutke druženja.

Ponavljanje situacije

Kad spojimo Saturna i Vodenjaka imamo par zanimljivih poveznica:

Društvenost (Vodenjak) ograničenje ili udaljavanje (Saturn)

Zračni prijevoz (Vodenjak) kašnjenje, ograničenje (Saturn)

Online, internet (Vodenjak) rad na daljinu (Saturn)

Kako su Vodenjak i Jarac pod utjecajem Saturna, oba znaka žele uvesti red u kaos. No kako s Jarcem dolazi red odozgo (vlada, vođe) prema dolje, uz Vodenjaka napredak dolazi odozgo prema gore (od pojedinca) i to je ono što se mijenja.

Ova trenutna izolacija bi trebala biti najmanji problem, jer nakon nje će doći recesija koja će utjecati na sve nas. Posljedice će biti financijske, a najviše ćemo to osjetiti pred ljeto i u studenom kada se ova situacija može ponoviti, naravno na drugačiji način. Za svaki virus do sada su našli cjepivo, tako će i za ovaj, ali većina ljudi nije bila spremna na ovo i došlo do straha i panike. 

Kako će Saturn djelovati na vas?

Ovaj tranzit Saturna u Vodenjaku će vam biti posebno bitan ako imate planete ili točke u fiksnim znakovima (Vodenjak, Bik, Škorpion i Lav). S ostalim znakovima će Saturn također raditi aspekte, ali to će ipak prouzročiti tek manje promjene. 

Online radionica o Saturnu u Vodenjaku održat će se 8. lipnja od 19 do 20.30 preko platforme Zoom.  Na radionici ćemo vidjeti kako će Saturn u Vodenjaku utjecati na nas naredne dvije i pol godine. Sadržaj predavanja bit će općenito kretanje Saturna u 2020. i njegov utjecaj na sve znakove zodijaka + ritual za mladi Mjesec u Raku 20. lipnja.

 Prijave i informacije: astroring@gmail.com ili na mob 098/351-645

Online radionica: Saturn u Vodenjaku do 2023.