Filmski festival “Star Film Fest” traži volontere

Nešto se dobro kuha u galaktičkom loncu. Sastojci su ljubav prema filmu i nezaobilazni entuzijazam volontera, a očekivani rezultat je savršeno pripremljeno sedmo izdanje Star Film Festa. Stoga vas organizatori požuruju da se prijavite jer bez vas festival satkan od zvjezdane prašine neće biti isti.

“Iskoristite sate i sate gledanja filmova i svoju kreativnost te nam se pridružite na putu do zvijezda. Tražimo odgovorne, mlade, inovativne i predane volontere za rad na ovogodišnjem Star Film Festu. Kapetan vašeg svemirskog broda javlja kako ste samo nekoliko klikova udaljeni od Star Film Fest zvijezde. Ispunite prijavnicu na hrvatskom ili Application for volunteers for Star Film Fest 2020. na engleskom jeziku, te ne zaboravite kako su prijave otvoreno do 1. kolovoza 2020.

Prijaviti se možete za rad na pripremi festivala, uredu za goste, info pultu ili za pružanje tehničke podrške. Svoj talent možete pokazati i kroz fotografiranje ili snimanje, a komunikacijske vještine možete usavršiti ako se prijavite za rad u media sektoru. Iskustvo koje donosi volontiranje na Star Film Festu svakako je korisno, a ako vam se svidi svijet filma možda ga nikada ne napustite.

Zbog novonastale situacije uzrokovane uvođenjem niza mjera protiv sprečavanja širenja zaraze virusom COVID-19 realizacija Star Film Festa odvijat će se sukladno preporučenim mjerama epidemioloških službi. Ipak, volonteri su sada važniji nego ikad i zato tražimo baš tebe. Pridruži se Star Film Fest ekipi i ne dopusti da tvoja volonterska knjižica ostane nepopunjena”.

Sedmo izdanje SFF-a

Sedmi Star Film Fest održat će se od 3. do 5. rujna 2020. godine na dvije predivne gradske lokacije – u Starom gradu i Kazalištu 21. Festival će i 2020. godine upotpuniti popratni sadržaji.

Za vrijeme festivala posjetitelji će moći posjetiti razne filmske i fotografske radionice, te se i sami okušati u nečem novom. Cilj festivala je približiti gledateljima i stručnoj publici različite vrste filmova mladih autora, istovremeno stvarajući mjesto gdje će filmski profesionalci i amateri razmjenjivati kreativne ideje, te im pruža mogućnost da predstave svoje projekte i pronađu inspiraciju za nove.

Filmske kategorije koje će biti zastupljene na Star Film Festu su dokumentarni, eksperimentalni, igrani, industrijski i animirani film. Na festivalu su zastupljene nagrade u Natjecateljskoj konkurenciji (5 nagrada; najbolji igrani, animirani, eksperimentalni, dokumentarni i industrijski film), nagrada publike (nagradu osvaja film sa najviše osvojenih glasova, bez obzira na kategoriju), te specijalne nagrade (najbolji regionalni film, najbolja montaža, najbolja fotografija/kamera)

Glazba, neizostavni dio filmova, također će dobiti svoje mjesto pod festivalskim zvijezdama. Tijekom trajanja Festivala, uživat ćemo uz glazbu mladih umjetnika čija će imena ostati iznenađenje do kraja srpnja 2020.