HOROSKOP ZA PETAK, 5. LIPNJA Pomrčina Mjeseca u Strijelcu

Ovo je naša prva pomrčina s čvorovima u Blizancu i Strijelcu, zadnja će se dogoditi u prosincu 2021. – pa čak i ako je ovo djelomična pomrčina, i dalje će nam dati naznake o tome što možemo očekivati od narednih pomrčina u Blizancu i Strijelcu.

Ako imate 18,37,55 ili 74 godine onda u narednih 18 mjeseci imate povratak Mjesečevih čvorova koji se kod vas nalaze na osi Blizanac/Strijelac. Za vas je vrijeme kada se možete bez napora kretati prema naprijed i svojoj sudbini. Sudbinski događaji  i odnosi sad se mogu aktivirati. U ovo vrijeme možete preuzeti život u svoje ruke.

Ako imate oko 27, 46, 64 ili 83. godine, imat ćete također povratak suprotnih čvorova i to će za vas biti vrijeme prilagodbe, integracije onoga što ste naučili i karmičkog finog podešavanja.

Podsjetimo se da pomrčina nije određeni datum nego razdoblje. Kad imamo Mjesečevu pomrčinu efekt možemo vidjeti nakon šest mjeseci, dok sa Sunčevom pomrčinom u narednih godinu dana. Ova Mjesečeva pomrčina (Mjesečeva pomrčina je uvijek na pun Mjesec) već se može povezati sa nekoliko značajnih situacija koje su se dogodile nedavno, pa tako da smo imali lansiranje SpaceX-a, ubojstvo Georgea Floyda i građanske nemire u Americi, Trumpov izlazak iz Svjetske zdravstvene organizacije. Interesantan je naziv pokreta “Ne mogu disati“ u Americi jer to možemo povezati sa Suncem (život) koje se trenutno nalazi u zračnom znaku Blizanca.

Kako se približavamo pomrčini Mjeseca, ono što je skriveno od nas sada polako dolazi na vidjelo. Pun Mjesec uvijek nam pokazuje nešto što još nismo vidjeli, a pomrčina pojačava tu snagu.

Vrijeme je za rad na raščišćavanju prošlih obrasca koji nas sprečavaju od osobnog ispunjenja, posebno onih koji su usredotočeni na komunikaciju ili koji su povezani sa našim stavom.

Osim punog Mjeseca, imamo i opoziciju Mjeseca i Venere, zatim napeti kvadrat  prema Marsu. Pozitivni aspekti pomrčine Mjeseca će biti sekstil, prijateljski aspekt između Merkura i Urana.

Ovo je prekretnica u nekim situacijama kada moramo prilagoditi planove, promijeniti strategije ili dovršiti projekt. Ovo je vrijeme raskida ugovora ili odnosa, revizija postojećih partnerstva. Mnogi ljudi će prijetiti odlaskom, govoreći kako žele hodati, inzistirajući na tome da im je dosta.

Kako je pomrčina os Blizanca i Strijelca onda bitne teme su komunikacija, putovanje, visoko obrazovanje, publikacija, pravo, vanjska trgovina i suradnja, iseljavanje. Važnu ulogu mogu imati obitelj i odnosi s susjedima, rješavanje kućnih i obiteljskih pitanja i priprema važnih dokumenata.

Merkur danas radi ugodan aspekt prema Uranu potičući u nama nove ideje i tehničko razmišljanje. Očekujte uzbudljive ili neobične razgovore, komunikaciju ili poruke. Ovdje će nam pomoći i Mjesec u Strijelcu koji uvijek nudi proširivanje našeg razumijevanja svijeta.

Tijekom dana nemamo prazan hod Mjeseca.

Astrološke prognoze možete pratiti svakog dana na web-stranici Ceresa.

 

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com