[FOTO] Pet ideja za senzacionalno uređenje doma

Kako se sigurnosne mjere vezane uz pandemiju smanjuju, shvaćamo da ćemo još neko vrijeme živjeti u limbu – moći ćemo izlaziti i družiti se, ali ipak ćemo morati održavati određenu socijalnu distancu. Pokazuje to i istraživanje IKEA Puls koje odražava situaciju prateći živote obitelji širom svijeta od travnja do lipnja

Istraživanje je pokazalo da su nas mjeseci koje smo proveli u svojim domovima naučili kako stvoriti neke nove rutine u svojem svakodnevnom životu i otkrivati važnost novih aktivnosti zbog kojih smo se osjećali bolje i imali osjećaj kontrole nad svojim životom.

OBOJI GA TIRKIZNO

JASTUK NA JASTUKU

Kako su pokazala iskustva anketiranih obitelji, ove nove lekcije će vjerojatno utjecati na naš život kod kuće i u narednim mjesecima. Naime, većina ljudi i dalje nastoji ostvariti izmijenjene planove, pronalazeći pritom novu udobnost i olakšanje u svojim domovima.

CVJETNA ČAROLIJA

Uz malo inspiracije, koristeći vještine uradi sam i pomoći prijatelja, susjeda, bar omanjeg budžeta, svoj dom možemo pripremiti za ljeto uz pomoću novih kolekcija tvrtke IKEA. Život kod kuće ljepši je kad pretvorimo prostor u ugodno mjesto za boravak. Bit će lakše i zabavnije.

Osvježena i šarenija spavaća soba, kupaonica ili dnevna soba, mogu puno doprinijeti osjećaju opuštenosti i blagostanja.

Tijekom ljetne sezone ne možete pogriješiti s veselim uzorcima i svijetlim tonovima. Osim što dobro upijaju, GRUCKAN ručnici su ovdje kako bi unijeli dašak ljeta u vašu kupaonicu.

#SAMOUDOBNOST

U prostor u kojem provodite najviše vremena možete unijeti i malo jarkih boja, uz pomoć NÄBBFLY navlaka za jastuke i njihovih šarenih jastučnica s detaljima egzotičnih biljaka i životinja. Tu su i mirisne svijeće VÄLDOFT koje sadrže repičino ulje kao sastojak u mješavini voska, a mogu biti i lijep detalj za potpuni prirodni doživljaj.

Razvijena u uskoj suradnji sa stručnjacima za ergonomiju, OMTÄNKSAM kolekcija je rezultat proučavanja različitih životnih faza i potreba koje se mogu pojaviti kada se naše tjelesne sposobnosti promijene, bilo privremeno ili trajno. Ova kolekcija uključuje udobnu sofu iz koje se lako ustaje, fotelje i podnožnik za noge, stolove, jastuke koji vas podržavaju gdje god odlučite sjesti, kao i vaze koje su podjednako lijepe i jednostavne za rukovanje, ali i mnoge druge proizvode.

ZVUKOTERAPIJA

Zvuk i rasvjeta moćni su saveznici u podizanju raspoloženja, a mogu i doprinijeti boljoj kvaliteti života kod kuće. Imajući to na umu, IKEA je razvila novu ograničenu kolekciju SYMFONISK, u suradnji s tvrtkom Sonos.

Kolekcija uključuje dva Wi-Fi zvučnika kojima se može jednostavno upravljati pomoću Sonos aplikacije za mobilne telefone i daljinskog upravljača. Zvučnici mogu raditi odvojeno, ali i u kombinaciji, tako da se više soba može opremiti zvukom.

Polica s Wi-Fi zvučnikom višenamjenski je uređaj koji štedi prostor, a svojim jednostavnim dizajnom i neutralnim bojama lijepo se uklapa u svaki prostor, dok je stolna lampa osmišljena kao proizvod koji izaziva tradicionalnu high-tech estetiku.

SYMFONISK kolekcija će od 1. srpnja biti dostupna u robnoj kući IKEA Zagreb.