Merkur kreće retrogradno, ali nemojte zbog toga pasti u depresiju

Retrogradni Merkur vrlo je popularna tema, a pogotovo kad je aktualna kao što je sad. Naime, 18. lipnja s 14. stupnja Raka, ovaj planet prividno kreće unatrag, a utjecaj toga se već može osjećati posebno na polju komunikacije, mogu nam se javiti neke osobe iz prošlosti, stari klijenti ili se opet nakon tri mjeseca može pokvariti računalo.

Merkur je planet o kojem se puno piše i govori pa za njega već znamo da je planet komunikacije, govora, logike, razuma, prometa, kratkih putovanja, osnovnog obrazovanja, medija, telefonije, pisanja, govorništva i književnosti. Merkur se još naziva i „planetom otvorenog uma“ jer je vrlo znatiželjan i planet je koji označava mlade ljude.

Kad imamo retrogradni Merkur on nam može pomoći u otkrivanju onog što ne radi ispravno, što može dovesti do frustracije i kašnjenja. Sva nedorečena ili nejasna pitanja ili dugoročni  problemi sad mogu biti riješeni. To može biti dobro vrijeme da napokon završimo neke poslove. Također, možemo doći do dubljih uvida.

Puno je nepotrebnih strahova i dezinformacija oko Merkurovog retrogradnog ciklusa, no nemojte biti zabrinuti. Sad ćemo imati priliku riješiti zaostatke. Retrogradni Merkur naravno ima i pozitivnu energiju, koliko god ga optuživali za štošta, i neke prednosti koje možemo iskoristiti u ovom razdoblju.

Razmislite o posljednjih nekoliko mjeseci. Pogledajte  u svoj kalendar, bilježnice, u račune, bilo gdje ćete naći podsjetnike na vaša razmišljanja u zadnjih nekoliko mjeseci. Jeste li htjeli započeti neki projekt, provesti neku veliku odluku?  Sigurno ima nekih planova koje niste do sada ostvarili i pokrenuli.

Nakon što imamo popis, lako je slijediti savršeni plan za sljedeća tri tjedna. Vrijeme je da se bacite na posao, da ostvarite stvari s popisa. Ništa više, ništa manje. Evo, to je cijeli trik kad je retrogradni Merkur u pitanju. Često idemo iz jednog projekta u drugi, iz jedne akcije u drugu. Čini se da nemamo vremena usporiti i pažljivo izvršiti zadatke koje smo započeli. Retrogradni Merkur pruža nam priliku da završimo sve to!

Ovo je vrijeme za čišćenje i rješavanje zaostataka. Ako slijedimo ove jednostavne korake, iznenadit ćemo se koliko toga možemo postići u sljedeća tri tjedna. Koja mogu biti ključna 😉

Iako se ne preporučuje pokretati nove projekte, možemo započeti pripremu za ostvarenje ideja ili planova. Stare poslove i stare projekte koje ste započeli prije retrogradne faze slobodno možete završavati i dorađivati. Možemo i popravljati ono što je u kvaru.  Ako želite popraviti neki uređaj dobro je da to obavite kod osoba koje natalno imaju retrogradnog Merkura.

Općepoznato je da nije preporučljivo dok Merkur ide retrogradno kupovati nove tehničke aparate, potpisivati nove ugovore, zapošljavati nove radnike.

Dok je retrogradni Merkur nemojte se zabrinuti ako od prve ne dobijete neku informaciju ili ako se otkazuju dogovori. To je klasična priča dok je retrogradan Merkur.

U to vrijeme napravite popis svega onog što ste započeli, a niste završili u zadnjih par mjeseci. Kad je Merkur retrogradan, idealno je vrijeme da se to počne rješavati.

Zanimljivo je da oni koji u svojim natalnim kartama imaju retrogradnog Merkura napokon imaju osjećaj da je sve na svom mjestu dok traje njegovo retrogradno kretanje.

Ovoga puta izdržati nam valja do 12. lipnja. Merkur će tada biti na 5. stupnju Raka..


S-Merkur

Otprilike jedan dan prije no što krene retrogradno ili direktno, Merkur bude stacioniran, znači da “stoji na mjestu”. Ako napravite natalni horoskop, a kraj planete Merkur  se nalazi oznaka “s“, to ima posebno veliku ulogu jer je sva energija skupljena u jednom trenutku. Tako ćete, na primjer, vidjeti da su osobe koje u svojim natalnim kartama imaju stacioniranog Merkura nadprosječno inteligentne, intuitivne i imaju ogromnu energiju.