Utjecaj mladog Mjeseca u Raku

Mladi Mjesec spoj je Sunca i Mjeseca na istom stupnju istog zodijačkog znaka. Predstavlja kraj jednog ciklusa i početak novog ciklusa koji traje 28 dana. 

Ovo je izvrsno vrijeme za novi početak, okretanje nove stranice u životu, ali i za pokretanje bilo kakvog novog projekta. Međutim, prije nego započnemo s nečim novim, suočit ćemo se s našim strahovima, starim pitanjima i problemima, s nekim osobama iz prošlosti ili s karmom koja sad želi biti razriješena, a sve iz razloga što se ovom mladom Mjesecu suprotstavlja retrogradni Saturn –  najstroži učitelj.

Ovaj mladi Mjesec dolazi nam danas, 20. srpnja 2020. u 19.33 sati. Događa se na 28 stupnjeva Raka. 

Utjecaj mladog Mjeseca traje četiri tjedna, a najbolje vrijeme  za novi početak i nove projekte je tijekom prva dva tjedna ciklusa – do punog Mjeseca koji će se dogoditi 3. kolovoza 2020.

Ovaj mlad Mjesec pojačat će energiju doma, obitelji, obiteljskih odnosa, naroda i mase. Ovo je energija žene, majke i općenito svih žena u našim životima. Rakom vlada Mjesec tako da je Mjesec ovdje u svojem sjedištu, u svojem domu i daje nam jednu snažnu energiju – energiju vode, osjećaja, promjenjivosti i osjetljivosti. 

Za vrijeme ovog mladog Mjeseca imat ćemo potrebu pružanja pomoći, ali i prihvaćanja pomoći i podrške od drugih. U sve što budemo radili bit će upletene emocije koje mogu biti promjenjivog karaktera. 

Ovo je vrijeme kad postoji mogućnost za velike promijene u našim životima i za nove početke, ali isto tako imat ćemo potrebu još jednom sagledati neka naša iskustva i doživljaje iz prošlosti kako bismo mogli krenuti dalje.  

Saturn nas proziva, vraća nas na staro i suočava nas s našim strahovima i sa starim ranama. Suočava nas sa situacijama, osobama i događajima u kojima se trebamo suočiti s istinom i otpustiti tugu, ljutnju, zamjeranje i bol. 

Ovo je za mnoge od nas prekretnica i ako u ovim danima oko mladog Mjeseca donesemo neke svoje osobne odluke, vjerojatnost za povratak na staro gotovo pa i ne postoji.

Neki kraj se nadzire – na svakome od nas je da vidi koji.

Važno je da se ne bojimo promjena. Da se ne vežemo za osjećaje koji nas drže zarobljenima u prošlosti i da jasno znamo da je svaki kraj prilika za novi početak.

Sanja Vicić