Napeta serija o emotivnoj drami Gulperi na Novoj TV

Nova TV od ponedjeljka, 21. rujna na male ekrane donosi novu tursku dramsku seriju ‘Gulperi’ s Nurgül Yeşilçay koja tumači Gulperi, gledateljima poznata iz televizijske serije ‘Tuđi život’.

Radnja serije ‘Gulperi’ pratiti zamršenu ljubavnu i životnu priču žene odrasle u patrijarhalnom društvu koje je sputavalo njezine ambicije.

Gulperi je odrastala u tradicionalnom društvu u kojem dominiraju muškarci. Nadu za spas pronalazi u Ejupu s kojim se vjenča i ode živjeti u njegovu obiteljsku kuću u Taşkınhanu.

Nakon smrti supruga koji umire na poslovnom putu u Siriji,  Gulperi ostaje sama s troje djece (Bedriye, Hasan i Can) i tada počinje njezina borba za preživljavanje.

Svekar i svekrva je okrivljuju za smrt supruga, a ona u samoobrani rani šogora zbog čega završava u zatvoru te joj djeca bivaju oduzeta.

Nakon izlaska iz zatvora svekar i svekrva je prisiljavaju da se preseli u Istanbul i napusti djecu.

Napeta i emotivna drama u kojoj ćemo pratiti nastojanja majke da djecu vrati u svoje okrilje, malo koga ostavit će ravnodušnim.

O likovima

Gulperi (Nurgül Yeşilçay)

Rođena u malom selu u egejskoj regiji, Gulperi ima velike snove. Kako bi pobjegla od očeva ugnjetavanja, udaje se za Ejupa u kojeg se zaljubila vrlo mlada.

Imaju troje djece i sretni su kao obitelj. Međutim, njegova je obitelj nikad nije prihvatila. Kad Ejup umre, cijela se obitelj okrene protiv nje. Nastoji izdržati sve zbog djece. Zbog spleta okolnosti nađe se u potpuno drugom gradu i potpuno sama. Mora preživjeti.

Jedini joj je cilj vratiti svoju djecu. Nije svjesna da su je ona odavno zaboravila. Ona je strankinja svojoj djeci. Gulperi ipak ne odustaje od njih. Očekuje ju nemilosrdna borba s obitelji Taškin i vlastitom djecom.

Kadir Aydin (Timuçin Esen)

Kadir je najstarije dijete u obitelji. Otac im uništi živote kad ih napusti. Na dan kad je otišao Kadir je sam sebi obećao da nikad neće biti poput oca. Bez obzira na sve, nikad neće napustiti svoju obitelj i ako jednog dana bude imao djecu, neće dopustiti da rastu u razorenoj obitelji.

On je najveći oslonac svojoj majci. Ona je sama odgojila troje djece. Ujedno je stariji brat i otac bratu i sestri. Veoma je uspješan odvjetnik. U braku je sa Šejmom koju je upoznao na fakultetu. Imaju kćer Artemis. Ima divan odnos sa svojom kćeri. Zbog nje pokušava ignorirati probleme između sebe i supruge. Odlučan je da ne bude poput svog oca.

Neće razoriti svoju obitelj kao što je on to učinio. No život je pun iznenađenja. Kadir se mora suočiti s vlastitim idealima. Još nije svjestan da mora birati između sreće svoje kćeri i vlastite sreće.

Šejma (Ece Sükan)

Šejma je vrlo mlada izgubila majku i odgojili su je nemaran otac i maćeha. Osjeća da uvijek mora biti uspješna kako bi zadobila očevu ljubav. Međutim, što god činila, nikako ne može privući njegovu pozornost. Ocu je više stalo do njezine polubraće.

Diplomirala je pravo. U braku je s Kadirom. Budući da nije odgojena u domu punom ljubavi, ne zna ga ni izgraditi. Ne zna što je prava ljubav. Samo misli da zna. Kad je rodila kćer Artemis, odlučila je napustiti posao kako bi je odgajala. Kadir ju je podupro u tome. Poslije će najviše požaliti zbog te odluke.

Zbog svog perfekcionizma i opsjednutosti kontrolom nikad nije uspjela izgraditi odnos s kćeri o kakvom je sanjala. Ljubomorna je na Kadirov rastući uspjeh. Njegov je uspjeh ljuti. Ti potisnuti osjećaji čine nju i njezinu obitelj nesretnom.

Artemis (Ezgi Gör)

Jedina Kadirova i Šejmina kći. Odgojena je u bogatoj obitelji. Tatina je curica. Ima problematičan odnos s majkom. Šejmu su odgojili otac koji nije imao ljubavi i maćeha te postaje element ugnjetavanja za Artemis. Osjeća da stalno mora biti uspješna i savršena u svemu kako bi usrećila majku. Premda njezin otac pokušava pronaći ravnotežu, Artemis se uvijek osjeća nedostatno. Budući da se ne može nositi s tim osjećajem, razvija poremećaj prehrane. Njezini roditelji nisu svjesni da im kći ima bulimiju.

Jakup (Tarik Pabuccuoglu)

Jakup Taškin bogat je i moćan zemljoposjednik. On je patrijarh obitelji Taškin. Njegov novac i moć su neosporni. Svi ga slušaju osim sina Ejupa. Stalno je u sukobu s njim i naposljetku ga izgubi.

Krivi Gulperi za njegovu smrt i sve što se dogodilo. Brine se o Ejupovo troje djece. Kad Gulperi završi u zatvoru, odgaja djecu po svojim pravilima da ih pretvori u ljude kakve želi da budu.

Siguran je da će svojom moći uništiti Gulperi i zauvijek je otjerati iz svog života. Kad stvari ne idu kako je zamislio, ne boji se uprljati ruke. Razbjesni se kad izgubi prvu rundu protiv Gulperi. Uzevši svoju djecu, Gulperi je ispalila prvi metak i započela rat. Jakup Taškin ima samo jedan cilj, uništiti je i dobiti taj rat jednom zauvijek.

Hasan (Burak Dakak)

Hasan jako voli svoje roditelje. Nakon smrti oca zauzima njegovo mjesto. Sad je odgovoran za svoju majku, svoju sestru blizanku i svog mlađeg brata.Najstariji je unuk u obitelji i djed Jakup i baka Fatma strašno su ga razmazili. Traumatiziran je nakon što mu je majka optužena zbog okrutne klevete. Smatra da je obeščastila obitelj i izdala ih. Nakon tog incidenta odlučuje odbaciti svu svoju ljubav prema majci. Gulperi više nije njegova majka. Njegova odanost i divljenje prema djedu koji je preuzeo brigu o njima raste svakog dana. Koristi se svim prednostima najstarijeg unuka moćne obitelji. Kad mu se majka vrati u Antep po svoju djecu, Hasan pobjesni. Nemoguće mu je prihvatiti Gulperi kao majku. Mrzi je cijelim svojim bićem. Baš kao i Bedrije, spreman je na sve da izbaci Gulperi iz svog života i nastavi živjeti s Jakupom Taškinom.

Bedriye (Aleyna Özgeçen)

Bedrije su njezini roditelji Gulperi i Ejup sretno odgajali s njezinim bratom blizancem Hasanom i mlađim bratom Džanom. Shrvana je nakon smrti svog oca. Prvo krivi oca zbog loših stvari koje su im se dogodile. Vjeruje da je on donio loše odluke i napustio ih.

Nakon nekoliko godina, kad njezina majka Gulperi završi u zatvoru, još se jedanput osjeća napušteno. Nakon toga staje na stranu očeve obitelji. Za nju je jedina osoba na svijetu kojoj može vjerovati njezin djed, bogati i moćni Jakup Taškin. Uvjerena je da novac i moć donose mir i sreću. Jako je ljuta na svoju majku što je tako slaba. Ne želi je u svom životu.

Ima velike ambicije. Želi se bogato udati i živjeti u palači. Ne vidi Gulperi kao svoju majku. Ne prihvaća biti dio njezina siromašnog života. Unatoč svim majčinim naporima, želi živjeti kod svog djeda Jakupa Taškina i spremna je na sve da ostvari svoje ciljeve.

Džan (Emir Özyakisir)

Džan ide u osnovnu školu i još treba ljubav obaju roditelja. Međutim, otac mu je umro, a njegove majke nema. Živi u nadi da će opet živjeti sa svojom majkom jednog dana. Veoma je pametan i zreliji od svojih vršnjaka. Zreliji je i od brata i sestre. Unatoč djedovu, bakinu i tetinu trudu, nije izgubio ljubav prema svojoj majci. No boji se svojih starijih i ne pokazuje tu ljubav. Nastoji se ponašati kako mu kažu. Mora kriti svoju ljubav prema majci. Rastrgan je između majke i ljudi koji ga odgajaju. Gulperi mora nježno srušiti zidove koje je Džan podignuo i dirnuti srce svog sina svojom majčinskom ljubavlju da ponovno zadobije njegovo povjerenje.

Kader (Gulcin Kultur Sahin)

Ona je jedina kći Fatme i Jakupa Taškina. Suprotno očekivanjima, odgojili su je skromnu. Nije razmaženo derište.

Strogo se pokorava majčinim pravilima. Međutim, što god činila, nikad nije savršena u očima svoje majke.

Fatma joj uvijek nabija osjećaj da je nesposobna. Nastojeći nadvladati taj osjećaj, Kader se uvijek silno trudi učiniti svoju majku ponosnom.

Nikad se nije udala. Voli Bedrije, Hasana i Džana kao da su njezina djeca. Potpuno im se posvetila.

Ne želi da Gulperi zovu majkom jer smatra da im je ona uništila živote. Smatra da ih Gulperi ne zaslužuje. Želi da djeca nju doživljavaju kao majku.

Kad Gulperi odvede djecu, izgubit će razlog da živi. U sjeni svojih roditelja, Kader će se boriti s Gulperi.

Fatma (Sefika Tolun)

Fatma Taškin, žena Jakupa Taškina, također je odgojena u bogatoj obitelji.

Udala se za sina druge bogate obitelji da postane matrona te moćne obitelji. Ponosna je supruga zemljoposjednika. Iako živi u suprugovoj sjeni, koristi se obiteljskom moći u potpunosti.

Tradicionalno je odgojila svoju djecu Ejupa, Eždera i Kader. Miljenik joj je njezin najstariji sin Ejup.

Baš kad mu je našla savršenu suprugu, on joj je rekao da se ženi s Gulperi. Propali su joj svi planovi za njega. Oženio se s Gulperi unatoč njezinu protivljenju. Nikad nije prihvatila ni zavoljela Gulperi. Smatra da je ona kriva za sve loše što se dogodilo njezinoj obitelji. Krivi je za Ejupovu smrt i za to što Ežder mora živjeti s jednim bubregom.

Duboko mrzi Gulperi koja je uzrokovala nepopravljivu štetu njezinoj obitelji i osramotila ih. Ipak, nikad ne projicira svoje negativne osjećaje na djecu. Silno ih voli. Vratiti unuke njihovoj majci, njezinoj smrtnoj neprijateljici, za Fatmu je ravno smrti.

(Gulperi), Turska, dramska serija, 2018.

Glumci

Nurgül Yesilçay … Gulperi

Timuçin Esen … Kadir Aydin

Tarik Pabuccuoglu … Jakup

Ece Sükan … Šejma

Burak Dakak … Hasan

Aleyna Özgeçen … Bedriye

Emir Özyakisir … Džan

Gulcin Kultur Sahin … Kader

Sefika Tolun … Fatma

Ezgi Gör … Artemis