Inspirativne priče: Kako je mama iz Opatije postala superheraw

Poduzetnički put Tijane Božović Galjanić iz Opatije započeo je kada je ova brižna mama shvatila da se mora uhvatiti u koštac sa sinovim jakim alergijama na hranu, a ne zakinuti dijete za slatkiše koje obožava.

”Luka je razvio alergije u obliku osipa na koži koji su bili dosta bolni i koža ga je svrbila te su se stvarale i rane. Nismo znali što napraviti. Nismo znali na što reagira. Osjećali smo se nemoćno”, ispričala je Tijana.

Kako ni jedna metoda nije u potpunosti pomagala, Tijana je počela proučavati što je to što njezinom Luki potiče te neugodne osipe i potencijalno opasne reakcije.

”Odlučila sam u tom trenutku uzeti stvari u svoje ruke i testirati”, priča Tijana koja je izbacila sve kupovne slatkiše i sve namirnice s konzervansima i aditivima. Njen sin je bio jako discipliniran, znao je da ima problem i da mora jesti samo zdrave namirnice i zaboraviti na slatkiše koje je do tada konzumirao.

Tijana je potom krenula u istraživanje koje ju je dovelo i do recepture za savršen ‘zdrav’ slatkiš koji odmah postaje izvrsna slastica za sina, ali i važan sastojak u sportskoj torbi njezinog supruga, bivšeg profesionalnog sportaša, olimpijca.

”Prvo sam krenula sa zdravim namazima i ukusnim keksićima, no Luka je htio nešto čokoladno, nešto u obliku kolača, slatkiša. Pa sam krenula s kuglicama sa sjemenkama, orašastim plodovima i suhog voća”, izjavila je Tijana koja je isprobavala razne varijante. ”Najveći problem je što nisam zapisivala recept”, kaže Tijana koja je onda odlučila i to promijeniti, ali i testirati svoje nove ”slatkiše” i kod drugih.

”Suprug je u to vrijeme jako puno biciklirao, jako su mu se sviđale te pločice koje sam izrađivala za obitelj. Davao je i prijateljima da probaju i dolazio s biciklističke ture s oduševljenjem prijatelja. Bilo mi je drago da se i drugima tako nešto sviđa.”, kaže Tijana.

Kad je rodila drugo dijete, počela je razmišljati što bi radila u životu jer se obiteljska firma u kojoj je bila zaposlena našla u problemima. ”Možda baš cijelo vrijeme imam posao ispred sebe”, pomislila je.

Spoj zdravog života, sporta, umjetnosti, kuhanja, ljubavi i sve to zbog obitelji bila ja savršena kombinacija da bi takvo nešto uspjelo i na tržištu. Poduzetnički duh u Tijani se probudio!

”U projekt Startaj Hrvatska sam se prijavila zato što vjerujem da u rukama imam kvalitetan proizvod koji nekome drugome može pomoći, kao što je pomogao i nama”, ispričala je Tijana koja je sanjala o tome kako bi se njen proizvod mogao naći na policama velikog trgovačkog lanca poput Spara. Njen san postao je stvarnost, te Spar koji je u ovom proizvodu prepoznao veliki potencijal od Tijane naručuje ukupno 25000 komada Superheraw bio snack pločica.

Kako i samo ime govori, Superheraw veganska, bio snack pločica, namijenjena je svim superherojima i onima koji će se tako osjećati nakon što konzumiraju ovaj ukusan i hranjiv proizvod. Superheraw pločice se sastoje od suhog voća, orašastih plodova, sjemenki i drugih prirodnih sastojaka kontroliranog ekološkog podrijetla. Sve supermoći sadržane su u svakoj Superheraw pločici; organski, vegan, bez glutena, bez rafiniranog šećera.

Superheraw pločice su odličan izvor prirodne energije, a zna se da povećanjem energije podižemo koncentraciju i vitalnost. Podloga svim okusima Superheraw pločica je najmanje 7 čistih, organskih sastojaka koji su usitnjeni, hladno prešani i pakirani do perfekcije kako bi svoje superheroje sada mogli nositi na posao, u školu, na putovanja i sportske aktivnosti.

”Od početka sam nekako vjerovala u svoj proizvod. Pločice su zdrave, ali su one i jako ukusne, bez toga nema ništa”, govori Tijana, čija inspirativna priča govori da se najbolje stvari nekad mogu dogoditi iz nekih nepovoljnih okolnosti.

Kako to da je svu energiju uložila u ovaj super moćan proizvod, što ju je sve potaknulo da pokrene i vlastiti biznis s ovim snack pločicama?

‘Naša mama je superheroj”, kažu Tijanina djeca.

Tijana je još kao djevojčica voljela provoditi vrijeme u kuhinji s mamom i bakom pripremajući hranu. ”To je bilo mjesto gdje sam se osjećala potpuno prirodno, kao svoj na svome”, otkriva Tijana kojoj je obitelj uvijek bila najvažnija stavka u životu.

Tijana je uvijek voljela stvarati nešto svojim rukama, i crtati i slikati, a s vremenom je tu svoju dječju umjetnost, koja se promatra očima, zamijenila umjetnošću koja se procjenjuje okusima. Uvijek sam maštala da ću se aplicirati na neki umjetnički fakultet, no na kraju se upisuje na Ekonomiju i zapošljava u obiteljskoj tvrtki. Nakon što su ona i suprug postali roditelji došli su i neki novi izazovi, kojemu je Tijana doskočila upravo svojom snack pločicom, proizvodom Superheraw.