Od svega pomalo: Malo humora, drame, ljubavne priče i ubojstva

Karen White autorica je 27 uspješnih romana od kojih se posebno ističe „Zvuk stakla“ koji je ujedno i njezin prvi roman preveden na hrvatski jezik.

Od autorice bestselera iz serije Tradd Street romana dolazi najnoviji roman „Noć kad je nestalo svjetla“, čudesna priča o mladoj samohranoj majci koja otkriva da priroda pravog prijateljstva nikad nije onakva kakva se na prvi pogled čini.

Roman „Noć kad je nestalo svjetla“ u prijevodu Mirne Čubranić progovara o ljudskoj naravi i mentalitetu malih sredina.

Kritičari se slažu da je ovaj roman spoj dvaju naslova koji su obilježili svjetsku književnu scenu: „Male laži“ autorice Liane Moriarty prema kojem je snimljena popularna serija i „Ubiti pticu rugalicu“ autorice Harper Lee koji je osvojio Pulitzerovu nagradu i postao klasik američke književnosti.

Svojim čitateljima autorica u ovom romanu daje malo humora, malo drame, malo ljubavne priče i malo ubojstva.

Kada se svi ti elementi pomiješaju nastaje čarobno djelo „Noć kad je nestalo svjetla“.

S nekoliko milijuna prodanih primjeraka diljem svijeta, romani ove autorice često završe na listama renomiranih, i mnogima nedostižnih, New York Timesa i USA Todaya. 

White je udružila spisateljsko pero s Lauren Willig i Beatriz Williams, a rezultat te suradnje su tri naslova „All the Ways We Said Goodbye“, „The Glass Ocean“ i „The Forgotten Room“, dok se četvrti roman očekuje 2022. godine.

Jedna od najboljih knjiga Karen White, svježa kao netom pokošeni travnjak. (The Huffington Post)

Nedavno razvedena Merilee Talbot Dunlap dolazi sa svoje dvoje djece u Sweet Apple, predgrađe Atlante, Georgia. Kad njezin propali brak postane jedna od tema anonimnog lokalnog bloga, Merilee nalazi određenu utjehu i mir u društvu gradskog matrijarha Sugar Prescott.

Zahvaljujući Sugarinim pričama Merilee počinje drukčije gledati na njihov gradić i njegove imućne kućanice u suknjicama za tenis i blistavim terencima, čak i na svoje novo prijateljstvo s glamuroznom mladom majkom Heather Blackford.

U gradiću kao što je Sweet Apple, u kojem se grijesi i tajne skrivaju i iza zidova ograđenih palača, i u mračnoj šumi oko Merileeine kuće, privid je sve. Ali tri žene sve će se zaprepastiti kad shvate koliko ta obmana može biti opasna.