Dani krvi i zvjezdanog sjaja, savršeni roman za kratki bijeg od stvarnosti

 

Nakladničke kuće Znanje i VortoPalabra objavile su epsko djelo, savršeno za kratki bijeg od stvarnosti – Dani krvi i zvjezdanog sjaja.

U nastavku međunarodne uspješnice Kći dima i kosti američke spisateljice Laini Taylor, Karou će morati odlučiti koliko je daleko voljna otići kako bi osvetila svoj narod.

Prepun boli i ljepote, tajni i nemogućih izbora, Dani krvi i zvjezdanog sjaja roman je u kojem će se Karou i Akiva naći na suprotnim stranama pradavnoga sukoba koji je ponovno na pomolu. Dok Karou gradi monstruoznu vojsku u zemlji pijeska i zvjezdanog sjaja, Akiva je zaokupljen sasvim drugačijom borbom koja bi mogla ponovno rasplamsati nadu. No hoće li iz pepela njihova uništenog sna uopće biti moguće spasiti i najmanji tračak nade?

Jednom davno, zaljubiše se anđeo i vrag, pa se odvažiše zamisliti svijet bez krvoprolića i ratova. Ovo nije taj svijet. Karou, koja je nekoć tek pohađala školu likovnih umjetnosti i u slobodno vrijeme pomagala u radionici jednoga vrlo neobičnog majstora, konačno je dobila sve odgovore za kojima je oduvijek tragala. Sada zna točno tko je – kao i što je. No s tim je saznanjem stigla i dodatna istina za koju bi sve na svijetu dala da je nekako može poništiti: ona je bila ta koja je zavoljela neprijatelja, a neprijatelj ju je izdao. I nakon toga je neizreciva patnja zadesila cijeli jedan svijet.

Laini Taylor američka je književnica, autorica fantastičnih romana za mlade i finalistica National Book Awarda u kategoriji literature za mlade. Čitatelje je osvojila serijalima Kći doma i kosti i Sanjar Strange.