BluVinil poručio da je 2020. njihova godina

Nakon koncertne promocije albuma prvijenca ‘Apaši’ šibenskog BluVinila  u Boogaloou frontmen Matej Nakić najavio je idući koncert, 30.10. u šibenskom Azimutu.

Naslovnim singlom i spotom ‘Apaši’ BluVinil poručuju ”ovo će biti naša godina”, a kako piše portal Music Box – tko zna, možda i neće s time previše fulati. Povodom nedavnog obilježavanja Nacionalnog dana albuma, portal Sound Report uvrstio ih je na listu 20 najboljih izdanja u 2020. godini, a dobro stoje i na listi Top 20 Hrvatskog radija. Kažu – opravdano su se nametnuli kao novo ime na glazbenoj sceni o kojem ćete u budućnosti zasigurno još čuti.

Iz recenzija

”Ovakvu kombinaciju zasigurno niste očekivali. Zamislite hrvatsku pop glazbu osamdesetih i devedesetih u jednom albumu. Mislite da je nemoguće? BluVinil je to učinio mogućim. Dok mnogi mladi glazbenici, u nadi postizanja sigurnog i brzog uspjeha u domaćem radijskom eteru i općenito na sceni, pribjegavaju dobro poznatim formulama i godinama ne izlaze iz zone ugode, nakon čega se bespovratno izgube u moru zaborava, BluVinil uzima tu istu formulu i uspješno ju okreće u svoju korist.  Velika doza ironije i jako, jako dobra zabava rezultirala je s devet novih pjesama koje bi, da su objavljene u osamdesetima, danas uživale kultni status, a dečke iz grupe veličalo bi se poput svih ostalih heroja kultnog novog vala.  Zapravo je nevjerojatno koliko su hrvatsku glazbenu učmalost i dosadu, repetitivni ritam koji se tvrdoglavo ponavlja posljednjih tridesetak godina i ne daje priliku novim i kreativnim umjetnicima mjesto pod suncem, okrenuli u svoju korist.”  (Maja Trstenjak, SoundReport)

‘’Mladi Šibenčani upravo su objavili album “Apaši”, a naslovnim singlom i spotom poručuju – “ovo je naša godina”. Tko zna, možda i neće s time previše fulati. Njihov novi singl je dosta melodičan i pjevan, mogli bi ga lako prigrliti mnogi. Pri tome ne mislim samo na publiku, nego i radio postaje koje bi trebale početi razmišljati o tome da emitiraju glazbu koja doista znači publici, a ne likovima koji na tome zgrću veliku lovu i u njihovim pjesmama se kvaliteta ne osjeti ni u tolikoj mjeri koliko je crno ispod nokta. Ovakvi bendovi zaslužuju pozornost. Ne kažem da je BluVinil najbolji bend koji smo ikada čuli ili najbolji bend ove godine, ali imaju pjesmu “Apaši” koja ima sve ono što zadovoljava jednog prosječnog slušatelja. Dosta dobar tekst, melodičnost, kvalitetu, nisu naporni i dosadni, stoga prst gore za Šibenčane.’’ (Nikola Knežević, Music Box)

POGLEDAJTE SPOT

BLUVINIL – APAŠI (OFFICIAL VIDEO)

STREAM ALBUM

BLUVINIL – APAŠI 

Instagram

Facebook