Serija “Zarah – divlje godine” na Drugom programu HTV-a

U subotu 1. svibnja u 22:30 na Drugom programu HTV emitira dramsku seriju Zarah – divlje godine. Priča je to o angažiranoj i samovoljnoj novinarki koja se ranih 70-ih u Hamburgu silovito bori za emancipaciju žena i protiv patrijarhalnih struktura moćnog časopisa Relevant.

U 1. epizodi godina je 1973. – pobornica ženskih prava Zarah Wolf vraća se u rodni Hamburg i preuzima dužnost zamjenice glavnog urednika časopisa Relevant u kojemu dominiraju muškarci. Njezin povratak je sve samo ne lijep. Njezine suborkinje opiru se tom zaposlenju, ali ona se usprkos tomu zdušno baca se na posao.

Maksimalmo uzbuđenje – nova naslovnica Relevanta potiče žustre rasprave. U redakciji se sve praši nakon Zarina samostalnog pothvata. Ona dobiva trenutni otkaz. Ali situacija se mijenja. Sporno se izdanje izvrsno prodaje. Zara se slavodobitno vraća na posao. Sadržaj je to 2. epizode.

U 3. epizodi glavni urednik Kerckow je izvan sebe. Zara mu je lagala. Za Relevant više ne smije pisati o važnim temama. Ali Zara uzvraća svom snagom.

U seriji ZARAH – WILDE JAHRE glume Claudia Eisinger (Zarah Wolf), Torben Liebrecht (Hans-Peter Kerckow), Svenja Jung (Jenny Olsen), Uwe Preuss (Frederik Olsen), Ole Puppe (Georg Hartwig), Theresa Underberg (Brigitte Jansen), Milena Dreissig (Karin Simonis).

Scenaristi su Eva i Volker A. Zahn, a redatelj Richard Huber.

Urednica je Jasmina Božinovska-Živalj.