HOROSKOP ZA ČETVRTAK, 29. SRPNJA Ulazak Marsa u Djevicu

Prije nego što Mars napusti Lava napravit će opoziciju s Jupiterom u 17.50. Vrijeme je vrlo zanimljivo. Jupiter se jučer vratio u Vodenjaka i za manje od par sati Mars će ući u Djevicu (22.32). U vrijeme ovog tranzita i Jupiter i Mars se nalaze na zadnjem stupnju znaka u kojem se nalaze. Čini se kao da je to neka vrsta ručke za koju se hvatamo u zadnji čas. Razmislite za što se hvatate.

Generalno gledano, Mars nasuprot Jupiteru nije lak aspekt. Vjerojatno će doći do porasta međunarodne napetosti. Ljudi se mogu ponašat energičnije nego inače. Može doći do eskalacije već postojećih oružanih sukoba. Lako je priječi granicu dopuštenoga. Stoga je potrebna samokontrola kako bi se ta energija usmjerila na konstruktivni način. Ako pokažete suzdržanost i sposobnost da čujete protivnika, to će imati blagotvoran učinak na sve pregovore i dat će dobar rezultat. Ovo je dobro vrijeme za poduzetne ljude, ali pritisak može riješiti samo taktički problem, a strateški će pobijediti onaj tko poduzme dobro pripremljene korake. Utjecaj ovog aspekta već je počeo 22. srpnja i traje do 5. kolovoza.

Mars, planet strasti, akcije i odlučnosti je bio u Lavu od 12. lipnja i donio nam je sretnu, vatrenu ali i dramatičnu energiju. Današnjim ulaskom u Djevicu donosi nam pažljivu i analitičnu energiju. Mars nije baš oduševljen s ovim prolazom kroz Djevicu, jer se ponizni stav Djevice ne uklapa u Marsovu ideju o sebi kao ratniku.

Mars će u Djevici biti do 15. rujna i on može strastveno raditi “pravu“ stvar, povezivati točkice i biti u službi drugima na praktični način. Njegovi će postupci biti učinkoviti, produktivni i disciplinirani.

Imat ćemo strast prema detaljima, kao i potrebu da pod ovim utjecajem učinimo pravu stvar u pravo vrijeme. Zadovoljstvo dobro obavljenim poslom jedan je od naših najvećih poticaja sada.

Pogledajte u kojoj natalnoj kući se kod vas nalazi znak Djevice da biste vidjeli koje područje vašeg života će biti aktivirano ovom energijom.

Mjesec prolazi kroz Ovna držeći nas usredotočenim na brzu odlučnost i kretanje prema naprijed. Današnjim Mjesecom vlada Mars. Mars je planet ratnika, vođe i pionira. Mars je princip djelovanja i snage.

Tijekom dana nemamo prazan hod Mjeseca.

Astrološke prognoze možete pratiti svakog dana na web stranici Ceresa.

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com