Riječki Teatro Lounge Bar razveselio ljubitelje koktela

Teatro Lounge Bar u Rijeci sinonim je za finu kavu na prostranoj terasi na atraktivnoj lokaciji uz HNK Ivana pl. Zajca i odlične koktele, a od prošlog četvrtka nudi i Tasting Menu koncept. Inovativna je to ideja nastala po uzoru na mnoge vrhunske restorane, koji u svojoj ponudi imaju degustacijske menije.

“Teatro Tasting Menu” naziv je za četvrtke koji skrivaju zanimljive degustacijske ponude koktela od pet ili tri koktela po osobi.

“Prošli četvrtak pokrenuli smo važan i veliki koncept kada se priča o koktel sceni kod nas. Kompleksnost izrade menija, kao i izvedba istog, bio je apsolutni izazov za cijeli tim, a pohvalio bih sve kolege na čelu sa vlasnikom, jer smo svi dali svoj maksimum da ovo zaživi. Tijekom organizacije samog menija pazio sam na pravilan odabir redoslijeda koktela. Krenulo se s aperitivnim okusima i završilo sa slatkastim digestivnim koktelom. Vrlo je bitno pratiti samu težinu pića, kao i pravilnu mrežu okusa kod prvih dva koktela, kako se ne bi stvorio kontraefekt. Laganija pića uvijek su uvod u ovakav oblik večeri. Iz razloga popularnosti i navike ljudi koji zalaze u naš bar, odabrali smo gin kao glavnu priču uvodne večeri i nismo pogriješili. Pet različitih sljedova na bazi tog destilata oduševili su sve prisutne. Teatro Tasting Menu iskorak je koji je Rijeci trebao i koji je odlično prihvaćen!” izjavio je glavi barmen u Teatru, Dorijan Skoblar.

„Ideja Teatra je da se svakog četvrtka ponudi neki novi destilat ili povijesni period kao vodilju za kreiranje menija. Ovog četvrtka očekuje vas Teatro Tasting Meni – rum. Otkrijte pravi balans pikantnog koktela na bazi ruma Sailor Jerry koji je osnovan po uzoru na istoimenog karipskog tattoo majstora, osjetite pravu aromu venecuelanskog velikana Diplomatico Reserva Exclusive ili pak lijepi omjer Plantation Ruma u varijanti Daiquirija. Teatro Colada je svakako koktel koji će biti hit večeri”, nastavlja Dorijan. Ovaj mladi, talentirani i kreativan barmen jedan je priznatijih u području miksologije, a sa svojim originalnim stilom brzo i s lakoćom se našao u prestižnom krugu najperspektivnijih barmena u Hrvatskoj.

Foto: Igor Mažar