Maružin o spotu “A u p.m.”: Ne budite dvolični i puritanski nastrojeni

Novi singl i spot grupe Edi East Trance Blues, pjesma s albuma „35’61” iz 2020.” zove se jednostavno „A u p.m.”

„Odgovorit ću kao autor pjesme. Poštapalica A u p.m. za mene predstavlja predočenje stanja uma u trenutku izgovaranja, kad ni u jednom segmentu ne mislim na ničiju mater, ni svoju, ni tvoju, ni ničiju mater, a ponajmanje na njezin spolni organ. Jednostavno iz mene provali verbalno objašnjenje mog stanja, koje se možda moglo izraziti i s „Auff”.. ili ne znam čime, no naša svakodnevna komunikacija jednostavno i brižljivo me naučila da je to najjednostavniji i najrazumljiviji izraz i stoga to nikako ne mogu prihvatiti kao uvredu, prostotu, ni vulgarnost, već – ponavljam – kao trenutno stanje svijesti uma. Ne želim to prihvatiti, ni koristiti kao psovku, već kao riječ bez značenja, odnosno s novim značenjem – Aupičkumaterinu. Pjesnički izraz. Čitajte tako i prihvatite to kao takvo. Ne budite dvolični i puritanski nastrojeni da odmah osuđujete ono što dnevno koristite i iz istih razloga pjesmu skidate ili uopće ne puštate u radijskim i televizijskim programima. Ova pjesma traži publiku, a neće je tako brzo naći bez vašeg doprinosa. Pjesma nije vulgarna, već, dapače, vrlo ozbiljna, priča o starenju i trenutku spoznaje te starosti i što onda reći nego – Aupičkumaterinu!”, kaže Edi Maružin.

Videospot za pjesmu “A u p.m.” (drugi singl s hvaljenog albuma „35’61” iz 2020.”, nakon „Čujen črčke”) radili su duet Alen Peruško i Edi Maružin, koji su zajedničkim snagama smislili, režirali, snimili i montirali ovu priču o čudovištu u gepeku auta, uz sudjelovanje Alena Topssija Matošovića, legendarnog istarsko zagrebačkog voditelja, glazbenika i glumca.

Edi East Trance Blues je bend legendarnog Edi Maružina – frontmena, pjevača, gitarista, autora i vođe jednako legendarnih Gustafa. Nakon što je s Gustafima ostvario gotovo sve što se u glazbi može ostvariti – napisao brojne hitove, snimio albume, nastupao diljem svijeta, dobio priznanja publike i glazbene kritike, osvojio mnoge nagrade… – Edi se posvetio svojoj najvećoj glazbenoj ljubavi – bluesu. I to kako! Debitantski album “Sumpor” (2018.) bez ikakvog problema može stati uz bok najvećim svjetskim blues izdanjima, osvojio je nagradu Hrvatskih blues snaga za najbolji blues album u sezoni 2018/19, a njegov nasljednik “35’61” iz 2020. Caminada” je još bolji!

Edi East Trance Blues koketira s trance i neo bluesom, istarskom kantom, drum’n’fife i sibirskom stepskom pjesmom. Djeluje kao duo, trio, za fešte i kao kvartet. Gitara, Bubanj, cigar box i bas. Kvalitetu Edija i njegovih prijatelja prepoznala je i blues struka – Edi East Trance Blues je uvjerljivo pobijedio na posljednjem izdanju “Croatian Blues Challengea” te će predstavljati hrvatski blues na “International Blues Challengeu”, najvećem svjetskom blues natjecanju, koje se održava u kolijevci bluesa – Memphisu, 2022. godine.

Edi East Trance Blues foto Ang Maružin