Humoristična serija “Bogu iza nogu” uskoro na Novoj TV

Nova TV za svoje je gledatelje pripremila još jednu seriju domaće produkcije, koja će ove jeseni prikovati publiku za male ekrane. Riječ je o sitcomu, pod redateljskom palicom Dražena Žarkovića, naziva ‘Bogu iza nogu’ koji gledatelje vodi u pitoreskno mjestašce okruženo prekrasnim brežuljcima, a tezu da je smijeh najbolji lijek potvrdit će živopisni likovi koje utjelovljuje izvrstan glumački cast poput Mirne Medaković, Filipa Juričića, Sare Moser, Ljubomira Kerekeša, Željka Duvnjaka, Asima Ugljena, Slavka Sobina, Nermina Omića, Elvire Aljukić, Maria Valentića, Dina Rogića..

”Jako sam uzbuđen što uskoro naša serija kreće s emitiranjem. Jedva čekam da publika upozna te da se saživi sa serijom, s likovima. Gledatelji definitivno mogu očekivati jednu otkačenu i pomaknutu seriju koja će im donijeti radost, veselje i smijeh u kuću” poručio je glumac Filip Juričić.

‘Bogu iza nogu’ je humoristična serija strukture klasičnog sitcoma u kojoj humor dominantno proizlazi iz uobičajenih situacija, iznenadnih preokreta te naravi i karaktera protagonista. U seriji susrećemo ambicioznog gradonačelnika koji provodi slobodno vrijeme pecajući, svećenika koji se bori s iskušenjima koje mu donosi život, policajca koji se bavi slučajevima visokog kriminala – poput izgubljenog bicikla. Gledatelji će također vidjeti kakav je osjećaj biti najveći mačo u selu i smijati se borbi između dviju snažnih žena za pažnju seoskih muškaraca.

Glumci Asim Ugljen, Željko Duvnjak i Zvonimir Kufek su u ulogama Kreše, odnosno ‘Šokreta’, Bože i Bumbara. Naime, njih trojica u Gornjem dolu zaposleni su kao komunalni redari, no najviše vremena provode u seoskoj gostionici i pod gasom.

”Moj lik se zove Božo i nas trojica smo kao nekakvi, ajmo reći Katice za sve u selu. Šta sve treba popraviti, zrihtati, pomesti, srediti, tu se onda nas trojicu zove. Uredujemo po selu. Svašta radimo tako da ja volim reći u ovoj seriji konačno igram Jamesa Bonda jer plivam, vozim traktor, bicikl, akcione scene”, objašnjava glumac Željko Duvnjak.

Asim Ugljen glumi Krešu, lokalnog radnika koji je poprilično zbunjen i malo sporije ‘kopča’, a za ovu ulogu promijenio je i imidž – dobio je malo više kose i brade.

”Bilo je vrijeme da napravim neku promjenu koju dosad još nisam napravio. Kao Josip Tepavac sam imao kosu, pa brkove sa zulufima, pa bradu, pa kao Ante Štiglić sam inzistirao da budem ćelav s onom bradicom, da ne budem sličan Josipu Tepavcu i onda smo došli do problema kako da sada izgledam i jedino što nisam nosio dosad je duga kosa i duga brada.” govori Asim.

Trećeg člana ove fantastične ekipe, Bumbara, igra Zvonimir Kufek, kojemu je ovo prva veća televizijska uloga. ”Imao sam iskreno malo strah ispočetka, međutim kolege Asim, Željko s kojim sam si i najbolji su mi stvarno pomogli i s nekim riječima hvale i s nekim glumačkim savjetima” otkriva Zvonimir te dodaje: ”Ja sam smetlar, u biti ne bih čak rekao niti smetlar, nego onaj dobri duh sela, ono što svako selo u biti ima, to smo mi. Svaki lik je ono što svako selo ima, ukratko.”

Serija ‘Bogu iza nogu’ oživjet će plejadu šarolikih i osebujnih likova koji će zasigurno na prvu osvojiti srca gledatelja. Jedan od njih je i policajac Srećko, kojega igra Mario Valentić. Srećko se brine da u selu bude sve po zakonu, a umjesto policijskog auta vozi bicikl te umjesto pištolja nosi pendrek.

”On drži sve pod kontrolom ili misli da drži sve pod kontrolom i uvodi red u selo. Nije tipični policajac, odnosno ima neke elemente koje je vjerojatno skinuo s nekih filmova, gledajući razne Policijske akademije” objasnio je Mario novinarki IN magazina.

Među brojnim poznatim glumačkim licima gledat ćemo Elviru Aljukić, koja je i za ovu ulogu dobila koju godinu više. ”Ja ne znam zašto ne žele da pokažu ovo zmijsko tijelo i ovu prelijepu ženu koja se krije ispod svega ovoga. Valjda mi to dobro ide, vjerojatno hoće da što prije ostarim” našalila se Elvira koja igra Zdenku, načelnikovu sestru, koja zapravo upravlja svojim sinom Mirkom, a pokušava upravljati i svojim bratom Anđelkom što joj malo teže polazi za rukom. Predavala je u školi gotovo svim seljanima pa uživa njihovo poštovanje i za njih predstavlja veliki autoritet.

Da u Gornjem dolu nikad nije dosadno dokazat će i dvije velike rivalkinje – Biserka koju igra Rada Mrkšić te njezina susjeda Melita koju igra Vesna Ravenšćak.

”Malo sam ljubomorna na svoju susjedu, onda kad vidim njen pomidor, a moj se posušio, ali Bože moj..” priča Vesna te otkriva da osim problema sa susjedom ima i onih ljubavnih: ”Kolega Dino Rogić, on igra svećenika. Na njega sam malo bacila oko

Kako se serija snima u eksterijerima, glumci su već naviknuli da u scenama imaju i nepozvane goste, a upravu takvu jednu anegdotu sa snimanja otkrila je Sara Moser, inače u seriji gostioničarka Tereza: ”Prvi dan snimanja kada smo došli, snimali smo nešto po ovom prolazu, morala sam ići prema tamo. I u jednom trenutku je redatelj trebao zvat akciju i u cijelom jezeru su se uskreketale sve žabe, roda se usklepetala, ništa nisam čula, a sad sam se već navikla na kolege u sceni”

”Gledatelji Nove TV već su naviknuti na kvalitetan program, prije svega programe domaće produkcije, koji svakim novim projektom pomiču granice na televizijskom tržištu. Nova serija ‘Bogu iza nogu’ je komedija u kojoj se humor rađa iz raznih situacija u kojima se likovi nalaze. Sjajni glumci, odličan scenarij s pregršt dosjetki i preokreta u radnji ono je što čini dobru i kvalitetnu komediju te su garancija za vrhunsku zabavu”, izjavila je Sanja Tucman, direktorica produkcije Nove TV.