Mjesečni horoskop: Olakšanje tek pred kraj studenoga

Merkur u Vagi na samom početku studenoga napravit će trigon s Jupiterom u Vodenjaku i kvadrat s Plutonom u Jarcu. Taj aspekt nalik je Plutonovoj konjukciji s Jupiterom koja se zbivala 5. travnja 2020. godine, kada se odigravao prvi val Covida-19 i karantena, odnosno kada smo se po prvi puta suočili s takvim ograničenjima koja su se odnosila na društveni život, a koja su nam do tada bila nezamisliva. Merkurov kontakt s te dvije navedene planete po mišljenju nekih astrologa sugerira da bi se prijašnja situacija mogla ponoviti.

S mladim Mjesecom u  Škorpionu 4. studenoga, u opoziciji s Uranom u Biku, bit će teško zanemariti neugodne teme koje izlaze na površinu.

Venera će 5. studenoga ući u zemljani znak Jarca. U prosincu će biti retrogradna, utjecaj te energije osjećat će se sve do 2022., stoga je uputno pratiti što se sada zbiva. Hladnoća, rezerviranost, emocionalna zrelost, iskazivanje ljubavi kroz djela, stabilnost najčešći su pojmovi kojima se takva Venera opisuje. A što ćete, iskoristite vrijeme i proanalizirajte različite mogućnosti investiranja, kako onih kratkoročnih, tako i onih dugoročnih.

Merkur ulazi u Škorpiona 5. studenoga, čini konjukciju s Marsom 10. studenoga i kvadrat sa Saturnom u Vodenjaku tog istog dana. Potom 11. studenoga Mars radi i kvadrat sa Saturnom. Raspoloženje će ovih dana biti tmurno. Kad Merkur dođe u opoziciju s Uranom, točnije 13. studenoga, nove informacije i iznenađujuća otkrića mogla bi potaknuti već tinjajući sukob. Sa Suncem u kvadratu s Jupiterom i Venerom u kvadratu s Kironom i Mjesecom 15. studenoga morat ćete postići kompromis za koji nije baš izgledno da će usrećiti niti jednu, niti drugu stranu.

Mars će 17. studenoga biti u opoziciji s  Uranom i Mjesecom. Nemir je velik, neki bi se mogli lako razljutiti. Dobro promislite o svojim postupcima tih dana jer o tome će ovisiti i posljedice s kojima će se nakon toga trebati suočiti. Situaciju će zapapriti i djelomična pomrčina Mjeseca 19. studenoga u znaku Bika – dati će zamaha impulsu, poticaju da učinimo nešto kao i pojačati učinke naših akcija. Budite spremni otpustiti i dozvoliti događajima da se dogode. Ako znate svoju natalnu kartu, znate i u kojoj kući vašeg horoskopa se događa pomrčina, te na koji će dio vašeg života imati najveći utjecaj.

Pred kraj mjeseca bit će nešto lakše. Sunce ulazi u znak Strijelca 22. studenoga. Merkur ga slijedi dva dana kasnije. Tjedan kasnije, 29. studenoga naći će se u konjukciji (Sunce i Merkur) te u trigonu s Neptunom. Kraj mjeseca obilježit će Sunce i Merkur u trigonu s Kironom u Ovnu. Sukobi i posljedice koji su nastali tijekom prethodnih nemirnih dana moći će se razriješiti ako uložite dovoljno energije. I tako smo stigli već do posljednjeg mjeseca ove, 2021. godine.