HOROSKOP ZA PETAK, 5. STUDENOGA Venera u Jarcu, Merkur u Škorpionu

Obzirom da Merkur i Venera danas ulaze u novi znak, možda ćete se osjećati pomalo izvan ravnoteže.

U 11.43 Venera napušta Strijelca i ulazi u Jarca. Venera je u istraživanju i dobrom provodu u Strijelcu od 7. listopada. Ostat će u Jarcu do 6. ožujka 2022. Razlog zašto Venera ostaje tako dugo u ovom ozbiljnom znaku kojim upravlja Saturn je taj što će biti retrogradna od 19. prosinca 2021. do 29. siječnja 2022. godine. Koja god kuća u vašem natalnoj karti sadrži Jarca, proći će kroz ozbiljnu ponovnu procjenu tijekom sljedećih mjeseci. Danas ćete prvi okusiti Veneru u ovom ozbiljnom znaku. Tijekom ovog tranzita shvatit ćete da cijenite novac, produktivnost i ambiciju više nego što ste u zadnje vrijeme.

Ozbiljno se baviti svojim financijama i jačati odnose s poslovnim partnerima i/ili suradnicima bit će lakše nego inače pod tim utjecajem. Naši talenti za stvaranje umjetničke strukture i forme su pojačani, a naša sposobnost uspostavljanja veza s ljudima koji podržavaju naše ambicije se povećava. Cijenimo trajne veze, pouzdanost i vjernost. Ozbiljno shvaćamo izražavanje svojih osjećaja i odvajamo vrijeme da se zagrijemo za druge. Općenito držimo “hladno” u odnosima.

Imajte na umu da je Venera bila retrogradna u Jarcu od prosinca 2013. do siječnja 2014., a slične teme mogli bismo imati u nadolazećem razdoblju retrogradne Venere od prosinca 2021. do siječnja 2022.

U 23.34 Merkur napušta Vagu kako bi se pridružio Suncu i Marsu u Škorpionu. Ovo okupljanje Sunca, Marsa i Merkura usmjerava vašu pozornost na otkrivanje skrivenih trauma ili blaga. Još uvijek smo u intenzivnoj i snažnoj sezoni Škorpiona. Vaše misli i intelektualna pažnja su usmjereni kuda god se Merkur kreće. U Škorpionu vaša je pozornost usmjerena na dubinu, intenzitet i transformaciju.

Kada je Merkur u Škorpionu, naše misli i komunikacije su pronicljiviji i intenzivniji. Dok nas je Merkur u Vagi tjerao da pronađemo ravnotežu i dođemo do pravednih rješenja, Merkur u Škorpionu instinktivno zna da život jednostavno nije pravedan. Merkur u Škorpionu traži istine u svemu što je skriveno i tajnovito. Pod tim utjecajem skloni smo ispitivati, promatrati i usredotočiti svoje misli.

Traženje motivacije – što je dublje zakopano, to bolje – sada zadovoljava intelektualnu potrebu. Naše su misli duboke. Odbacujemo površne načine komuniciranja u korist dubokih razgovora. Škorpion je izuzetno oštar, dubok i analitičan. Razmišljanje je sklono jednosmjernom, usredotočenom, pa čak i opsesivnom.

U noći s petka na subotu Mjesec napušta dubinu Škorpiona kako bi prenio naše emocije u svjetliji, istraživački znak Strijelca. Vikend će ponuditi više zabave, druženja i istraživanja.

Prazan hod Mjeseca imamo od 5. studenoga od 17.09 do subote, 6. studenoga u 1.52.

Posjetite moju novu web stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o nadolazećim radionicama, tečajevima i uslugama.

Astrološke prognoze možete pratiti svakog dana na web stranici Ceresa.

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com