Priča o dinastiji Gucci uzbudljivija od krimića

Borba za vlast, porezne prevare, optužba za incest i naručeno ubojstvo. Priča je ovo o nasljednicima osnivača luksuznog talijanskog brenda Gucci koji obilježava stogodišnjicu osnutka i uzbudljivija je od bilo kojeg krimića. Kriminalističku dramu pod nazivom Dinastija Gucci, inspiriranu istinitom pričom o obiteljskom carstvu talijanske modne kuće Gucci, koja otkriva pozadinu obiteljskog života u posljednja tri desetljeća, režirao je slavni Ridley Scott koji je potpisao velike filmske hitove poput Gladiator (2000.), Blade Runner (1982.), i Alien (1979.) i druge – Američki gangster, Marsovac, Thelma i Louise

Osim slavnog redatelja, Dinastija Gucci okuplja najzvučnija glumačka imena – Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek i Al Pacino. Londonska premijera, nije niti čudno, bila prava senzacija. 

Film se temelji na knjizi “The House of Gucci: A Sensational Story of Murder, Madness, Glamour, and Greed”, a prati život Patrizije Reggiani, Talijanke koja se 1972. godine udala za Maurizzija Guccija, unuka osnivača kuće Gucci koji je tada bio u ranim dvadesetima. U hrvatska kina ovaj dugoočekivani film dolazi u prosincu.

LONDON – Lady Gaga, Jared Leto i Adam Driver na premijeri (Foto John Phillips/Getty Images za Metro-Goldwyn-Mayer Studios and Universal Pictures )

Patrizia Reggiani (Lady Gaga) bila je u braku s Mauriziom Guccijem (Adam Driver) od 1972. do 1994. godine. Nakon raspada njihovog braka Reggiani je naručila njegovo ubojstvo. Crna udovica bila je osuđena na 29 godina zatvora, odležala je 18 i od 2016. je na slobodi. Otad je mnogo i često govorila o svom zlodjelu, ali bez imalo kajanja. Kad su je novinari jednom pitali zašto nije sama pucala u Maurizija, odgovorila je da loše vidi, a nije htjela promašiti.

Lady Gaga glumi Patriziju Reggiani, a Adam Driver Maurizija Guccija. Njihova životna priča punila je novinske stupce 70-ih i 80-ih godina jednako kako i ova filmska reinkarnacija koja sada okupira zanimanje javnosti. 

GLUMCI : Lady Gaga, Adam Driver, Jared Leto, Jeremy Irons, Jack Huston, Salma Hayek i Al Pacino

REŽIJA: Ridley Scott

SCENARIJ: Becky Johnston i Roberto Bentivegna

PRODUCENTI: Ridley Scott, Giannina Scott, Kevin J. Walsh, Mark Huffam

IZVRŠNI PRODUCENTI: Aidan Elliott, Marco Valerio Pugini, Megan Ellison, Aaron L. Gilbert, Jason Cloth

ŽANR: kriminalistički, triler, drama

DISTRIBUCIJA: Editus d.o.o.