Ivan Šarić i Luka Petrušić u RTL-ovom showu “Direktor Svemira”

Pronađi patlidžan, naslikaj konja dok jašeš na konju, doznaj informacije od Mađara, nemoj trepnuti, prenesi šator kroz tunel, napravi svoj timer za kuhana jaja, otpjevaj si serenadu – samo su neki neobični, zabavni i otkačeni zadatci koji očekuju goste novog RTL-ova zabavnog showa ‘Direktor svemira’ koji uskoro kreće s prikazivanjem.

Originalnog imena ‘Taskmaster’, ovaj nagrađivani show prvi je put prikazan u Velikoj Britaniji, a iako ga je teško opisati, poanta je showa okupiti pet komičara ili poznatih lica osebujnih karaktera i smisla za humor. Svi oni izvršavaju potpuno sulude ‘zadatke’ koje im zadaje ‘pomoćnik’ direktora svemira.

I dok je u Velikoj Britaniji već prikazana 13. sezona showa u kojoj je direktor svemira poznati komičar Greg Davies, a njegov pomoćnik Alex Horne – ujedno i tvorac showa, u hrvatskoj inačici na direktorsko prijestolje zasjest će komičar Ivan Šarić, a njegov pomoćnik bit će glumac Luka Petrušić.

”Prošlo je čitavo desetljeće, ali vraćam se na RTL nakon 10 godina, i to u ulozi koju sam čekao. I zato je trebalo 10 godina – ja sam novi direktor svemira RTL-a!” smije se Šarić otkrivši što ta uloga uopće znači.

”Direktor svemira ne radi ništa. To je jedno tipično hrvatsko poduzeće, odnosno hijerarhija u kojoj zapravo postaneš direktor, a ne radiš ništa jer svi drugi rade i tu su da zabavljaju vas, a pogotovo mene. Cijeli se show svodi na to da je njima neugodno da bi nama bilo ugodno!” objašnjava Ivan koji će svojim gostima dodjeljivati bodove, ovisno o tome koliko mu se svidjelo kako je svatko od njih odradio zadani zadatak.

”Pomaknuli smo granice svega u Hrvatskoj, pogotovo televizije, i nakon nas neće ništa više biti isto. U biti – hoće, ali rekli su mi da vam kažem da ništa neće biti isto. U svakom slučaju, tijekom tih sat vremena zaboravit ćete na probleme u svom životu, a gledat ćete probleme drugih ljudi i smijati im se”, objašnjava direktor svemira, a uz njega se još jedno poznato lice veseli početku prikazivanja – Luka Petrušić dobio je zahtjevnu ulogu direktorova pomoćnika.

”Moja uloga u showu je biti direktorov pomoćnik. Moj je zadatak pomoći gostima u izvršavanju zadataka koje mi pošalje direktor. Sve u svemu, gledatelji mogu očekivati puno dobre zabave i smijeha te vidjeti poznate goste u njihovu prirodnome i opuštenom izdanju. Mislim da će se svi dobro smijati njihovim eskapadama kroz koje prolaze rješavajući neobične zadatke, ali i nekim mojim ludorijama”, najavljuje Luka, iako oboje ne žele otkriti koji su gosti pristali sudjelovati u jednom takvom neobičnome showu.

”Još malo se strpite i sve ćete doznati. Direktor svemira neće vas razočarati odabirom svojih sluga”, smije se Šarić.

I dok će se na RTL-u uskoro početi prikazivati prva sezona, u Velikoj Britaniji show obara sve rekorde gledanosti i skuplja nagradu za nagradom. Tako je 2016., 2017., 2018. i 2020. dobio nagradu BATA (British Academy Television Awards) za najbolji zabavni i neskriptirani show, a osim kod nas, svoju inačicu ima diljem svijeta – u Belgiji, Švedskoj, Španjolskoj, Danskoj, Norveškoj, Finskoj, SAD-u i Novom Zelandu, gdje je također već osvojio mnoštvo televizijskih nagrada.

Kojih će petero gostiju zabavljati gledatelje, ali i samog direktora te njegovog pomoćnika, gledatelji će doznati uskoro na RTL-u u novom zabavnom showu ‘Direktor svemira’.