Batinić, Šprajc, Bešlagić, Blaće i drugi poznati čitaju djeci “Kockićeve priče”

Od ponedjeljka, 29. studenoga sve generacije moći će uživati u posebnim pričama s omiljenim Kockićem u glavnoj ulozi.

U godini čitanja najšareniji televizijski kanal, RTL Kockica, svojim je malim i velikim gledateljima pripremio prikladan i posve nov edukativno-zabavan serijal. Riječ je o projektu ‘Kockićeve priče’, u kojem gledateljima Kockice priče čitaju poznata RTL-ova lica.

Tako će se na maštovito uređen set, među igračke, oblake i zvijezde, s knjigom u ruci na udobnu fotelju RTL Kockice smjestiti – Zoran Šprajc, Enis Bešlagić, Marijana Batinić, Antonija Blaće, Tomislav Jelinčić, Ana Brdarić Boljat, Jelena Pajić, Željka Klemenčić, Edita Misirić Vrkljan, glumac Matko Knešaurek te voditelji Kockice Tatjana Horvatić i Davor Balažin. Upravo oni otvorit će vrata dječjeg svijeta i čitati priče koje će zaokupiti pažnju mališana, ali i ostalih članova obitelji.

No za razliku od sličnih formata u kojima se čitaju klasične priče i bajke dobro poznate svima, ‘Kockićeve priče’ napisane su posebno za ovaj projekt i stižu iz pera autorice Jelene Ribić Pavelić. Lik koji se provlači kroz čak 28 novih priča je zaštitni znak RTL Kockice, svima omiljeni Kockić te njegova prijateljica Loptica, koji svakoga dana kreću u nove pustolovine koje će najmlađe gledatelje zabaviti, poučiti i zaintrigirati. Svaka priča posebna je zbog teme koju obrađuje, no jedno je zajedničko svima njima, pozitivne vrijednosti koje se pokušavaju prenijeti mališanima – dobrota, ljubav, poštenje, marljivost, iskrenost i pravo prijateljstvo koje ne može ugroziti nijedna nevolja.

Brojna istraživanja pokazala su kako samo 15 minuta čitanja naglas dnevno pomaže djetetovu cjelokupnom razvoju. Ono pridonosi stjecanju jezičnih vještina, gradi motivaciju, potiče koncentraciju, kreativnosti i znatiželju, pomaže shvatiti kako mogu biti što god požele i graditi vlastiti svijet mašte. Sve ove dobrobiti čitanja dobro su poznate i brojnim RTL-ovim licima koji o angažmanu nisu dvojili ni sekunde kad su čuli o kakvom se formatu radi.

„Mi smo veliki fanovi Kockića i RTL Kockice, čitava obitelj. To nam je omiljeni kanal pa mi je stoga čast i zadovoljstvo bilo sudjelovati u ovom projektu i snimati ‘Kockićeve priče’. Posebno sam oduševljena porukama koje se najmlađima šalju kroz njih“, kaže Marijana Batinić.

Upravo su poruke posebno ostale u sjećanju i voditeljici Jeleni Pajić: „Bilo mi je jako lijepo i veselo. Drago mi je da sam mogla sudjelovati u čitanju ovih priča. Svaka od njih nosi svoju lijepu pouku, baš prikladnu za one najmlađe, ali i za one nešto starije koji ponekad zaboravljaju te plemenite vrijednosti“.

„Predivne priče, ugodna atmosfera, iskrena publika… Stvarno nema ljepšeg i primamljivijeg poziva na suradnju koji sam s radošću prihvatio i iz surove stvarnosti priča emisije RTL Danas ubacio se u priče dječjeg svijeta mašte i Kockića u kojem sve ima sretan i poučan kraj. Kao otac četvero djece uvjeren sam da su ovakvi edukativni formati itekako potrebni za razvoj od najranije dobi“, ističe Tomislav Jelinčić, a njegovo mišljenje dijeli i kolegica Ana Brdarić Boljat koja je također iz informativnog programa barem nakratko uronila u svijet mašte.

„Moram priznati da je jutro kada smo snimali priču bio jako neobičan početak mog radnog dana, ali jako ugodan. Projekt je za svaku pohvalu i kad mi je predložen, nisam dvojila želim li biti dio njega. Kroz priče djeca razvijaju maštu i svoj način izražavanja. Važno je biti dijelom svoje generacije i zato nisam potpuni protivnik novih medija, ali kad čitaš, nitko ti ne može uzeti tvoj svijet koji gradiš postepeno,  okrećući list papira i upijajući riječi koje se čarobno nižu.

I zato, okupite obitelj, stvarajte vlastiti čaroban svijet i maštajte zajedno uz Kockića i njegove vesele pustolovine – od 29. studenoga, svaki dan u 19.45 sati na RTL Kockici.