Dixica, ogrlica s haljinicom

Prvi nakit u Dixi Artu, zbog kojeg je prvenstveno i pokrenut Dixi Art, je Dixica, curica na lančiću, kojoj možete sami mijenjati haljinice usklađujući ih sa svojom odjevnom kombinacijom. Lančić i Dixica su od nehrđajućeg čelika, a haljinice za nju su od raznih materijala (filc, koža, drvo, inox, pleksiglas, smola) i mogu se izabrati iz ponude na stranici.

“Sama ideja o Dixici je nastala kad sam kupila jedan duži lančić s privjeskom u obliku lutkice kojoj je, pri prvom nošenju, otpao cijeli donji dio i ostala visiti samo glava. Kako nositi samo glavu na lančiću nije imalo nikakvog smisla, žicom sam tada privezala komad tkanine koji bi „glumio“ haljinicu i dao neki smisao tom privjesku. I tako se počela razvijati ideja o Dixici. Trajalo je to dvije godine i krajem 2019. je ugledala svjetlo dana”, kaže Diana Vetma iz Cavtata, koja je nakon osnovne i srednje škole došla u metropolu, „iz provincije strpavši u kofer snove i ambicije“.

“Upisala sam građevinski fakultet i diplomirala na istom u Zagrebu, radila u struci deset godina, projektirala sam ceste, dok 2017. godine nisam uvidjela da me užurbani način života nimalo ne usrećuje i zbog nedostatka vremena za svoju obitelj, te godine sam dala otkaz. Napustila sam siguran posao i krenula u nešto potpuno novo i neizvjesno. Tako je nastao Dixi Art.

Dixi Art sam pokrenula krajem listopada 2019. godine, prvo kao hoby, ali je s vremenom to postajalo sve ozbiljnije, da bi pokretanjem web shopa, dobilo jednu sasvim novu dimenziju. U Dixi Artu možete pronaći veseo i unikatan nakit, ručno rađeni nakit, od inoxa, drva, tkanine, epoxy smole, pleksiglasa, točnije svega što mi dođe pod ruku. Sav nakit je ručni rad pa je nemoguće napraviti u potpunosti isti proizvod dva puta.

Ne znam točno u kojem smjeru će se razvijati Dixi Art, samo znam da, dok me god usrećuje izrađivati nešto za vas, ja ću to rado raditi. Najvažnije mi je napraviti nešto čime sam prvenstveno ja zadovoljna. Sjećam se da sam jednoj ljubiteljici Dixice rekla da joj ne mogu to prodati jer ja tim nisam zadovoljna iako je ona to bila spremna kupiti. Najveće zadovoljstvo mi je kad kupcu stigne na vrata nešto iz Dixi Arta, a on se s oduševi tim i uživo, još više nego na fotografiju.

Uvijek je kod pokretanja svog biznisa jako teško bez potpore svojih bližnjih. Ja sam je srećom od početka imala. Hvala mom mužu, hvala što uvijek mogu računati na tebe, čak i kad i se ne slažeš s mojim idejama, hvala što ih uvijek pokušaš barem razumjeti. Veliku zahvalnost ću uvijek imati i prema Dinu iz E-evolutiona. Dino, hvala što je tvoj odgovor na moja bezbrojna pitanja uvijek bio „Može!“. Vama ostalima, hvala na svakom upitu, komentaru, prijedlogu, narudžbi. Hvala vam što me usrećujete. Nadam se da će i moji radovi usrećiti vas”, kaže Diana.

“Trebate originalan poklon, personalizirani nakit, obratite mi se s povjerenjem. Dixica dolazi na lančiću dužine cca 70 centimetara. Kod narudžbe možete naglasiti je li Dixica za jako visoku žensku osobu ili za osobu s većim grudima, ili kupujete Dixicu za curicu pa ću dužinu lančića prilagoditi tome, tako da lančić ne bude ni predug niti prekratak. Dixica uvijek dolazi zapakirana u kutijici, a možete je naručiti s ili bez dodatnih haljinica za mijenjanje”.