HOROSKOP ZA SUBOTU, 4. PROSINCA Pomrčina Sunca i mlad Mjesec u Strijelcu

Pomrčinu Sunca i mlad Mjesec imamo u jutarnjim satima i obilježit će ovaj dan. Pomrčine donose vrlo različite energije. Pomrčine se događaju kada su Sunce, Mjesec i Zemlja u savršenom skladu. To se događa između dva i četiri puta svake godine. Postoje dvije vrste pomrčina. Pomrčine Mjeseca se događaju tijekom punog Mjeseca, a pomrčine Sunca tijekom mladog Mjeseca. Pomrčine obično dolaze u parovima i ova vremena nazivamo Sezonom pomrčina.

Tijekom pomrčine Sunca, Mjesec je točno poredan između Zemlje i Sunca pri čemu je Sunčeva svjetlost blokirana. To sugerira da je snaga ciklusa ugrožena. Tijekom pomrčine postoji potencijal za brz razvoj i intenzivna razdoblja rasta. Nepredviđene pojave vuku vas prema ponovnom usklađivanju s vašim najistinitijim putem naprijed. Ove prekretnice mogu biti kaotične, destabilizirajuće i izazovne.

Ciklus koji počinje danas određen je na karmičkoj razini. Razmislite o tome da dopustite karmičkim razmatranjima da vas pokreću na vašem putu. Pokušajte s pasivnijim promatračkim pristupom čekanja i gledanja. Dopustite energiji pomrčine da vas pomakne bez smetnji. Umjesto da gurate svoj vlastiti plan izvođenjem rituala, ostanite otvoreni i znatiželjni kamo vas svemir vodi.

Ova lunacija može poslužiti kao resetiranje ili želja/potreba da se počne iznova. Mogli bismo se usredotočiti na ciljeve koji će povećati naše razumijevanje i svijest, dati nam hrabrosti da proširimo svoje horizonte i steći samopouzdanje i optimizam kroz širu perspektivu. Prebrzo se možemo osjećati izgubljeni u detaljima svjetovnog postojanja.

Međutim, s ovom snažnom energijom Strijelca, sada se otvaramo otkrivanju načina da nadiđemo ove detalje svakodnevnog života i njegujemo svoju vjeru, nadu i viziju. Budući da Strijelac razmišlja široko, mogli bismo pretjerati s našim očekivanjima. S druge strane, izvrsno je vrijeme da budemo malo avanturističkiji, postavljajući teren za ubiranje nagrada naše hrabrosti, bez obzira na njihovu veličinu, u mjesecima koji su pred nama. Trebali bismo paziti na sklonost da se udaljimo od problema i odgovornosti. Moramo napraviti promjene u našim obrascima razmišljanja, uglavnom kroz oslobađanje od starih navika.

Od šest pomrčina Blizanaca i Strijelca otkako su čvorovi ušli u ove znakove 5. svibnja 2020., ovo je treća i posljednja koja je u kvadratu Neptuna, planeta iluzije (ostale su bile 5. lipnja 2020. i 10. lipnja 2021.). Ove su pomrčine osvijetlile i dovele u pitanje nedostatke naših Strijelčevih priča velikih slika, pozivajući nas da razmotrimo nove informacije i detalje. Bio je to proces otvaranja roleta, puštanja svjetla i gledanja kroz Neptunsku izmaglicu starih bolova i razočaranja novim, znatiželjnim očima Blizanaca.

U ovoj posljednjoj pomrčini Strijelca do 2029., evo još jedne prilike da izazovemo priče koje pričamo o svojim životima. Dok Mjesečevi čvorovi (i pomrčine) započinju svoje graciozno klizanje iz Blizanaca i Strijelca u Bika i Škorpiona (18. siječnja 2022.), evo projekta za tih  tjedan i pol između solsticija i Nove godine: Dokumentirajte što ste u svakodnevnom životu radili u proteklih godinu i pol. Prelistajte slike na telefonu, pretražujte svoje račune, e-poštu, društvene mreže, svoj dnevnik. Povratite izgubljenu snimku koja, poput matematičke jednadžbe, prikazuje vaš rad.

Tijekom dana nemamo prazan hod Mjeseca.

Posjetite moju novu web stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o nadolazećim radionicama, tečajevima i uslugama.

Astrološke prognoze možete pratiti svakog dana na web stranici Ceresa.

 

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com