Pronašli smo čarobno mjesto za savršen odmor

Zbrojili smo sve svoje snove o mirnom suživotu s prirodom, dodali im trosobnu kuću uređenu uglavnom jedinstvenim predmetima, pomnožili sve to grijanim bazenom od 40 m2  i drvenom kućicom sa saunom i jacuzzijem i dobili – Čarobni breg!

Tako je na 4000 m2 svježeg zraka i nezagađene prirode u Beretincu, samo 7 km od centra Varaždina i 40-ak minuta od Zagreba, stvoren prostor namijenjen brzom i tihom punjenju baterija u prirodnom okruženju, bez bučnih okupljanja.

Mi smo obitelj koja iskreno vjeruje u zaštitu okoliša i recikliranje pa smo tako kuću opremili jedinstvenim komadima namještaja čije priče, od kojih su neke počele u prošlome stoljeću, kod nas imaju sretan kraj. I rado ćemo vam ih ispričati! Tako počinje priča o Čarobnom bregu, a nama umornima je otkako smo ga vidjeli na fotografijama samo u mislima kako ćemo sljedeći odmor provesti baš tamo!

Kuća, nekada stara klet, obnovljena je prema ekološkim standardima. Izgrađena je od prirodne opeke, toplinski je maksimalno izolirana, sanitarna voda grije se na solare, sva je stolarija drvena, prozori s izo staklom, a boja za zidove i drvene podove je na prirodnoj bazi. Namještaj je kombinacija novog (drvo, tekstil) i obnovljenih komada s puno duha i bogate povijesti. Posteljina i ručnici su od pamuka, a kuhinja je opremljena keramikom, drvom, staklom i inoksom.

Dok uživate u odmoru, vaši se mališani mogu zabaviti uz brojne igračke za različitu dob ili na igralištu prilagođenom djeci od godine dana nadalje (pješčanik, tobogan, ljuljačka, stolići od drva).  Poseban će im doživljaj biti kupanje u grijanom bazenu od 40 m2, uz nadzor odraslih. Na zahtjev, pripremit će vam dječji krevetić, hranilicu i dječje posuđe te crtane filmove i dječje TV programe. Djecu nešto većeg uzrasta možete povesti u istraživanje okolice biciklom.

Imanje, na kojem nema ni svjetlosnog ni zvučnog zagađenja,  prostire se na više od 4.000 m2 od čega je 2.000 m2 ograđeno pa na odmor bezbrižno možete povesti i svoje četveronožne ljubimce. Vaši ljubimci su naši prijatelji. I sami vlasnici pasa, vlasnici su imanje potpuno prilagodili njihovoj sigurnosti. Dvorište je potpuno ograđeno, s mnogo mjesta za istraživanje i uživanje na suncu ili u hladovini. Ako im nije dosta jurcanja po bregu, povedite ih u sigurnu šetnju prirodom. Imanje i priroda koja nas okružuje puni su zanimljivog životinjskog svijeta kojeg pažljivo čuvamo.

Na našem imanju nema mjesta kemiji. U kući koristimo prirodna sredstva za čišćenje i higijenu, voćnjak i začinski vrt su organski, sadimo autohtono bilje koje će se ne samo uklopiti u okoliš već i biti izvor hrane i sigurno sklonište korisnim kukcima i malim sisavcima“, kažu.

S velike terase uz kuću puca pogled na beskrajnu šumu koja se isprepliće s brežuljcima.

Uz knjige i  igračke za djecu, na imanju su vam na raspolaganju dva vanjska roštilja, vanjska natkrivena blagovaonica, dječje igralište vidljivo iz svakog kutka imanja te ležaljke za uživanje uz bazen. Želite li istraživati okoliš, za vas su spremna  4 bicikla.


Posebna su atrakcija grijani bazen od 40 m2, dostupan od sredine travnja do kraja listopada (ovisno o vremenu) i drvena kućica među stablima u kojoj je skrivena spa zona s jacuzzijem i saunom, dostupna cijele godine. Uz prethodnu najavu, moguća je i masaža u spa zoni.