Godišnji horoskop za Ovnove: Ne žurite

Ovan će doživjeti važne procese ozdravljenja prolaskom Chirona kroz njegov znak. Unatoč nekim bolnim iskustvima, dobiva priliku za rast, osobito između svibnja i listopada, a to se posebno odnosi na pripadnike prve dekade. U veljači će fokus i disciplina biti na postizanju  onoga što želite, uključujući nove romanse, uz mogućnost veće predanosti ili pak više strasti za one koji su već u ozbiljnoj vezi. Pripadnici posljednje dekade završit će neke cikluse i mogu proći kroz važan proces regeneracije. Zapamtite da se vaša energija obnavlja tijekom mjeseca ožujka i travnja. U tom ćete razdoblju ojačati i steći više hrabrosti, samostalnosti i samopouzdanja kojih ionako već imate u izobilju!

Ljubav

Godina počinje retrogradnom Venerom u znaku Jarca. Do 29. siječnja bit će to dani analize, razgovora i prilagodbi u vezama, a žene Ovnovi mogu osjećati nelagodu i veliki pritisak. 

Za samce, mjesec veljača i svibanj mogu donijeti nove inicijative i osvajanja na polju romantike. U veljači će biti puno strasti, ali nemojte žuriti, što je za ženu Ovna veliki izazov jer bi moglo sve riskirati na taj način. U svibnju, s Venerom u tranzitu u Ovnu, osjećat ćete se moćnije. Općenito, tijekom cijele godine možete imati nova osvajanja, pa čak i ozbiljnu vezu, ako znate iskoristiti prilike.

Za one koji su u vezi, bit će prilika za produbljivanje i obnovu veza, no u veljači bi veza mogla proći kroz neke testove. Mogu se pojaviti poteškoće, ali zapamtite da su to iskustva učenja koja vas mogu još više ojačati kao par. 

Novac

Mjesec siječanj je obično vrhunac karijere za Ovna, ali s Venerom i Merkurom u retrogradnom kretanju do kraja mjeseca bit će potrebno napraviti prilagodbe, revizije i biti strpljiv, jer pregovori i novac mogu kasniti. Napravite plan i organizirajte svoje financije. Travanj, svibanj, studeni i prosinac najpozitivniji su mjeseci za financije.

Za one koji traže posao, iskoristite prilike koje se mogu pojaviti od svibnja nadalje. Pripazite na multinacionalne tvrtke. Kontakt s drugim kulturama može vam pomoći u ovoj potrazi. Ako razmišljate o programu razmjene, ovo bi mogla biti dobra godina. Ako se školujete za javni ispit, možete računati i na sreću, ali nastavite s predanim učenjem. 

Za one koji rade ili studiraju, ovo će biti godina novih mogućnosti. Akademski studij, jezici i specijalizacija mogu vam pomoći da dobijete promaknuće ili priznanje. Mogu se pojaviti prilike za poslovna putovanja, stoga ih iskoristite!