Godišnji horoskop za Bikove: Pomrčine donose promjene

Bikovi će proći kroz razdoblje želje za druženjem ili odnosom s drugim ljudima. S tranzitom Sjevernog čvora u Biku postoji mogućnost popularnosti. Nastojat ćete više cijeniti sebe, bilo u privatnom životu, ljubavnom ili na poslu. Tijekom cijele godine još uvijek možete osjećati nestabilnost i nesigurnost dok Uran prolazi kroz vaš znak, upravo on vam je pokazao da ne možete uvijek ostati u zoni komfora. Događaji posljednjih godina signaliziraju da se trebate prilagoditi promjenama, a dobro je da možete računati na tehnološke inovacije jer one vam mogu olakšati život! Bikovi posljednje dekade proći će kroz transformacije i obnavljanje koje će vam dokazati da je sav trud koji ulažete vrijedan toga.

Ljubav

Godina počinje s Venerom u retrogradnom kretanju u znaku Jarca, a za Bikove ova retrogradnost može dovesti do toga da imaju strukturiraniju, stabilniju i sigurniju vezu. Venera je vladajući planet Bika i retrogradnost vas jako pokreće. 

Za samce, mjesec veljača može predstavljati neke izazove. Postoji mogućnost novih romansa, ali morat ćete biti strpljivi jer može doći do nestabilnosti i neslaganja. Ali strasti ne bi smjelo nedostajati. U lipnju će biti i iznenađenja. 

Za one u vezi, veza može proći kroz nestabilnosti u mjesecu veljači. Ako veza nije baš dobra, možete doživjeti neku krizu, ali ako ste spremni na promjenu, plodove možete požnjeti u lipnju, produbljivanjem i obnavljanjem veza. U svakom slučaju, morat ćete doživjeti mnoge promjene u načinu na koji volite. Razgovor o tome kako se osjećate izvrstan je način da izgradite novi temelj.

Novac

S Venerom i Merkurom u retrogradnom kretanju do kraja siječnja bit će potrebno napraviti prilagodbe, te biti strpljiv, jer pregovori i novac mogu kasniti. Bit će važno planirati i organizirati svoje financije. Svibanj i lipanj su povoljni mjeseci za financije, kao i studeni i prosinac, ali i za otplatu dugova. Od listopada do prosinca bit će važno organizirati financije, napraviti plan za nadolazeću godinu i izbjegavati impulzivno trošenje.

Za one koji traže posao, uložite u svoje obrazovanje, posebno u specijalizaciju i napredovanje u karijeri. Ostanite čvrsti u potrazi i uspostavite kontakte s prijateljima koji vam mogu pomoći. Sjetite se prijatelja i kolega iz škole, fakulteta i tečajeva koji vas mogu uputiti. Budite sigurni, možete ostvariti stari projekt ili san. Povoljni mjeseci za traženje novih prilika: siječanj, veljača, rujan i listopad.

Za one koji rade ili studiraju, ako pohađate neki tečaj, moguće je da će doći do nekakvog kašnjenja ili ćete morati riješiti neku birokraciju. Budite svjesni rokova i birokratskih problema. Moguća su poslovna putovanja, a ako radite za multinacionalnu tvrtku, važno je biti svjestan kulturoloških razlika. Siječanj, veljača, rujan i listopad pozitivni su mjeseci za unapređenje, promjene ili neku vrstu priznanja.

Sreća i dobrobit

Jupiter u Ovnu učinit će Bikove povezanijima s intuicijom i maštom. Nadolazeća godina bit će povoljna za samospoznaju i traženje neke vrste terapije. Bit će važno voditi brigu o duhovnom ili tražiti neku vrstu liječenja, jer se možete osjećati usamljeno ili neshvaćeno. S ulaskom Sunca u Bika 19. travnja postat ćete jači. Pomrčine koje će se dogoditi u travnju, svibnju, listopadu i studenom utjecati će na vas direktno i mogu donijeti velike promjene. Vodite računa o svojim emocijama.