Najpopularnija imena za djecu u 2022. godini

U novoj godini stiže beba? Jeste li roditelji koji slijede trendove kada je u pitanju davanje imena djetetu ili guglate “popularna imena za bebe” jer je vaš cilj upravo suprotan: da  ime vašeg djeteta nije samo prolazna moda ili da nije previše učestalo?

Popularna stranica koja se bavi davanjem imena bebama svakako je Nameberry. Tamo tvrde da su u trendu imena koja nalikuju nadimcima jer su ljudima na vrh glave nedaće posljednjih nekoliko godina pandemijskog života. Ziggy, Buddy, Gigi, Honey bit će  prvo ime mnogih beba, tamo negdje u drugim državama. Dok su bebe to je OK, ali ne zaboravite da će novorođenče to ime imati i kad odraste. Možda biste mu ipak željeli dati srednje ime koje može koristiti kao rezervu.

Nakon što smo zaglavili u karanteni i izolacijama, ne čudi što roditelji koji vole putovati žele bebi dati ime poput Aria, Allegra, Banyan, Capri, Bali, Dune kako bi zadovoljili te žudnje za lutanjima. Ako želite da ime vašeg djeteta bude stvarno prepoznatljivo, razmislite o opcijama poput Sequoia, Reef, Zephyr ili Horizon.

Prošlog Božića, Netflixova emisija Bridgerton bila je pravi hit što je uzrok povratka na scenu starinskih imena poput Cresside, Eloise, Hyacinth i Daphne za djevojčice i imena poput Simon, Rupert, Benedict za dječake. S obzirom na to da stiže i druga sezona, bit će inspiracije za obožavatelje serije koji očekuju bebu 2022. godine.

Roditelji svojoj djeci češće daju rodno neutralnija imena. Odavno je u trendu davati kćerki ime koje se obično daje dječacima, ali suprotno je bio rijedak slučaj. Do sada. Nameberry predviđa da će imena kao što su Sasha, Blair, Wren i Shiloh dobivati i  dječaci. Artemis, Juniper, Harlow ili Holland nisu isključeni.

TOP 50 Najpopularnija muška i ženska imena u Hrvatskoj

Neki roditelji žele da imena njihove djece bude nadu i odražavaju vrijednosti njihove obitelji. Zbog toga se u 2022. godini očekuje više “duhovnih imena”, poput onih temeljenih na osobinama vrijednim divljenja – poput pravedan, hrabar, čast i istina na raznim jezicima, kao i imena iz drevne mitologije ili religija, kao što su Psalm, Kali, Rishi i Galiliee.

Nameberry predviđa da će se trend “završavanja imena na S” (Charles, James, Brooks i Reeves) nastaviti i ​​u 2022. godini. Dakle, bez obzira na spol bebe, Collins, Jules, Lois, Rivers i Emrys bit će u trendu, baš kao i retro imena za mališane poput Etta, Frank, Polly, Mae i Sally.

Popularni američki portal o roditeljstvu, Today’s Parent, također je pripremio popis imena za koje se pretpostavlja da će biti izrazito popularna u godini pred nama. Na popisu su se našla i imena kao što su Cillian, Viggo, Dimitri, Stellan i Laszlo, Astrid, Oona, Iskra i Petra.

Na popisu od tisuću najpopularnijih imena stranice The Bump, nalaze se i Niko, Ivan, Oliver, Luka, Mila, Lara i Mia.

Kai, Nova, Mia, Mila, Aurora, Eliana, Ivy, Amara, Alina, Luna, Iris, Freya, Isla, Nia, Lea, Lila među najpopularnijim su ženskim imenima, za dječake prednjače Zion, Kai, Luka, Alex, Jude, Aria, Ian, Ari, Arlo, Leo…

NAJPOPULARNIJA IMENA

Jedna od pet mama ne bude zadovoljna imenom koje je odabrano. Inspiraciju možete pronaći na stranici TheBump gdje je objavljen popis 1000 najpopularnijih imena, ili ime u skladu sa svojim željama možete potražiti putem pretrage imena.