Telenovela “Ako me ostaviš” na HTV1

Od utorka, 21. lipnja na Prvom programu u 12:25 HRT je počeo s prikazivanjem telenovele Ako me ostaviš. Telenovela pripovijeda o ženi koja vjeruje da ima savršen brak i savršenu obitelj, no otkriva da joj je suprug godinama bio nevjeran. Kao žrtva partnerove prijevare i posve razočarana njime, donosi tešku odluku o rastavi, početku novoga života i pruža priliku novoj ljubavi.

Telenovela “Ako me ostaviš” predstavlja život Alicije Montiel de Carranza, kućanice koja 30 godina vjeruje da živi u sretnom braku uz poznatog novinara i meksičke televizijske zvijezde s kojim ima troje djece: Yuri, Gonzala i Mirandu. Odustala je od snova o uspješnoj karijeri kako bi se u potpunosti posvetila domu i brizi o troje djece. Njezin život posve će se promijeniti kada otkrije da je muž vara s mnogo mlađom Julietom.

Aliciji se svijet ruši. Njoj je to velika nevjera. Nakon mnogo sati plača i neprospavanih noći, ona razmišlja bi li mu oprostila ili pak prvi put poštovala sebe i obranila svoje dostojanstvo zahtjevom za rastavu. Taj neočekivani životni udarac dat će joj potrebnu snagu kako bi ponovno postala žena kada joj se u životu pojavi Martín, mlađi muškarac koji se bavi novinarstvom i koji će joj vratiti radost kako bi krenula u novi život. On će je potaknuti da ostvari napuštene snove i probudit će u njoj želju da ponovno ljubi…

U telenoveli glume Mayrín Villanueva (Alicia Montiel de Carranza), Alexis Ayala (Sergio Carranza), Marcus Ornellas (Martín Guerra), Scarlet Gruber (Julieta Lugo), Gabriela Spanic (Fedora), Alex Perea (El Cholo), Isabel Burr (Yuri Carranza), Lore Graniewicz (Karina), Jorge Gallegos (Moisés), Gabriela Carrillo (Carlota), Carlos Said (Gonzalo Carranza), Isidora Vives (Miranda Carranza), Ara Saldívar (Chela), Solkin Ruz (Lucas), Paco Luna (Culebra), Amairani Romero (Maruja), Paola Toyos (Prudencia), Nastassia Villasana (Marcela), Ramíro Tomasini (Gutiérrez), Natalia Payán (La Chiquis), Sofía Rivera Torres (Mabe), Elissa Marie Soto Bazán (Sofía).

Telenovela je nastala prema priči Bernarda Romera Pereira.

Scenarij potpisuje Leonardo Padrón, a režiju Luis Manzo i Carlos Cock Marín.

Telenovelu SI NOS DEJAN / IF THEY LET US odabrala je Martina Rajšek.

Likovi

Alicia Montiel de Carranza (Mayrín Villanueva)

Alicia ima savršenu obitelj. U braku je sa Sergiom Carranzom. Imaju troje djece i slika su uzorne obitelji. Alicia se u potpunosti posvetila domu, mužu i svojoj djeci. Muževa slava nije joj dala previše prostora za razvoj vlastite karijere. Njezina jedina aktivnost izvan doma jest upravljanje nevladinom udrugom koju je osnovao njezin muž i koja je posvećena borbi protiv visoke stope raspada obitelji u meksičkome društvu. Alicia je nadareni pisac, ali nitko to ne zna. Jedanput je mužu pokazala svoj tekst, ali on ju je ismijao. Zbog muževe strogoće njezin duh je anesteziran. Međutim rastava i početak novog ljubavnog poglavlja s Martínom Guerrom, vratit će joj unutarnju svjetlost. Aliciji će se vratiti živost, želja za pustolovinom i smisao za humor.

Sergio Carranza (Alexis Ayala)

Poznati novinar meksičke televizije. Neki ga zovu “živom legendom novinarstva”. Korifej novinarske branše, voditelj večernje TV emisije u kojoj intervjuira javne osobe. Bio je urednički glas nacije, ali s vremenom je postao laskavac i ne baš borben novinar. Sergio je karakteran muškarac, naviknuo je raditi što mu se naredi. Ima golem ego i taštinu velike TV zvijezde. Otmjen je, umišljen i uljuđen. Ima jasnu ambiciju: postati suvlasnik TV konzorcija za koji radi.

Martín Guerra (Marcus Ornellas)

Mlad i iskusan novinar, pripadnik novoga naraštaja meksičkoga novinarstva. Martín je dio novinarskog tima koji snima priloge za emisiju Sergija Carranze. Rastavljen je. Prije četiri godine rastao se od Carlote s kojom ima kćer Sofíju. Imao je usputne avanture, ali nikad ništa ozbiljno. Sad je u neobaveznoj vezi sa susjedom Karinom. Ogorčen je zbog nepravdi koje kvare zemlju. Želi otkriti ubojicu svoga brata Simóna koji je bio policajac kao i njihov otac. Pošten je, pun ljubavi, osjećajan i zabavan. Veoma je plemenit, mada nekada nepredvidiv zbog svoje naglosti. Zaljubio se u mnogo stariju ženu i to će donijeti preokret u njegovu životu.

Julieta Lugo (Scarlet Gruber)

Lijepa i nadarena novinarka postala je ljubavnica velikog Sergija Carranze prije tri godine. Skrivali su svoju romancu zbog jasnih razloga: on je oženjen i oboje su javne osobe. Julieta je lijepa i uspješna žena koja nije imala naročite sreće u ljubavi. Obično je simpatična, karizmatična i modernih svjetonazora. Voli društveni život, ukusna jela, putovanja i uživa u svojoj popularnosti. Ambiciozna je, ali zna prikriti želju za slavom. Pripadnica je naraštaja žena koje su se udaljile od štednjaka i dužnosti kućanice.

Carlota Vegas (Gabriela Carrillo)

Briljantna mlada psihologinja koja se posvetila bračnim terapijama. Zanima je kompleksnost suvremenog braka. Uznemirena je zbog sve većeg broja rastava. Specijalizirala se za to područje rada i stekla ugled među kolegama unatoč mladosti i propasti vlastitog braka. Smatra da je do bračnog brodoloma došlo zbog udaje za 20 godina mlađega muškarca. Tada Martín ni ona još nisu bili spremni na toliko obveza: dijete, troškovi kućanstva i zajednički život. Problemi su ugušili ljubav. Unatoč tome, živjeli su skupa osam godina. Kada je Sofía navršila osam godina i postala svjesna roditeljskih svađa, odlučili su da je vrijeme da kćeri pruže mir. Martín je otišao. Otada Carlota želi obnoviti svoj ljubavni život, ali nije imala mnogo sreće. Aktivistica je pokreta #MeToo i svih ostalih koji se bore za prava žena.

Yuri Carranza (Isabel Burr)

Mlada odvjetnica koja želi zablistati u svojoj profesiji, a to je prilično teško u muškome okruženju. Samo tri godine nakon diplome teškom mukom se izborila za svoje mjesto u odvjetničkome svijetu. Možda joj je najveća pogreška što je pristala raditi u odvjetničkom uredu svoga momka Moisésa koji voli držati sve uzde u svojim rukama i ne pruža joj mnogo prilika da pokaže talent. Strastvena je zagovornica pravde. Od studentskih dana očeva je obožavateljica. Ali to se poljuljalo nakon otkrića njegove izvanbračne veze s Julietom. Ozbiljna je za svoje godine. Vrlo racionalna, organizirana i najintimnije misli ne dijeli ni s kim. U njezinu životu nema mnogo užitaka. Ali svijet će joj se promijeniti kada se zaljubi.

Moisés Zapata (Jorge Gallegos)

Izrazito konzervativni odvjetnik, a nadasve dosadan. Tradicionalan tip. Smatra da su istina i dobrota mjerljivi. Njegova sudbina je život u sreći i bogatstvu dok drugi žive u patnji i neimaštini. Yuri je posve drukčija od njega. Vesela je i otvorena. Njih jedino spaja rutina jer su već pet godina u vezi, ali dogodit će se potres kada ona upozna Joséa Rafaela Fuentesa “El Chola”.

José Rafael Fuentes “El Cholo” (Alex Perea)

Mladić nepravedno optužen za ubojstvo Simóna Guerre, brata Martína Guerre. On nije počinio taj zločin. Prijeti mu maksimalna kazna. Yuri Carranza će biti njegova braniteljica. Želi dokazati da je nevin i sve će poduzeti da ga izvuče iz zatvora. Yuri i El Cholo susretat će se u zatvoru, a ona će se polako zaljubljivati u njega zbog njegove karizmatičnosti. Dva različita svijeta međusobno se privlače. El Cholo bježi iz zatvora i nalazi utočište kod Yuri, a ona će sve učiniti da ga zaštiti dok traži dokaze o njegovoj nevinosti.

Gonzalo Carranza (Carlos Said)

Studira medicinu zbog svoga oca koji je želio da netko nastavi djedovu profesiju. José Agustín Carranza bio je legendarni liječnik, osnivač ugledne javne bolnice koja danas nosi njegovo ime. Gonzalo je popustio pred očevom željom, ali zapravo njega je oduvijek zanimalo slastičarstvo. No doći će dan kada će se Gonzalo pobuniti i odreći liječničke karijere kako bi se posvetio svome pravom pozivu. Kad je bio dijete, Alicia ga je učila kuhati i u zabavi su provodili popodneva. Sergio se ne slaže s njegovim izborom. Gonzalo se ponadao da će se moći baviti slastičarstvom, ali otac mu je ubrzo dao do znanja da to neće biti moguće. Njegov svijet će se promijeniti kada se zaljubi u majčinu najbolju prijateljicu Fedoru.

Fedora Montelongo (Gabriela Spanic)

Žena iz visokoga društva koja priređuje društvene zabave za meksičku elitu. Po prirodi je slobodoumna hedonistica. Veoma je zabrinuta zbog svojih 50 godina, te je ovisna o dijetama, tabletama koje obećavaju vječnu mladost i terapijama. Veganka, prakticira post, ubrizgava si botoks, čini sve kako bi usporila starenje. Rastavljena je i više ne želi brak. Život joj je pun povremenih ljubavnika i zbog toga osjeća beskrajnu samoću. Pred prijateljicama je zabavna i vesela, a duša joj plače. No ona to otkriva samo kad je u kupaonici. Kad je nitko ne vidi.

Miranda Carranza (Isidora Vives)

Najmlađa je u obitelji Carranza. Drukčija je od svih. Kad joj se sruši slika o ocu, okreće se navici koja počinje zabrinjavati. Videoigrice su joj jedino utočište. U srednjoj školi je posve usamljena, u svome svijetu. Zbog toga joj se rugaju kolege. Svakim danom želi biti nevidljivija. Miranda pada u depresiju i to će uzbuniti njezine roditelje. Potreban joj je psiholog kako bi se otkrilo zašto ne može ostvariti komunikaciju s kolegama, zašto je u egzistencijalnoj apatiji i kako bi se spriječio njezin odlazak u svijet droge ili nešto slično.

Dona Eva de Montiel (Susana Dosamantes)

Staromodna žena koja smatra da čuva stare vrijednosti meksičke obitelji. Smrću istaknutog meksičkog političara Artura Montiela ostala je udovica. Spremna je boriti se za zaštitu obitelji i za svojih uvjerenja. Smatra da njezina kći Alicia nema hrabrost da održi obitelj na okupu i da je jedina kriva za bračni brodolom sa Sergiom. Postat će velika protivnica kćerine nove ljubavi s Martínom.

Rebeca Mezquita (Mónica Dionne)

Rebeca je možda najpametnija Alicijina prijateljica. Magistrirala je komunikacije i informatiku. S Fedorom se natječe koja će biti Alicijina bolja prijateljica. Već je 24 godine u sretnom braku s Fabiánom Caballerom. Divno ju je gledati dok govori na nekom sastanku ili dok predaje na fakultetu. Vješta je govornica. Njezina inteligencija je njezino najbolje oružje u muškome svijetu u kojemu je uspjela pobijediti. No odjedanput ona počne gubiti pamćenje i znanje. Shvaća da je oboljela od Alzheimerove bolesti. Otada njezin muž počinje lavovsku borbu s tom bolesti kako im ne bi uzela sreću u životu.

Fabián Caballero (Henry Zakka)

Tipični televizijski radnik. Urednik kanala na kojemu radi Sergio Carranza. Živi pod stalnim stresom i nemirom. Nikad nema vremena nizašto. Rebeca je središte njegova života, njegov smisao života. Oboje su uspješni, ugledni u društvenim krugovima. Njihov glamur i inteligencija ozbiljno budu narušeni kada se Rebeca iznenada razboli.

Facundo Guerra (Roberto Mateos)

Izrazito je muževan. Muškarac nad muškarcima. Zahtjevan, a nekad i strog prema sinu. Boji se starosti i slabosti. Sada kada ulazi u određene godine, napada sam sebe kao da je svaki znak starosti ujedno i znak slabosti koje se toliko boji. Facundo je bio policijski inspektor, ali otišao je u prijevremenu mirovinu nakon smrti sina Simóna. Doslovno živi tražeći dlaku u jajetu. Najviše ga muči jer nije našao ubojicu mlađega sina. Liječeni je alkoholičar. Mrzovoljan, nekada ogorčen, vjeran, pouzdan, pošten. Njegov problem s alkoholizmom bit će stalni izazov koji utječe na njega, ali i na njegovu obitelj.

Maruja de Guerra (Amairani Romero)

Maruja je tipična staromodna žena. Nevjerojatno je naivna. Pasivna je, nježna i privržena majka svome sinu. Martín bi volio da je njegova majka samostalnija i odlučnija. On smatra da njegova majka neprestano treba njegova oca. Skromna je, neizravna pri izražavanju mišljenja i stidljiva. Mužu nikad nije rekla ništa ružno. Nikad ništa ne zamjera njemu ni djeci.

Karina Gómez (Lore Graniewicz)

Karina je lijepa i senzualna žena. Jednostavno odiše erotskim nabojem. Živi u istoj ulici kao Martín. Policajka je u postaji u kojoj je načelnik bio Martínov otac, ali sada je vodi Mujica, bivši kolega Facunde Guerre. Ne voli naglašeno muško ponašanje svojih kolega. Istraživat će sumnjivo ubojstvo Martínova brata i nevoljko će pomagati Yuri Carranza u njezinoj borbi za pravdu.

Lucas Bejarano (Solkin Ruz)

Njegov pravi identitet je skriven. Zamjera Sergiju Carranzi jer ne želi priznati da je njegov otac. Ta povrijeđenost opravdava njegovo loše ponašanje. Manipulativan je i koristi se drugima kako bi postigao svoje ciljeve. Njegova majka bila je sobarica u Sergiovoj kući. On ju je zaveo i silovao, a onda otpustio kad je saznao da je trudna. Sergio kupuje Lucasovu i Prudencijinu šutnju dajući im minimalni novac za život, a Lucas je ujedno i službeni direktor zaklade nevladine udruge obitelji Carranza.

Sadržaj

Ova priča počinje u domu obitelji Carranza. Sergio dobiva obavijest da je dobitnik nagrade za najboljeg novinara. Facundo i Martín šeću mjestom gdje je svojevremeno ubijen Simón. Gledaju uličnu svađu. Facundo pokuša intervenirati, ali Martín ga zadrži govoreći mu da više nije policajac, te njih dvojica odu. Policajac nalazi u El Cholovu ruksaku medalju koja je pripadala Simónu Guerri. Nosio ju je na dan svoga ubojstva. Alicia i Martín se prvi put sretnu u dizalu u TV kući. Sergio kaže Julieti da će skupa otputovati u Veneciju nakon dodjele nagrade. Alicia sluša Martína kako ružno govori o Sergiju. Predbaci mu, a on se iznenadi kad shvati da je ona Sergiova supruga. El Diablo predstavi Martína Sergiju kao novoga člana skupine. Alicia dobije poruku da je suprug vara…

Alicia zatekne Sergija i Julietu u krevetu. On se iznenadi kada je ugleda, pokuša je zaustaviti, ali ona brzo pobjegne. Moisés kaže Yuri da je dobio slučaj “El Cholo” i želi da ga ona vodi. Alicia kaže majci da ju Sergio vara s Julietom Lugo. Eva joj savjetuje da mu oprosti zbog djece. Sergio predbaci Julieti da je odala Aliciji njihovu vezu. Alicia kaže Fedori i Rebeci za Sergiovu nevjeru. Fedora kaže da je ovo s Julietom nešto nebitno. Martín kaže Facundu da su uhitili Simónova ubojicu. Yuri dolazi k El Cholu i predstavi se kao njegova odvjetnica. On joj ispriča što se dogodilo i uvrijedi se jer je nepovjerljiva. Sergio kaže Fabiánu da ga je Alicia uhvatila u krevetu s Julietom. Ali on ne kani izgubiti obitelj zbog Julietine osvete. Gonzalo kaže Susu da studira medicinu zbog tate, ali ne uživa u studiju. El Diablo kaže Sergiju da je Alicia na TV postaji. Alicia predbaci Julieti jer joj je razorila obitelj, a Julieta uzvrati da se ona i Sergio vole. Pokaže joj sve što joj je on darovao i sva zajednička putovanja.

Julieta prizna Aliciji da je već tri godine sa Sergiom i da je bilo vrijeme da ona to sazna. Alicia kaže Fedori i Rebeci da je razgovarala s Julietom i saznala da je Sergio vara već tri godine. Eva predbaci Sergiju jer vara njezinu kćer. Alicia kaže Rebeci i Fedori da se grozi pomisli na rastavu. Fedora joj savjetuje da krene na terapiju. Karina kaže Martínu da još nije svjestan da ga Carlota još voli. Yuri kaže El Cholu da vjeruje u njegovu nevinost. On joj zahvali na pomoći i kaže da je policija trebala krivca, pa su izabrali njega. Gonzalo prizna Susu da ne voli medicinu. Eva savjetuje kćeri da zaboravi muževu nevjeru i ponaša se kao velika dama. El Diablo kaže Martínu da je Alicia već saznala da su Sergio i Julieta godinama zajedno. Sergio moli Aliciju da mu oprosti i da ne govori ništa djeci. Ona mu kaže da ode u hotel.