Duhovita priča koja će vas oboriti s nogu

Nakon što zabrlja važnu poslovnu prezentaciju pa joj odrede dva mjeseca plaćenog dopusta, Leena Cotton otputuje na selo kod svoje bake Eileen, na prijeko potreban odmor. To se čini kao dobra ideja kako bi barem nakratko zaboravila na posao i potisnutu ljutnju prema svojoj majci.

Beth O'Leary, autorica megapopularnih Slučajnih cimera, donosi Zamjenu (The Switch), briljantno romantičnu, toplu i duhovitu priču koja će vas oboriti s noguOdnedavno sama i na pragu osamdesete, Eileen žudi za novom prilikom za ljubav. No u njezinu malom selu u Yorkshireu nema slobodnih muškaraca, ili barem nema onih s kojima bi se Eileen mogla dobro slagati.

Leena se stoga dosjeti nevjerojatne ideje – kako bi bilo da njih dvije zamijene živote na dva mjeseca? Eileen može živjeti u Londonu i ostvariti svoju neispunjenu želju za životom u velegradu, a Leena će voditi brigu o svakodnevnim obavezama u ruralnom Yorkshireu.

Međutim, uskoro će obje otkriti da zamjena života nije baš tako jednostavna…

Beth O’Leary, autorica megapopularnih Slučajnih cimera, donosi Zamjenu (The Switch), briljantno romantičnu, toplu i duhovitu priču koja će vas oboriti s nogu, a čija radnja prati odnos između unuke i bake koje zamjenjuju živote na dva mjeseca; baka odlazi u velegrad pronaći ljubav, a unuka se posvećuje bakinim svakodnevnim obvezama u malom engleskom selu u Yorkshireu. Priča je ovo koja podsjeća da za ljubav, promjene i ostvarenje snova nikada nije kasno, a prijevod donosi Andrea Cvjetković.

Beth O’Leary studirala je engleski jezik, a zatim je radila kao urednica dječjih knjiga. Svoj prvijenac Slučajni cimeri napisala je u vlaku, putujući svakodnevno na posao. Nakon što je  njime postigla svjetski uspjeh, postala je spisateljica na puno radno vrijeme. A ako nije za svojim radnim stolom, sklupčana je negdje s knjigom i šalicom čaja u ruci.