Sezona Djevica od 23. kolovoza do 22. rujna

U ranim jutarnjim satima, 23. kolovoza ulazimo u sezonu Djevica. Ovo je prekrasno vrijeme da razmislite o svojoj svakodnevici, o svom fizičkom, emocionalnom, mentalnom i duhovnom blagostanju. Imate li dovoljno goriva i resursa da preživite zimu? Kao analitičar, Djevica ima oštro oko za promatranje i detalje, lako uočavajući nedostatke kako bi se mogli ukloniti i poboljšati. Ove sezone možemo biti posvećeni sebi i svojoj zajednici u duhu uzajamnog služenja.

Sezona Djevice je vrijeme da provjerimo sami sebe i vidimo koje plodove možemo ubrati ove godine. Kako je prošla sezona sadnje (sezona Bika), je li ostvareno ono što smo naumili? To služi kao korisna informacija za budućnost i sljedeći ciklus žetve – što je do sada uspjelo, a što nije? Kako možemo poboljšati kretanje, ići naprijed?  

Kao zemljani znak, Djevica traži praktičnost, korisne činjenice i brojke. Želi pragmatične odgovore i promjenu i ne boji se istraživanja koja su potrebna da bi se do toga došlo! Snalažljiva je i u skladu je s ritmovima Zemlje.

Kao promjenjivi znak, ona je najfluidnija od zemljanih znakova, donosi promjene na zemljani način, sposobna vidjeti što treba otpustiti i što se može novo uvesti. Gledano s druge strane, također može biti najmanje fleksibilna od promjenjivih znakova – želi promjenu samo ako je sigurna da je to najbolja opcija, a ne neozbiljno ili impulzivno. Djevica je pedantna i suzdržana, nije drska u primjenama, temeljito promišlja stvari. 

Pod vladavinom Merkura, glasnika, Djevica je sposobna primiti i analizirati golemu količinu podataka. Beskrajno analizira svaku opciju i može zapeti u mentalnoj petlji ili u zečjoj rupi! Djevica želi samo najbolje za sve, te je sada vrijeme da možemo urediti, doraditi i komunicirati koje su naše potrebe, te se organizirati u njihovom ostvarivanju!

Ono što treba upamtiti jest da je fokus Djevice pronalaženje rješenja iznutra, a ne izvana. Biti cjelovit, samostalan, samoispunjen.

Svjedočiti i biti potpuno iznutra cjelovit znači prihvatiti unutrašnju tamu – bol i podsvjesna ograničenja i patnju. Vrijeme je da svjedočimo svim dijelovima nas kako bismo mogli reintegrirati sve dijelove i transformirati svoju bol u svrhu. 

Provjerite gdje su Djevica i Merkur u vašoj natalnoj karti te na koja područja vašeg života možete usmjeriti svoju mentalnu pozornost.