Astrološka prognoza za Hrvatsku

Događaji vezani za Europsku uniju i njen raspad ili transformaciju, koji god to oblik poprimilo, odrazit će se svakako i na Hrvatsku. Na već postojeće probleme hrvatskog sustava, nakalemit će se i oni europski. 

Novac koji se očekuje od EU-a u Hrvatsku neće stići, pogotovo ne od proljeća 2023. Retrogradni Mars u Blizancima Hrvatskoj će donijeti probleme u zdravstvenom sustavu i na području rada. Nedostatak kompetentne radne snage u svim sektorima već je i sada prisutan, a nakon neizbježne propasti nekih tvrtki, bit će i brojnijih otpuštanja radnika.

Izvjesno je da će povratak Jupitera u znak Riba tijekom jeseni donijeti ponovno poskupljenja nafte i plina, a moguće su i poteškoće s nabavkom lijekova. Hrvatski narod će se dosta teško prilagođavati na uvođenje nove valute koje se nesretno poklopilo s padanjem vrijednosti same valute. S proljećem će i hrvatski građani biti sve nervozniji. 

Kada je počeo rat u Ukrajini, progresirani Mjesec Hrvatske ušao je u Vodenjaka i trenutno je u konjunkciji sa Saturnom u drugoj kući novca i valute kao takve. Problematika novca, odnosno njegova nedostatka i njegove bezvrijednosti, prolongirat će se tijekom cijele jeseni, zime i kulminirat će na proljeće. Upravo tijekom proljeća država bi mogla uvesti zakon vezan za nekretnine u najširem smislu, koji će potaknuti događaje na tom području i potaknuti vrlo živu kupnju i prodaju nekretnina. Istovremeno će progresirani Mjesec nastaviti putovati znakom Vodenjaka i od veljače do listopada 2023. godine otvorit će se pitanja vezana za status Hrvatske kao države te su na tom polju mogući i referendumi. 

Svi problemi Hrvatske u sljedećem razdoblju bit će vezani za novac, financije i valutu te ono što ona posjeduje, ali i što njeni građani posjeduju. Do listopada 2023. moguć je i izlazak Hrvata na referendum vezano za status države. 

Po predviđanjima s radionice koju je za napredne polaznike škole astrologije održala astrologinja Dunja Fućak, tekst pripremila Maja T. Diklić