Pluton, Uran i Neptun najavljuju velike promjene

Spori planeti opisuju energiju koja je trenutno aktualna na mundanoj razini. Tako možemo primijetiti da je Pluton, koji je ušao u znak Jarca 2008. godine, i promjenu znaka najavio velikom recesijom, cijelo ovo vrijeme jačao državu, odnosno kontrolu države. Kontrola nad građanima je u svim državama zapadnog svijeta jačala, a kulminirala je kontrolom u vrijeme pandemije kada se nitko nije mogao slobodno kretati. S obzirom da je Pluton sada na samom kraju znaka Jarca, prelaskom u znak Vodenjaka možemo očekivati promjenu paradigme – kontrolu i ustrojstvo zamijenit će slobodno udruživanje pojedinaca i pobuna. Pluton u Vodenjaka ulazi već sljedećeg proljeća i najavit će jačanje slobodnog mišljenja i slabljenje snage države, donijet će duh slobode i otpora.  

Uran je u Bika ušao 2018. i započeo svoj sedmogodišnji ciklus kroz znak svoga pada. Sve ono čime vlada Bik, a to su zemlja, hrana, priroda, novac i uživanje napadnuto je Uranom, pa su to područja na kojima osjećamo njegove udarce. Posljednji Uran u Biku donio je veliku gospodarsku krizu koja je završila Drugim svjetskim ratom. Vrijeme Urana u Biku vrijeme je kada moramo promijeniti svoje navike prehrane i trošenja novca, odnos prema planeti Zemlji i općenito prema vrijednostima. Uran u Biku uskratit će hranu i neće je biti u dovoljnoj količini. Ulazak Urana u Blizance, donijet će, kao što je i prošli donio, promjene u državnim granicama, promjene u komunikacijama i prometu, promjene u školstvu i načinu razmišljanja, a mogu se očekivati i  promjene u kakvoći zraka. 

Neptun ulazi u Ovna 2025. godine, no vratit će se u Ribe da bi zajedno s Plutonom u Vodenjaku i Uranom u Blizancima u 2026. ova tri spora igrača velikim sekstilom najavili potpunu promjenu svijeta u kojem živimo. 

Po predviđanjima s radionice koju je za napredne polaznike škole astrologije održala astrologinja Dunja Fućak, tekst pripremila Maja T. Diklić