Napeta turska serija “Izdaja” na malim ekranima

Uskoro će gledatelji u programu Nove TV imati priliku pratiti novu napetu tursku dramsku seriju ‘Izdaja’ koja na male ekrane donosi priču o ljubavi i osveti, a u glavnoj ulozi gledat ćemo Hatice Şendil poznatu po hit serijama ‘Dila’ i ‘Sudbina’, a vrhunsku glumačku ekipu čine još i Sera Kutlubey, poznata po seriji ‘Ljubav osvetnika’, İsmail Demirci i Perihan Savaş.

U prvim epizodama ove intrigantne serije gledatelji će upoznati Neslihan i njezinu naizgled savršenu obitelj na kojoj bi joj svatko pozavidio. No, njezin je život samo dvorac od pijeska jer ju je otac napustio dok je bila mala, sestra joj je počinila samoubojstvo, a majka radoholičarka emocionalno je odsutna. Unatoč tome, Neslihan je postala emocionalna sijena svoje obitelji i prijatelja, a svoju je podršku pružala svima koji su se našli u nevolji. Iluzija o savršenom životu i sretnom braku nestat će nakon što jedan susret otkrije bolnu istinu, a Neslihan će pod teretom prevare morati odabrati hoće li napustiti sve ili će skupiti snagu za najtežu borbu.

Naime, jednoga dana Neslihan spletom slučajnih okolnosti upoznaje djevojku Damlu s kojom se sprijateljuje i doznaje da je u vezi s oženjenim muškarcem. Vjerujući Damli, koja se predstavila kao bespomoćna i dobra djevojka, Neslihan je naivno odlučuje uzeti pod svoju zaštitu ne bi li joj pomogla da se izvuče iz situacije u kojoj je zaglavila, na znajući da je čovjek o kojemu se radi upravo osoba kojoj najviše vjeruje u životu  njezin muž Murat.

Damla, glumeći ranjivu djevojku, pokušava ući u Neslihanin život i na taj način učiniti sve kako bi razorila njezin i Muratov brak, no on ne želi razvod jer mu je taj brak između ostalog izvor novca i bogatstva.

U seriji pratimo odnose između supružnika Murata i Neslihan, njihovo dvoje djece, ljubavnice Damle koja očajnički pokušava osvojiti Murata te Neslihanine majke koja je glava obitelji i koja vodi kompaniju u kojoj je i Murat zaposlen. On je trpi jedino iz materijalnih razloga, a ona njega jer je Neslihanin muž. Tu se pojavljuje i psihijatar, Neslihanin prijatelj i bivši dečko koji je još uvijek zaljubljen u nju i upoznajući Damlu u njenoj situaciji vidi priliku za sebe, pa se udružuje s Damlom kako bi rastavili Neslihan i Murata.

Turska dramska serija ‘Izdaja’ temelji se na korejskoj uspješnici ‘The Queens House’, a na male ekrane donosi intrigantnu priču o sretnom braku koji nakon jednog slučajnog susreta krene silaznom putanjom.

Likovi

Neslihan

Neslihan je dijete iz razorene obitelji. Majka joj je opsesivna i ambiciozna poslovna žena, otac ih je napustio, a djecu su odgajale dadilje i posluga. Neslihan, njezina sestra i polubratČinar doslovce su bili prepušteni sami sebi. Neslihan je težinu razorene obitelji nosila na svojim plećima. Strašno je pogađa samoubojstvo vrlo mlade sestre. Kao jaka i lijepa žena rođena u imućnoj obitelji, Neslihan je imala mnogo povlastica i prednosti. Te je prednosti povećala s obzirom na to da je inteligentna, kulturna, nježna i skromna. Sposobna je brzo rješavati probleme i donositi odluke. Osigura si vrijeme za sebe i redovito vježba. Posebice je zanimaju vizualne umjetnosti. Prati i posjećuje izložbe slika i skulptura. Ne može odoljeti da ne pomogne osobi u nevolji. Sva ta dobra djela čini da umiri svoju savjest. Dok misli da u svojem domu ima sve pod nadzorom, raširenih krila štiti cijelu obitelj. No Neslihan će se suočiti sama sa sobom kad počne preispitivati cijeli svoj život, svoje poteze i istinu.

Murat

Murat je pametan, vrlo šarmantan i karizmatičan poslovni čovjek. Oduvijek je uvjeren da zaslužuje bolje. Duboko u duši je narcis, no pravi se da je skroman. Dobar je suprug i otac, uspješan poslovni čovjek i odličan šef. Žene ga oduvijek gledaju jer je poželjan muškarac. On voli i poštuje Neslihan i bio je u sretnom braku. Dobio je priliku za brz društveni uspon da postane cijenjeni pripadnik svoje nove sredine.Kompleks društvene klase Murata još izjeda iznutra poput zloćudnog tumora. Ekonomski ovisi o obiteljskoj tvrtki svoje supruge. Nigdje se ne osjeća ugodno i mirno i morat će voditi velike bitke na jedinome mjestu gdje osjeća ugodu i mir.

Damla

Damla je usamljeno siroče koje je izgubilo roditelje za vrijeme trajanja srednje škole. Ima vrlo napornog strica koji joj je oteo sve što je naslijedila. Jedva je uspjela studirati slikarstvo nakon što je dobila stipendiju. Damla se želi proslaviti i poput svih osoba u sjeni, kao svaka tajna, želi biti otkrivena. Želi nanijeti bol, a tako je i počela njezina pustolovina. Ona doista naudi ljudima, baš kao što je željela, ali uglavnom tako da naudi i sebi.

Šahika

Zaljubljena je u svoj posao, vrlo je ambiciozna i uspješna žena. Pristojna je i moralna. No stroga je, vrlo disciplinirana i odlučna u poslu. Nakon suprugove izdaje i odlaska izabrala je samoću. Ne odobrava put svoje kćeri i zatvoreni život koji je izabrala. Kćerin suprug sviđa joj se kao poslovni čovjek, ali ne i kao zet. Njezina je logika uvijek ispred osjećaja. Iako to nikomu nije priznala, suprugovu izdaju nije mogla preboljeti. Još je zaljubljena u muža i zato je i dalje osvetoljubiva i ljutita na njega. Duboko u duši sebe okrivljuje za smrt kćeri koja je počinila samoubojstvo, ali ona to odbija priznati i sama sebi. Ma koliko daleko bježao, prošlost ti iskrsne niotkuda… Preispitivanje će s vremenom uslijediti za Šahiku.

O seriji

Iyilik, Turska, 2022.

Redatelj: Murat Öztürk

Glumci:

Hatice Sendil … Neslihan

Ismail Demirci … Murat

Sera Kutlubey … Damla

Perihan Savas … Šahika

Sefa Tantoglu … Činar

Mina Akdin … Nehir

Snimljene su dvije sezone i 25 epizoda serije “Izdaja”.