HOROSKOP ZA ČETVRTAK, 20. TRAVNJA Pomrčina Sunca, Sunce u Biku, Sunce u borbi s Plutonom

Pomrčina Sunca mladog Mjeseca događa se danas vrlo rano, u 6.12. Na posljednjem stupnju znaka Ovna fokus je na osobnim planovima, hrabrosti, neovisnosti i samodokazivanja. Riječ je o novim počecima po bilo kojem od ovih pitanja, a dugoročne promjene su u tijeku!

Ova pomrčina je prva u nizu Ovan-Vaga koja će biti s nama do ožujka 2025. U isto vrijeme, događa se na zadnjem stupnju Ovna, ukazujući na snažne impulse i ključne osjećaje. Ova pomrčina može istaknuti i izazvati naše probleme vezane uz neovisnost i osobnu hrabrost. Mogli bismo poduzeti korake prema samosavladavanju i samoosnaživanju tako što ćemo se uhvatiti u koštac sa stvarima koje nas potkopavaju. Okolnosti nas tjeraju da vidimo gdje nismo bili vjerni svojoj autentičnosti. U konačnici, bolje smo pozicionirani da shvatimo da su promjene ili završeci neophodni za naš rast.

Mladi Mjesec je u napetom aspektu s Plutonom, sugerirajući neke prepreke koje treba ukloniti dok se borimo sa svojim strahovima i ambicijama. Međutim, usklađuje se s Jupiterom, potičući snalažljivost, hrabrost i dobar osjećaj za prilike. Dodatno, Mars, vladar Ovna, harmonizira s Uranom, ukazujući na dobar osjećaj rasta, inovacija i poboljšanja kroz naša iskustva i nove projekte ili inicijative.

Sunce prelazi u znak Bika u 10.13 ujutro, gdje će tranzitirati do 21. svibnja. Tijekom ovog ciklusa više smo praktično, materijalno i senzualno orijentirani. Sunce u znaku Bika uzima svoje vrijeme – namjerno je, ali klonulo – i donosi nam strpljivu i prijemčivu energiju. Naše potrebe za sigurnošću su jake i možemo biti posesivni ili tvrdoglavi. Bik je odan svemu što je poznato, cijeneći dugovječnost.

Ciklus Sunca u Biku dobar je za održavanje ili izgradnju i uživanje i uvažavanje onoga što je već na mjestu. Iako se Sunce u znaku Bika sporo zagrijava, ono je stabilno i ustrajno kada to učini. Cijenimo ono što je dugoročno, snažno i trajno tijekom ove faze.

Sunce formira kvadrat s Plutonom kasno poslijepodne, a stavljanje povjerenja u druge (ili u život/proces) može biti teško. Ovaj aspekt, vjerojatno kroz nesklad, pomaže nam identificirati područja pretjerane privrženosti. Mogli bismo se sukobiti s onima na vlasti ili smo frustrirani jer se naš osjećaj odgovornosti ili strah od gubitka u našem profesionalnom ili javnom životu sukobljava s našim osobnim planovima. Možemo djelovati kompulzivno i teško nam je otpustiti se i opustiti se.

Pozitivno, okolnosti nas sada mogu potaknuti da otkrijemo vlastitu moć – moć koja dolazi iz snažnog osjećaja sebe, a ne površne energije proizašle iz manipuliranja ljudima da rade ono što mi želimo da čine. Najbolje je sada težiti samokontroli. Važno je izbjegavati pokušaje forsiranja stvari za koje bi prirodno trebalo vremena da se odvijaju. Također bismo trebali pripaziti na malo paranoje ili sumnje koje rade protiv nas. Ovaj aspekt može izbaciti strahove i zakopane stvari na površinu.

Imajte na umu da će Merkur stacionirati i sutra se okrenuti retrogradno, a mi možemo biti u stanju zbunjenosti danas i sutra.

Prazan hod Mjeseca imamo od 6.12 do 6.29 nakon čega će Mjesec ući u Bika.

Posjetite moju web stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o nadolazećim radionicama, tečajevima i uslugama.

Astrološke prognoze možete pratiti svakog dana na web stranici Ceresa.

 

 

Dunja Fućak

Profesionalno se bavim astrologijom više od 25 godina. Zahvaljujući bogatom iskustvu s uspjehom savjetujem kako pojedince, tako i tvrtke. U doba Urana u Biku tečajeve i radionice počela sam održavati online. Iako sam završila dvije astrološke škole, najveće iskustvo stekla sam u radu s klijentima. Posjetite moju stranicu Astrologijaonline.com i saznajte sve o eventima i uslugama ili me kontaktirajte mailom na: info@astrologijaonline.com